lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
GRILOVACIE RECEPTY HHERMELÍN

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 27.4.2015
späť
Späť

Poslať
 

Grilovaný Hermelín s perníkom a slivkovou omáčkou

4 porcie

 

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)

50 g strúhaného perníku

100 g sušených sliviek

30 g rozpusteného masla

3 šalotky

2 lyžice oleja

40 ml brandy

200 ml červeného vína

1ks škorice

½ lyžičky citrónovej kôry

lyžice hnedého cukru

 

Postup:

1.      Šalotky olúpeme, nakrájame najemno a v oleji krátko osmažíme.  Pridáme slivky nakrájané na kocky, zalejeme vínom, pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru, prikryjeme a zvoľna dusíme do zmäknutie. Potom primiešame slivkovú omáčku, brandy a miešame ďalej kým hmota nezhustne.

2.      Syry rozbalíme, potrieme maslom a posypeme perníkom. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minút z každej strany. 

3.      Hotové hermelíny podávame so zmesou s dusenými slivkami a môžeme doplniť hroznovým vínom a listovým šalátom.

 

Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a slivkovou omáčkou

 

4 porcie

 


1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)

8 plátkov sušenej šunky

2 lyžičky štipľavej  horčice

2 plátky toastového chleba

lyžica ríbezľového džemu

2 lyžice olivového oleja

salsa

1/2 manga

1 uhorka

½ červenej papriky

1 limetka

koriander

soľ


 

Postup:

 

1.      Toastový chlieb potrieme olejom a ugrilujeme do chrumkava. Necháme vychladnúť a rozlámeme na kúsky. Hermelíny rozkrojíme na polovice, potrieme zľahka horčicou, džemom, posypeme toastovým chlebom a priklopíme druhou polovicou syra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z oboch strán 5 minút.

2.      Salsa: dužinu manga nakrájame na kocky. Uhorku olúpeme, vyškrabeme zrniečka a dužinu nakrájame na kocky. Pokrájame aj papriku a nasypeme ju do misy. Pridáme mango, uhorku, pokrájaný koriander a podľa chuti prisolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou.

3.      Hotový hermelín rozdelíme na taniere, pridáme slivkovú omáčkou a doplníme salsou.

 

 

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátom a slivkovou omáčkou

4 porcie

 

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)

100 g malín

100 g listového špenátu

2 lyžice marhuľového džemu

½ cibule

10 listov koriandru

3 lyžice olivového oleja

soľ

 

Postup:

1.      V hrnci nahrejeme olej, pridáme jemne nakrájanú cibuľu a miešane až kým nie je sklovitá. Pridáme vypraný natrhaný špenát, koriander, osolíme a odstavíme.

2.      Syry potrieme marmeládou, pridáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minút z každej strany.

3.      Pri podávaní doplníme slivkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.

 

Grilovaný Hermelín s medom, čakankou a slivkovou omáčkou

4 porcie

 

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)

1 ks čakanky

2 lyžice medu

50 g vlašských orechov

2 jablká

200 ml cideru

30 g olivového oleja

dijonská horčica

 

Postup:

1.      Z alobalu si vytvoríme misky vysoké asi 5 cm. Do každej vložíme kruh papieru na pečenie. Potrieme ho zľahka olivovým olejem a vložíme doň hermelín.

2.      V hrnci nahrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na kocky pokrájané jablká, zalejeme ciderom a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme slivkovú omáčku a dusíme do zhustnutia.

3.      Odstavíme a zmes rozdelíme na hermelíny. Posypeme čakankou, pokrájanou na prúžky, zmiešanú s medom, horčicou a soľou. Dopekáme na grilu ešte asi 20 minút.

 

Grilovaný Hermelín s hruškami a slivkovou omáčkou

4 porcie

 

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)

2 menší hrušky

1 malý fenykel

2 menší pomaranče

10 ks kapari

20 ks zemiakových lupienkov

2 lyžice medu

4 lyžice olivového oleje

2 lyžice citrónové šťavy

½  lyžičky pomarančovej kôry

soľ

 

Postup:

1.      Fenykel a hrušky zbavíme nejedlých častí a nakrájame na jemné plátky. Pridáme mesiačiky pomaranča a dresing z citrónovej šťavy, medu, soli a olivového oleja.

