lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Knihy do ucha pre školákov. A aj ich rodičov.

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 14.9.2014
späť
Späť

Poslať
 

Žiaci a študenti sa po prázdninách vrátili do školských lavíc a mnohí z nich tak budú mať menej času na čítanie ako v letných mesiacoch. (Podobne ako ich rodičia.) Aj na to však existuje jednoduché riešenie: ak má vaša ratolesť smartfón, stačí aplikácia Audiolibrix dostupná pre operačné systémy iOS či Android, slúchadlá a audiokniha môže vyplniť každú voľnú chvíľu medzi školou a krúžkami či pri cestách autobusom alebo vlakom. Pre tie bez smartfónu rovnako dobre poslúži aj obyčajný mp3 prehrávač.

 

Jo Nesbø sa preslávil predovšetkým svojou krimi sériou, kde po zločincoch pátra detektív Harry Hole, ale viacero kníh napísal aj pre deti. Doktor Proktor a prdící prášek v podaní Davida Novotného ich určite zaujme príbehom o tom, ako je dôležité byť sám sebou a ako tvorivosť a fantázia pomôžu k odvahe. Vyšlo vo vydavateľstve OneHotBook.

 

Vozíte svoje deti do školy a hľadáte knihu, ktorá bude baviť vašich potomkov aj vás? Skúste Straku v říši entropie od Markéty Baňkovej. Tieto bájky pre dospelých i deti, v ktorých zvieratá lúštia záhady existencie a fungovania sveta, zaujmú aj tých, ktorí k fyzike neinklinujú alebo z nej majú dokonca strach. Audioknihu nahovorili Arnošt Goldflam, Barbora Hrzánová, Jiří Lábus, Libuše Šafránková, Libuše Švormová a Ivan Trojan. Vydalo Tympanum.

 

Začiatok školy znamená zvýšenú záťaž pre mamy aj pri domácich prácach. Chcete, aby vám žehlenie, upratovanie či varenie ušlo ako voda? Audiokniha je pri takýchto činnostiach mimoriadne vhodná. My vám odporúčame Halinu Pawlowskú, ktorá v knihe poviedok Strašná nádhera sama rozpráva o tom, že túžba po láske nesúvisí s vekom. Stále totiž platí, že láska je zo všetkého najdôležitejšia a že keď sa v mužských očiach náhodou objaví iskra, je neodpustiteľným hriechom udusiť ju. Vyšlo vo vydavateľstve Motto.

 

Ak vás aj vaše staršie deti zaujíma história, vyberte si strhujúce spracovanie atentátu na Heydricha Dva proti Říši v pôsobivej interpretácii Ladislava Freja. Román Jiřího Šulca farbito i fundovane popisuje scénu domáceho odboja ako i exilovú vládu, výcvik parašutistov v Anglicku, prípravu atentátu, okolnosti i situáciu po ňom. Vydalo vydavateľstvo OneHotBook.

 

U detí akéhokoľvek veku netreba zabúdať na výučbu cudzích jazykov. Skúste špeciálnu Angličtinu pre deti od vydavateľstva INFOA, kde nájdete slovnú zásobu, pesničky, hry a hádanky v 18 zaujímavých témach – to všetko pútavo nahovorené ľuďmi, pre ktorých je angličtina materským jazykom. Na začiatku každej kapitoly sa deti zoznámia s novými slovíčkami. Tie si spolu s nahrávkou opakujú a učia sa správnu výslovnosť. V ďalšej časti si deti novú slovnú zásobu upevnia pri najrôznejších aktivitách.

 

Český a slovenský obchod s audioknihami  audiolibrix.com prináša audioknihy na okamžité stiahnutie. Stačí si nájsť jednu zo stoviek audiokníh a už pár minút po zaplatení ju zákazník môže počúvať. Žiadne čakanie na doručenie, žiadne platenie poštovného. Audioknihy dávajú možnosť počúvať knihy takmer vždy a všade tam, kde tradičné papierové či elektronické knihy čítať nemôžeme – pri šoférovaní, športe, upratovaní alebo prechádzke so psom. Majitelia smartfónov s operačným systémom iOS alebo Android môžu využiť bezplatnú aplikáciu, ktorá im umožní zobrať si stovky audiokníh so sebou v mobilnom telefóne alebo tablete.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!