lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cvičebný koncept HYPOXI podporuje správnu funkciu hlavných telesných orgánov

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 12.6.2015
späť
Späť

Poslať
 

Dodnes ľudia nevedia, čo je to vlastne lymfa, je opradená tajomstvami. Pravdou však je, že popri krvnom obehu je to druhý najdôležitejší systém v našom tele. Lymfatický systém je tvorený lymfatickými kapilárami, lymfatickými cievami, orgánmi - týmus, slezina, mandle, kostná dreň a slepé črevo, ako aj dvoma hlavnými lymfatickými kmeňmi, ktoré sú napojené na žilový systém a vracajú lymfu naspäť do krvi. Lymfa cirkuluje biele krvinky – leukocyty, ktoré bojujú proti infekciám, zachytávajú baktérie a cudzorodé látky a prispievajú k produkcii protilátok zásadných pri podpore imunitného systému. Dobre fungujúci lymfatický systém je dôležitý nielen pre naše zdravie a imunitný systém, ale aj pre duševnú rovnováhu a krásu.

 

Certifikovaná koučka cvičebného konceptu HYPOXI, ktorý podporuje správnu činnosť lymfy, Marta Koppanyi hovorí: „S výnimkou mozgu a oka, lymfu nájdeme v každom orgáne tela. V podkoží je to až 80 %, ide o tzv. povrchový a 20 % tvorí hlboký lymfatický systém. Lymfatické uzliny filtrujú pretekajúcu lymfu a zadržujú toxické látky. Nachádzajú sa v priebehu lymfatických ciev, ktoré sa spájajú do dvoch veľkých lymfatických miazgovodov, ústiacich do hlavopažných žíl krvného systému. Najväčší je hrudný miazgovod, ktorý odvádza lymfu z dolnej a ľavej polovice tela. Pravý lymfatický miazgovod vedie lymfu z pravej polovice hlavy, krku, pravej hornej končatiny a pravých pľúc. Lymfa pomáha aj transportovať hormóny do celého organizmu. Tie sa často podieľajú na zmene nálad a napríklad aj na tvorbe vyrážok, akné. Správny tok lymfy oživí aj pokožku a zabráni tvorbe celulitídy. Úlohou tohto systému je odčerpať nielen medzibunkovú tekutinu, ale aj látky s väčšou molekulovou hmotnosťou, ktoré sa tu nachádzajú (baktérie, bielkoviny). Keď sa tieto hromadia, začína sa ich prestavba, opuch tuhne a zväčšuje sa. Filozofia cvičenia HYPOXI spočíva  práve v kombinácií účinkov  nielen na látkovú premenu tukov a krvný obeh , ale aj na lymfatický systém.“

 

V tomto smere metóda na chudnutie HYPOXI je novinka na trhu. Ide o jedinečnú metódu svojho druhu, ktorej prístroje odborníci odporúčajú na pravidelné cvičenia na rozprúdenie lymfy. „Pohyb lymfy je zabezpečovaný činnosťou kostrového svalstva, dýchacími pohybmi, záchvevmi tepien a  pohybom čriev. Pravidelným cvičením na našich prístrojoch rozprúdite nielen celý lymfatický systém, ale zbavíte sa cielene nadbytočných kilogramov a odbúrate tým aj stres, ktorý tiež bráni prietoku lymfy. HYPOXI metóda má až 200-krát vyššie účinky v boji proti celulitíde. Tieto prístroje sa od klasických vákuových strojov odlišujú tým, že sú založené  nielen na princípe vákuovej a pohybovej terapie, ale ako jediné na trhu, pracujú aj na princípe kompresnej terapie. Pretlak tlačí na pokožku a tukové tkanivo, tým zvyšuje tlak na cievy medzi kožou a svalstvom. Týmto procesom podporuje hlavne činnosť žíl a lymfy. Lymfovody  sa stláčajú podľa intenzity kompresie a tlačia tekutinu v systéme smerom k vylučovacím a detoxikačným orgánom. Kombinácia vákuovej, kompresnej  a pohybovej terapie  zlepší váš imunitný systém a lymfa bude prúdiť tak, ako má,“ vysvetľuje M. Koppanyi.