2.      V miske zmiešame slivkovú omáčku s pomarančovou kôrou a rozmačkanými kapary.

3.      Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne a každý preložíme 5timi zemiakovými lupienkami, zabalíme do alobalu. Grilujeme z oboch strán asi 5 minút.

7.      Hotové syry rozdelíme na taniere, čiastočne prelejeme omáčkou  a doplníme šalátom z hrušiek a fenyklu.

 

Grilovaný Hermelín s višňami, vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou

4 porcie

 

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)

200 g sušených višní

100 g vlašských orechov

200 ml červeného vína

lyžice hnedého cukru

4 vetvičky bazalky

4 lyžice olivového oleje

strúčik cesnaku

soľ

 

Postup:

1.      Višne nasypeme do hrnca, zasypeme cukrom, zalejeme vínom a zvoľna dusíme asi 20 minút. Pridáme slivkovú omáčku a dusíme ďalej do zhustnutia.

2.      V mixéry rozsekáme najemno väčšinu orechov s bazalkou a olivovým olejem na pastu, ktorou potrieme hermelíny.

3.      Zabalíme ich do alobalu a grilujeme z každej strany asi 5 minút. Pred podávaním zľahka opražíme ostatné orechy na panvici. Hermelíny podávame s dusenými višňami a opečenými orechmi.

 

 

Sedlčanský predstavuje novinku: Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou

S rastúcimi teplotami dáva väčšina z nás prednosť posedeniam s priateľmi vonku na záhradke. Ku správnej letnej párty už neodmysliteľne patrí grilovanie, ktoré sa v posledných rokoch stalo fenoménom aj na Slovensku. Zabudnite však na klasické ťažké pokrmy a vykúzlite si na grile niečo jednoduché a pritom úžasne chutné! Presne taký je nový Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou.

Prečo vyskúšať Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou

Typická chuť slivky, ktorú dobre poznáme zo slovenskej kuchyne sa stala inšpiráciou aj pre Sedlčanské syry. Slivkovú príchuť si mnohí z nás spájajú s lekvárom, ovocnými knedličkami, kysnutým koláčom či alkoholom, príležitostne sa využíva aj k zemiakovým plackám. Milujeme slivky už stáročia a slivky zas milujú omáčky.

Čo nájdete v grilovacích balíčkoch Sedlčanský?

Nový grilovací balíček ukrýva syr vhodný na úpravu pri vysokých teplotách a balenie omáčky, v ktorej sú tradičné slivky skombinované s pikantnou chilli papričkou. Táto delikátna, jemne pikantná kombinácia, pozdvihne chuť syra a zaujme chuťové bunky každého milovníka grilovania. Zatiaľ čo Sedlčanský Hermelín sa vyrába v Sedlčanoch, dodávateľom slivkovej omáčky je česká firma Alibona.

Grilovacie portfólio Sedlčanský pre rok 2015

 

Sedlčanský Hermelín na gril – tradičný Hermelín na gril, vhodný na tepelnú úpravu pri vysokých teplotách s vrecúškom korenín zdarma, obsahuje 4x syr (4x 100 g) a grilovacie korenie (7g),

Sedlčanský Ohnivák na gril – ostrejší variant s pikantným korením vo vnútri syra aj na povrchu pre všetkých milovníkov pálivých chutí, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantné grilovacie korenie (7g),

Sedlčanský Hermelín na gril s brusnicovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril so sviežou letnou omáčkou z brusníc, obsahuje 4x syr (4x 100g) a brusnicovú omáčku 50g),

Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril s jemne pikantnou omáčkou zo sliviek a chilli, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantnou slivkovou omáčkou (50g).


Diskusia k článku:

dobré nápady, niečo určite vyskúšam :)
Martina, 4.8.2017 13:03
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!