lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nezvyčajné výhľady – výlety po cestách alpských priesmykov v regiónoch Haslital & Jungfrau

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 15.7.2014
späť
Späť

Poslať
 

Haslital/Jungfrau región v roku 2014: Nádherné výhľady sú možné i bez horolezeckých strastí na štítoch. V regiónoch Haslital a Jungfrau to ide i bez špičkovej kondície - po cestách alpského priesmyku. Dych vyrážajúce trasy s panoramatickými výhľadmi a pohodlné cesty, kľukatiace sa oblasťou Berner Oberland s prírodou plnou kontrastov, zvládne aj turista s nižšou výkonnosťou.

Haslital/Jungfrau región v roku 2014: Nádherné výhľady sú možné i bez horolezeckých strastí na štítoch. V regiónoch Haslital a Jungfrau to ide i bez špičkovej kondície - po cestách alpského priesmyku. Dych vyrážajúce trasy s panoramatickými výhľadmi a pohodlné cesty, kľukatiace sa oblasťou Berner Oberland s prírodou plnou kontrastov, zvládne aj turista s nižšou výkonnosťou.

 

Za objavmi neopakovateľného sveta vrchov a impozantných ľadovcov, s hlbokými priepasťami a malebnými dedinkami, skrývajúcimi množstvo kúziel, sa dá objavovať i jednoducho a v pohodlí: autom alebo autobusom. Pre tých, čo sa rozhodnú v prospech výletov na kolesách bez komplikácií, v spojení s perfektnými zážitkami v prírode, je každý deň dovolenky dokonalým zážitkom. Alpské cesty cez priesmyky i ostatné komunikácie v regiónoch Haslital a Jungfrau sú priam posiate cieľmi výletov a všetky stoja za návštevu. Výlety v regióne sú absolútne tým, čo sa dá od pestrého letného dňa očakávať.

 

 

Objavte vysokohorské špecifiká priesmykov

 

V roku 1945 bol Sustenpass, jeden z najobľúbenejších priesmykov vo Švajčiarsku, sprístupnený cestou pre autá - Sustenstraße. Išlo vtedy o vôbec prvú cestu, s inovačnou koncepciou pre autodopravu na celom území Álp. Technicky jedinečná Sustenstraße sa otvára každý rok - po zimnom zákaze – v júni. Núka ohromujúci výhľad na dolinu Gadmental a v nej roztrúsené pôvodné domy. Pri obci Innertkirchen sa križuje Sustenpass-Straße s cestou z priesmyku Grimselpass. Priesmyk Brünigpass v nadm. výške 1.008 m sa dá prekonať v zubačke Brünigbahn, otvorenej v roku 1888. Jej trať vedie cez najnižší bod priesmyku Brünigpass a ponúka s ničím neporovnateľný zážitok z panorámy. Grimselpass bol známym priechodom cez Alpy už v dobách Rimanov. Medzinárodný význam v medzinárodnom kontexte získal Grimselpass koncom 18. a začiatkom 19. stor., keď naň zamerali pozornosť slávni prírodovedci. Priesmyk Große Scheidegg v nadm. výške 1.962 m je priesmykom, ktorý spája Grindelwald v regióne Jungfrau s Meiringenom v regióne Haslital. V nadm. výške 2.061 m sa nachádza Kleine Scheidegg, výškový priesmyk medzi Eigerom a Lauberhornom. Z tohto bodu je skvelý výhľad na slávou a rešpektom opradenú severnú stenu Eigeru. Priesmyk Kleine Scheidegg je východiskovým bodom na výjazd na Jungfraujoch, najvyšší bod Európy, vo výške 3.454 m. Vo vysokohorskom svete alpských ľadovcov môžu turisti obdivovať i v lete svet ľadu, snehu a skál z vyhliadkových platform ľadovca Aletschgletscher a Ľadového paláca.

