lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Odhaľte príčinu bolesti nôh skúr, než bude neskoro

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 29.4.2015
späť
Späť

Poslať
 

Bolesť v nohách nie je pre nikoho príjemná. Zasiahnuť totiž môže ktorúkoľvek časť nohy, pričom  dôvodov jej vzniku môže byť hneď niekoľko - poranenie alebo zapálenie kože, nervov, kostí, krvných ciev a žíl alebo mäkkých tkanív. Aj keď štyri z piatich žien sa sťažujú na bolesť nôh spôsobenú topánkami, príčinou môžu byť problémy s cievami alebo žilami, ktoré sú častým spúšťačom opuchov a bolestí dolných končatín.

Kedy naposledy ste premýšľali o svojich žilách? Možno vtedy, keď vám odoberali krv alebo ste krv darovali? Či si to uvedomujete alebo nie, žily sú neoddeliteľnou súčasťou cievneho systému, ktorý vás udržuje nažive a v zdraví deň čo deň. Majú dôležitú úlohu, pretože privádzajú krv späť do srdca a do pľúc, aby ľudské telo doplnili kyslíkom a potrebnými živinami. Čo sa však deje vtedy, keď sa objaví bolesť alebo opuch nôh? Môže ísť o predzvesť tvorby kŕčových žíl, ktoré majú oslabené ventily a nefungujú tak, ako by mali. Krv sa následne zhromažďuje v nohách, čím v nich vzrastá tlak. Žily sa vďaka tomu zväčšia, zoslabnú a skrútia sa.

Fakty o bolestiach a opuchoch

Príčinu bolesti v nohách by mal identifikovať predovšetkým lekár, ktorý by mal stanoviť aj následnú liečbu. Na nohy však treba myslieť každý deň, vďaka čomu môžete zmierniť ich bolesti – domácim receptom je dopriať im dostatok pohybu, každý večer nohy podoprieť alebo vyvýšiť aspoň na 30 minút, nosiť kompresné podkolienky a vyhýbať sa dlhému sedeniu alebo státiu.

S bolesťou nôh sa často spája vznik kŕčových žíl, ktorý je podmienený mnohými faktormi. Veľkú úlohu zohráva dedičná predispozícia, obezita, tehotenstvo u žien, prípadne nedostatok pohybu – čiže dlhodobé státie alebo sedenie. Aj keď ich v prvotnom štádiu takmer nevidno, neskôr na seba upozornia tmavomodrým sfarbením, opuchom nôh a/alebo členkov, pocitom ťažkých nôh, pálením, bolesťou, povrchovým svrbením alebo únavou. Neskôr môžu byť príznaky ešte horšie, pretože môže dôjsť až k ich krvácaniu.

Čo sa týka opuchov dolných končatín, ich pretrvávajúci stav môže byť predzvesťou rôznych zdravotných ťažkostí, ako sú kardiovaskulárne problémy, problémy s krvným obehom či žilová nedostatočnosť. Na opuchoch sa môže podieľať aj oslabený lymfatický systém, celulitída, porucha štítnej žľazy, prípadne aj krvná zrazenina. Preto ani opuchy netreba brať na ľahkú váhu, a radšej ich konzultovať s ošetrujúcim lekárom alebo špecialistom.

Prvá voľba pre ťažké nohy

Počuli ste už o jednotke na trhu výživových doplnkov s obsahom diosmínu a hesperidínu? Ide o prípravky MOBIVENAL® micro a MOBIVENAL® micro Simple, pričom Mobivenal® micro je navyše obohatený o 30 mg escínu v jednej tablete. Práve escín napomáha znižovať pocit ťažkých nôh a dobrej cirkulácii krvi v drobných cievach. Doplnok výživy MOBIVENAL® micro a MOBIVENAL® micro Simple je slovenskými užívateľmi rokmi overená kombinácia mikronizovaného (lepšie rozpustného a vstrebateľného) diosmínu a hesperidínu. www.mobivenal.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!