lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
LETO VOLÁ DO PRÍRODY - Vyberte sa s deťmi na čerstvý vzduch s „červenou líškou“

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 5.7.2015
späť
Späť

Poslať
 

Načo sedieť doma alebo blúdiť nákupným centrom, keď slnečné lúče lákajú do prírody? Vyberte sa na čerstvý vzduch a doprajte ho aj svojim najmenším.


S oblečením Fjällräven, ktoré okrem profesionálneho trekingového vybavenia zahŕňa aj kúsky na bežné nosenie (v dámskej i detskej kolekcii), vás nezaskočia žiadne vrtochy počasia, a to ani počas prechádzky v horskom parku.

 

Hoci Fjällräven je naslovovzatým odborníkom predovšetkým na outdoorový šatník, vo svojom širokom portfóliu ponúka aj oblečenie, ktoré môžete nosiť kedykoľvek vo voľnom čase – vždy, keď sa potrebujete cítiť maximálne pohodlne. Je ako stvorené na vychádzky s deťmi do mestského parku, či na krátke výlety a túry v nenáročnom teréne (napríklad do lesa, na kopec alebo na zrúcaninu, ktorú ste už dávno chceli vidieť). Vďaka tomu, že pri výrobe oblečenia Fjällräven sa uplatňujú rovnaké princípy a postupy ako pri profesionálnom turistickom oblečení, nemusíte sa obávať, že vy alebo vaše deti premoknete, že vám nebodaj bude príliš teplo či chladno. Je dokonca ideálne aj pre hyperaktívnych „špuntov“, ktorí dajú pri neustálom pobehovaní svojmu telu (ale i svojim rodičom) poriadne zabrať.

 

Na výlety s ikonou

Symbolom outdoorovej značky sa stala arktická líška (po švédsky fjällräv), ktorej v škandinávskych horách hrozí vyhynutie. Aj preto Fjällräven od roku 1990 podporuje rôzne projekty zamerané na jej záchranu. Líška však nefiguruje iba v logu, ale stáva sa populárnym grafickým motívom množstva detských kúskov v jednotlivých kolekciách, vďaka čomu si deti módu s vyobrazením arktického zvieratka ihneď obľúbia. Všetky potrebné veci, vrátane hračiek, si môžu zbaliť do farebného batohu Kånken, ktorý sa v priebehu štyroch desaťročí stal skutočnou ikonou značky a nosia ho s nadšením nielen deti a tínedžeri, ale aj dospelí.

 

S ohľaduplnosťou ďalej zájdeš...

Filozofia značky Fjällräven je založená na láske k prírode, aj preto nevyrába iba oblečenie a doplnky, ktoré sú funkčné, nadčasové a dlhotrvácne, ale usiluje sa zároveň o čo najmenší možný dopad na životné prostredie. Na prvom mieste používa recyklované a organické materiály, napríklad zateplenie búnd z pravého páperia namiesto umelých výplní, pričom samotné páperie je výlučne produktom mäsového priemyslu bez núteného prikrmovania. Vo flísových bundách sa používa bambus, keďže ho možno pestovať bez prídavku pesticídov, tričká sa vyrábajú z certifikovanej organickej bavlny. Značka ďalej podporuje aj recykláciu, a to aplikovaním jednozložkových materiálov, akým je napríklad „čistý polyester“. Fjällräven zároveň pracuje na znižovaní spotreby vody – aj z toho dôvodu uplatňuje techniku takzvaného roztokového farbenia polyesterových vlákien. Napríklad, v porovnaní
s ostatnými metódami sa pri výrobe typickej flísovej bundy zníži spotreba vody na približne 50 percent, navyše, nezanechá žiadne farbivo alebo znečistenú vodu a znižuje aj spotrebu energie a tvorbu chemikálií, ktorá je vo výrobe značky obmedzená na úplné minimum. Výsledkom uvedených výrobných metód je oblečenie, ktoré berie maximálny ohľad nielen na prírodu, ale aj na človeka.

 

Pohodlne vo všedný deň

Kolekcia oblečenia Everyday Outdoor značky Fjällräven, určená na bežné nosenie v prírode, sa plne prispôsobuje nenáročným outdoorovým podmienkam. Takéto kúsky majú zvyčajne menej vreciek či funkcií, ale podobne ako pri trekingových modeloch, aj tu sú v centre pozornosti praktické odolné materiály a dobre padnúci strih. Séria Övik napríklad pozostáva z robustnejších kúskov, ktoré však môžete pokojne nosiť do práce a následne si v nich dopriať neskoré popoludnie v prírode. Línia Kiruna pre zmenu zahŕňa štýlovejšie modely v dizajne, ktorý je často inšpirovaný produktmi ako ruksak Kånken. Séria High Coast Family ponúka ľahké a jednoducho kombinovateľné oblečenie na aktívne trávenie voľného času počas leta, zatiaľ čo ikonická línia Greenland vychádza z tradičných kúskov charakterizujúcich štýl Fjällräven.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!