 

 

Pri jazde cez priesmyky zažijete zblízka fascinujúce štíty

 

Okružné cesty autobusmi PostAuto, vedúce vo väčšine prípadov cez tri alebo štyri centrálne priesmyky sú naozaj cestou za objavmi sveta Álp. Linka Grimsel-Nufenen-Gotthard-Sustenpass-Linie je prísľubom romantiky vysokohorských lúk, Počas jediného dňa výletu prekonáte. až 8.000 m výškových rozdielov. Na trase sa otvárajú nezabudnuteľné výhľady do hlbokých priepastí a romantických dediniek. Ďalším tipom je trasa linky Susten-Furka-Grimselpass-Linie, s nádhernými zástavkami na rozhliadnutie sa a linka Große Scheidegg-Sustenpass-Linie, s neopísateľnou panorámou. Trasa vedie od Grindelwaldu po neopakovateľných krivkách ciest cez dva priesmyky a kantóny. Okružná cesta autobusom Rundfahrt Große Scheidegg, vedúca z Grindelwaldu v regióne Jungfrau na úpätí Wetterhornu vedie na alpský priesmyk Große Scheidegg, sľubuje nezabudnuteľné zážitky i vďaka špecifickej flóre a faune. Cesta do údolia vedie priam rozprávkovým prostredím cez Schwarzwaldalp až do obce Rosenlaui v regióne Haslital. Na všetkých výletoch je všadeprítomný impozantný svet vrchov oblasti Berner Oberland a zážitok z Álp, ktoré sa práve tu dajú vychutnať až do posledného dúška.

 

Ciele výletov, ktoré nadchnú a dych vyrážajúce zážitky na vyhliadkových platformách.

 

Pre tých, čo objavujú prírodu a pamiatky radšej „po vlastných“, je najkomfortnejším spôsobom presunu na štart výletov autobus PostAuto  – s možnosťou vystúpiť na ktorejkoľvek zo zástavok trasy a ponoriť sa do sveta hôr osamote. Z Innertkirchenu, kam sa dá dostať cez Sustenpass-Straße a Grimselpass-Straße, sa oplatí túra k priepasti Aareschlucht. Mystickým zážitkom je „koryto“: ktoré až do hĺbky 200 m vyhĺbila voda z topiaceho sa ľadovca Aaregletscher do skál. Cestujúci na linke Grimselpass-Linie by si určite mali naplánovať návštevu Grimselwelt - miesta kde získajú kopec vedomostí na tému energie (z) vody, vodopádov, horských plies a priehrad. Svet vody - Grimselwelt sa považuje za vodný zámok Švajčiarska a miesto, kde sa dá dozvedieť úplne všetko o elektrickej energii a jej výrobe. Pri návšteve Grimselwelt je „povinnou jazdou“  zážitok z najstrmšej zubačky v Európe – Gelmerbahn (max. sklon 106 %).  Po stopách prvých „prepravcov“ – nosičov tovarov cez Alpy „Säumerov“ - sa dá vybrať po značenom chodníku Wanderung Säumerromantik Grimselpass. Historické horské cesty sa vinú cez jedinečné prírodné scenérie. Po výstupe z autobusu PostAuto na zástavke Meiringen vedie cesta na okruh k najvyššie položenému rašelinovému trasovisku v Európe, nádherne farebnému  Hochmooru. Po dosiahnutí cieľa je odmenou za námahu neuveriteľný výhľad na Hasliberg.

 

Hasliberg „netrochárči“ a ponúka naozaj majestátny výhľad. Z vyhliadkovej reštaurácie  Panoramarestaurant „Alpen tower“ sa otvára 360° pohľad na kvitnúce vysokohorské lúky a zasnežené vrcholy. V regióne Jungfrau si získa srdce každého turistu nová vyhliadková platforma na Harder Kulme. Chodník, míňajúci dve jazerá núka neopakovateľný výhľad na slávny Eiger, Mönch,  Jungfrau  i obe ligotavé jazerá: Thunersee a Brienzersee.

 

V lete 2014 sa môžu dovolenkári tešiť na ďalšie novinky s výhľadom do diaľok. Koncom júna sa otvára nová platforma SKYLINE WALK. Nachádza sa na stanici Birg am SchilthornPiz Gloria a ponúka úplne novú perspektívu. Platforma vedie ponad prepadlisko a otvára pohľad do bezodnej trhliny a zároveň voľný panoramatický výhľad. SKYLINE WALK sa teda zaradil popri reštaurácii Piz Gloria s 360° výhľadom, platforme Skyline View Plattform,  interaktívnej dobrodružnej výstave BOND WORLD 007 a Piz Gloria View medzi ostatné atrakcie na Schilthorne. Pestré výhľady do sveta kveteny ponúka FLOWER PARK Allmendhubel v Mürrene. Začiatkom júla sa otvára na Allmendhubeli nový park dobrodružstiev pre deti. FLOWER PARK unesie malákov i veľkáčov do fantastického sveta z obrovských lúčnych kvetov, tráv a nadrozmerného hmyzu. Kvetinový pahorok – Blumenhügel – so svahmi plnými kvetov, mini-pasienok a stavby bobrov nadchnú deti rovnako, ako cesta za bylinkovým pokladom. Takéto sú – skutočne a doslova - najlepšie vyhliadky na pestru zaujímavú letnú dovolenku v regiónoch  Haslital a Jungfrau!


