lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Meranie tlaku cez počítač

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 28.11.2014
späť
Späť

Poslať
 

Ručným zápisom krvného tlaku je koniec. Tlakomery sa vedia pripojiť na počítač a  uložené dáta vyhodnotí webová aplikácia. Výsledný graf alebo tabuľku možno vytlačiť pre potreby lekára.

Zhruba 1,5 miliardy* ľudí na celom svete trpí hypertenziou a mnoho z nich o tom ani nevie. Vysoký krvný tlak pritom zvyšuje riziko poškodenia životne dôležitých orgánov a môže spôsobiť infarkt myokardu, srdcové zlyhanie, mŕtvicu, ochorenia obličiek a stratu zraku.

Predchádzať týto chorobám pomáha sledovanie zdravotného stavu. Pacienti s podozrením alebo už trpiaci hypertenziou si merajú krvný tlak v pravidelných intervaloch a vedú si denník merania. Doň si ručne prepisujú údaje z pamäte tlakomera, vrátane dátumu a času. Čas a prácu im teraz šetrí nová technológia.

Tlakomer Tensoval duo control od spoločnosti HARTMANN-RICO slúži na presné meranie tlaku v domácom prostredí. Nová generácia tlakomera je vybavená výstupom cez USB port, ktorý umožňuje pripojenie na počítač a novú webovú aplikáciu Tensoval cardio control online. Aplikácia slúži na komfortný prenos nameraných výsledkov z tlakomera na portál, kde z nich vytvára grafické prehľady. Hodnotí osobné dáta, vedie históriu meraní a výslednú zostavu umožňuje vytlačiť pre potreby lekára.

Tlakomer spolupracuje s najrozšírenejšími operačnými systémami a nevyžaduje žiadnu inštaláciu softvéru. Po pripojení  k počítaču sa tlakomer automaticky prepne do režimu „PC“ a systémové okno si vyžiada odkliknúť Štart. Následne sa otvorí aplikácia Tensoval na app.tensoval.com. Podporuje prehliadače Explorer, Chrome, Firefox a Safari. Okrem základných informácií ponúkne prihlásenie na vlastný účet, kde si používateľ vedie svoje vlastné záznamy.

Aplikácia umožňuje jednoduchý prenos dát z tlakomera a ich sledovanie v tabuľke alebo na grafe v priebehu zvolených časových úsekov (deň, týždeň, mesiac, 3 mesiace, 6 mesiacov, rok). Údaje sú vyhodnotené a zobrazené farebne podľa toho, či ide o hodnotu nízkeho krvného tlaku, optimálneho, normálneho, hraničného, hypertenziu prvého až tretieho stupňa (podľa definície WHO). Graf zobrazuje súčasne tri krivky – priebeh systolického a diastolického tlaku a tepu. V ponuke je možnosť zobraziť všetky namerané hodnoty alebo len ich priemery pre zjednodušenie. Vývoj krvného tlaku vo zvolenom časovom úseku možno odoslať na tlač v tvare tabuľky alebo grafu. Výsledný dokument je vo formáte pdf. Ovládanie je jednoduché avšak pre menej skúsených je pri každom kroku v pohotovosti poradca.

Domácemu meraniu krvného tlaku sa pripisuje väčšia dôležitosť, než kedykoľvek v minulosti. V roku 2013 Európska spoločnosť pre hypertenziu (ESH) vydala smernicu pre ošetrovanie arteriálnej hypertenzie v ktorej zdôrazňuje "prognostickú hodnotu domáceho merania krvného tlaku a jeho úlohu v diagnostike a ošetrovaní hypertenzie hneď vedľa ambulantného merania krvného tlaku". ESH navyše odporúča merať krvný tlak 7 dní za sebou. Údaje za toto obdobie možno teraz vytlačiť v prehľadnej tabuľke. Lekár tak miesto občasných meraní v ordinácii získava hodnotné informácie, ktoré mu pomôžu nastaviť vhodnú medikáciu a optimalizáciu individuálnej liečby.

Vedenie záznamu pomáha pacientovi aj keď sa rozhodne zmeniť niektoré návyky a životný štýl. Zlepšenie hodnôt ho môže motivovať k ďalšiemu pokračovaniu,” vysvetlila Irena Malá z HARTMANN-RICO. Špeciálny USB kábel a webová aplikácia Tensoval cardio control online je k dispozícii iba v lekárňach a výdajniach zdravotníckych potrieb. Viac informácií nájdete na internetových stránkach www.tensoval.sk

Odporúčaná cena tlakomera Tensoval duo control s Tensoval cardio kontrol online (USB kábel s webovou aplikáciou) a dvoma manžetami je 116,16 eur.

Pre vianočné obdobie je dostupný aj v darčekovom balení.

* zdroj: www.hochdruckliga.de

 


Diskusia k článku:

Je to dobrý úmysel,len zrejme nedotiahnutý do konca. Totižto, dostal som tlakomer,kúpil som prepojovací kábel, prepojil som tlakomer s PC, automaticky sa pripojilo, no po dvojnásobnom kliknutí na súbor Štart vypíše : Na stránke sú chyby. A tým to končí. Ako Ďalej ????
Neregistrovaný - Števo, 27.1.2016 12:33, grigel(`na`)azet.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!