Poukazuje aj na nesprávne funkcie lymfatického systému, ako aj na možnosti znovunaštartovania. Ak lymfatický systém nefunguje správne, dochádza k nahromadeniu lymfy v podkoží – lymfedému. Na začiatku môže byť opuch nepatrný, ale postupne sa zväčšuje. Prejavuje  sa ako únava nôh, neskôr celého tela, opuchmi členkov, lýtok, stehien, zápästí, predlaktí, ramien a nakoniec i opuchmi v brušnej oblasti, alebo hlavy a krku. Splodiny metabolizmu sa následne ukladajú do medzibunkových priestorov, pričom lymfatický systém už neplní svoju funkciu. Pokiaľ lymfedém nie je rozpoznaný v počiatočných štádiách a nedôjde ku včasnej terapii, návrat do normálnemu stavu už nie je možný. Preto je veľmi dôležitá prevencia, akou je lymfodrenáž a pohybová aktivita, pretože lymfa nemá centrálnu pumpu, akou je srdce pri krvnom obehu. Práca svalov má zásadný vplyv na funkčnosť lymfatického systému.

 

„Ak  nebude lymfa fungovať, metabolické odpady sa začnú hromadiť a to už je stav, kedy sa spúšťajú rôzne choroby. Zdravá strava obohatená o vitamíny a minerály, dostatok vody a   čistiace čaje odbúravajúce toxíny, môžu tiež podporiť zdravý lymfatický systém. Lymfy môžu byť zablokované aj pri nesprávnom výbere šatstva. Snažte sa obmedziť nosenie vypasovaných nohavíc, obtiahnutej spodnej bielizne a pančúch. Ak je však váš lymfatický systém už teraz v zlom stave, často cítite nevysvetliteľnú únavu a telo nepracuje tak, ako by malo, jedným z najlepších prístupov k liečbe je lymfodrenážna masáž. V HYPOXI, pomocou celotelovej lymfodrenáže HD-Comfort, pracujúcej na princípe bankovej masáže, sa zbavíte opuchov, vyplavíte toxíny z tela a zlepšíte činnosť ciev. Táto vákuová masáž je účinným doplnkom HYPOXI tréningu, kedy dochádza k efektívnej interakcii oboch terapií. Pomocou terapeutických prístrojov zlepšíte krvný obeh a tlak, znížite zlý cholesterol a cielene odbúrate tuk na neželaných miestach. Už pri cvičení 3x týždenne zmenšíte obvod o 5-10 cm za mesiac. Navyše získate hladkú a pružnú pokožku,” upozorňuje M. Koppanyi.

 

V prístroji Hypoxi Trainer L250, kde cvičiaci v ležiacej polohe otáča pedálmi smerom hore, sa gravitácia využíva optimálne na odvádzanie tuku a odvodňovanie nôh. Táto poloha podporuje žily a lymfatický systém. Pôsobenie pretlaku pri cvičení v prístroji Hypoxi Trainer S120 zas urýchľuje odsun tukov do pracujúcich svalov. Pretlaková terapia tým uvoľňuje žilový a lymfatický systém. Podtlakom sa krv obohacuje o mastné kyseliny a zvyšuje sa tak prekrvenie podkožného a tukového tkaniva, čo podporuje hlavne činnosť tepien. Rytmické striedanie podtlaku a pretlaku v intervaloch 10 až 25 sekúnd jedinečne účinkuje na ženské problémové zóny. Vyspelou technikou a najmodernejším počítačovým riadením sa prispôsobí ošetrovací cyklus počas tréningu každej osobe individuálne.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!