HASLITAL Berner Oberland: Skvelá destinácia pre rodinné dovolenky v mnohotvárnom prostredí hôr

Dolina Haslital v regióne Berner Oberland sa nachádza v srdci Švajčiarska, obklopená štyrmi slávnymi alpskými priesmykmi Brünig – Grimsel – Susten – Große Scheidegg. Tri najvýznamnejšie turistické obce Meiringen, Hasliberg a Innertkirchen spolu s prázdninovými strediskami Brienzwiler, Gadmen, Guttannen a Schattenhalb sú známe svojim výrazným folklórom a bohatými tradíciami. Služby pre rodiny, ocenené pečaťou kvality „Familien willkommen (Rodiny vítané)“ spolu s pestrou ponukou rekreačných a športových aktivít robia z doliny Haslital mimoriadne vhodné miesto na celoročné dovolenkovanie. Kolorit krajiny dotvárajú malebné salaše a slnečné pasienky, vysoké štíty, rozoklané bralá, zurčiace potoky a strmé vodopády. V doline Haslital je v prevádzke sedem rôznych lanoviek. V lete umožňuje táto široká sieť množstvo výletov a rôznorodých športových aktivít. Haslital je popretkávaný 300 km turistických chodníkov a 300 km trás pre všetky kategórie cyklistov. Stredisko zimných športov Meiringen-Hasliberg ponúka bohatú paletu zážitkov aj počas zimných mesiacov. Skihäsliland, určený pre najmenších hostí, sa ráta medzi najkrajšie detské lyžiarske areály v Alpách. 60 km zjazdoviek, 15 km sánkarských dráh, 38 km bežkárskych stôp, 40 km zimných turistických chodníkov, 20 km trás určených pre milovníkov snežníc – tým všetkým Haslital rozprúdi krv v žilách zimných športovcov. Haslital má pre návštevníkov okrem pohodlných dovolenkových apartmánov pripravenú aj širokú ponuku ďalšieho ubytovania, počnúc štvorhviezdičkovými hotelmi, pokračujúc kempami a horskými chatami až po jednoduché penzióny.

 

Región JUNGFRAU: Legendami opradené útočisko športových nadšencov na pozadí štítov Eiger, Mönch a Jungfrau

 Jungfrau ponúka jednu z najkrajších vysokohorských scenérií sveta. K najznámejším obciam regiónu Jungfrau patria Grindelwald, Wengen, Mürren a Lauterbrunnen. Obce Isenfluh, Stechelberg a Gimmelwald  obľubujú najmä tí, čo hľadajú pokoj, spolu s milovníkmi idylických gazdovstiev vysoko v horách. Hlavné atrakcie regiónu, končiare Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) a Jungfrau (4158 m), majestátne vystupujúce z krajiny, pozná celý svet. Spolu so svojimi príbehmi sa už dávno stali súčasťou legiend. Šesť lanových dráh, napríklad známe Jungfraubahnen a Schilthornbahn, umožňujú spoznať región Jungfrau, ktorý je súčasťou svetového dedičstva UNESCO, celkom zblízka. Celoročná ponuka nadchne predovšetkým aktívnych dovolenkárov. V lete možno využiť 500 km turistických chodníkov, 160 km tratí pre horské bicykle, 12 lezeckých areálov, trasy pre nordic walking či sa venovať  adrenalínovým športom, ako je rafting, canyoning, bungy jumping a paragliding. V zime láka hostí 213 km zjazdoviek, 110 km zimných turistických chodníkov, 20 km trás pre túry na snežniciach, 90 km sánkarských dráh, 30 km bežkárskych stôp a navyše heli-skiing, zjazdy v hlbokom snehu  či vysokohorské zjazdy a skialpinizmus v ľadovcových terénoch. Počnúc 5-hviezdičkovým hotelom, pokračujúc početnými 4- a 3-hviezdičkovými zariadeniami, kempami, apartmánmi, horskými chatami až po penzióny ponúka región Jungfrau vhodné ubytovanie pre každý vkus aj dovolenkový rozpočet.

 

Ďalšie informácie sú uvedené na stránkach www.haslital.ch a www.jungfrauregion.ch


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!