lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Horor sa začína Časť 1.

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 20.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Dôsledky budíčka
Budík nastavený na neľudskú hodinu zvestuje, že vaše deti musia odísť za pol hodiny v plnej výzbroji do školy. Lenže celú túto polhodinku vám zaberie presviečanie, že naozaj a neodvolateľne musia opustiť posteľ. Keď sa z nej nakoniec vyhrabú, budú opäť meškať (ako dobre poznáte ten vyčítavý pohľad učiteľky na rodičovskom!). Po dlhom boji vyženiete deti za dvere a ešte rýchlo im vtlačíte do rúk vrecúška s desiatou. V tej chvíli máte klamný pocit, že paňou situácie ste znova vy. Ale len do chvíle, kým nevojdete do kúpeľne.
Všetko je mokré!
Vo chvíli, keď sa pokúšate umyť si ruky, celú vás obleje studená sprcha. Ktosi (zaujímavé, kto asi?) znova neprestavil páčku a voda z hadice, pokrútenej vo vani nevystrekla len na vás, ale aj na šaty, ktoré ste si tam už pripravili. No dobre, šaty by bolo možné rýchlo vysušiť fénom. Ovšem - keby fungoval...
Kde zmizol šampón?
Keď sa snažíte umyť si vlasy, vysvitne, že obsah fľašky so šampónom (včera bola dopoly plná!) sa vyparil. S kvapkajúcimi vlasami prehľadávate poličky v kúpeľni – žiaľ, bezvýsledne. Náhradný šampón doma nie je. Zalievajúc vodou polovicu bytu v zúfalstve šklbete vzorku šampónu z krásneho farebného časopisu. Keď si ho dáte na hlavu zistíte, že to bolo čistiace pleťové mlieko.
Deti sú už doma
Vraciate sa domov z práce. Od prahu vás víta porozhadzované šatstvo a topánky vašich detí, ktoré malebne ukazujú cestu do kúpeľne, kuchyne a izieb. Aby ste sa prebili k chladničke, musíte najskôr upratať hory svetrov a zvesiť z kľučky ruksak.
Neveľmi čerstvé ,,dobroty“
Vnútro chladničky pripomína smetisko. Dobroty, ktoré ste kúpili pred týždňom, aby ste z nich vyčarili taliansku špecialitu, už dávno stratili lákavú sviežosť a sú vhodné akurát na vyhodenie. ,,Ako je to možné, že sa zase vyplytvalo toľko jedla“, premýšľate nad otvorenou chladničkou, hoci viete, že ste nemali čas s ním niečo urobiť. Ostávajú iba výčitky svedomia a pizza z mrazničky.
Zabudlivá suseda
Konečne máte čas na seba. Samozrejme, keby práve v tej chvíli nezazvonil zvonček. Samozrejme, je to suseda, ktorá si už šiestykrát za mesiac prišla požičať trochu cukru, vajíčko a paradajkový pretlak (,,Vieš, také drobnosti človek vždy zabudne kúpiť“, ospravedlňuje sa od prahu). Presýpate zvyšky cukru z hosťovskej cukorničky a pol hodiny musíte počúvať rozprávku o placke, ktorú ide upiecť. Po detailnom opise miešania žĺtka so soľou vás chytajú mdloby (zo zúrivosti), pretože nielenže naverímboha strácate čas, ale suseda vám nikdy nepriniesla ani omrvinku z opisovaných maškŕt.
Aj odpočinok je umenie
Keď s pocitom úľavy konečne padáte do kresla, uvedomíte si, že časopis, na ktorý ste sa celý deň tešili, ostal v obchode (autobuse, na zastávke). Nuž čože, neostáva vám, nič iné, ako spytovať si svedomie. Áno, ste nekonečne unavená, lebo neviete oddychovať.
Celý víkend v keli
Najlepším príkladom je posledný víkend, ktorý ste strávili umývaním okien a pritom sledovali, ako sa mladý párik z prízemia vyberá na piknik a dôchodkyňa z vedľajšieho vchodu na bicyklovú túru.
Deti majú požiadavky
Akoby nestačilo nekonečné behanie okolo domácnosti, máte ešte aj deti, ktoré namiesto toho, aby chápali vaše zúfalé rozpoloženie, neustále fňukajú a sťažujú sa (,,Prečo nechodíme cez víkendy na chatu“, ,,Prečo nemáme káblovú televíziu“, ,,Prečo nemôžeme mať počítač ako VŠETCI kamaráti“...)
Peniaze sú ako voda
Lenže ako máte uspokojiť všetky ich požiadavky a vlastné potreby, keď sa peniaze vyparujú neskutočným tempom a minuli ste už celý mesačný rozpočet (aj keď ste naschvál išli ušetriť do hypermarketu a v akcii ste kúpili niekoľko vecí, ktorých užitočnosť vzbudzuje pochybnosti).

Pokračovanie o tom, ako by mohol váš život vyzerať- zajtra

Diskusia k článku:

Tak teda:<BR>a) deti vždy u nás ráno, pokiaľ boli zdravé museli nekompromisne VSTAŤ a po sebe v kupelni upratať, ak sa totiz k tomu vedu od malicka je to pre ne samozrejmost<BR>b)nikdy si netykam a nekamosim so susedkou, ked sa rano obliekam do prace spravidla neotvorim nikomu, je predsa drzost driapat sa druhemu do bytu, ak odtial pocujem fen a vobec otravovat rano je blbe, ak by nahodou horelo tak treba urobit poriadny poplach inac.<BR>c)"vrchne" saty, pokial su ciste nemaju v kupelni co hladat, praktickejsie je obliekat sa v spalni, aj kvoli vlhkosti.
Neregistrovaný - Terka, 20.11.2001 21:59
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!