lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Objavte afrodiziakálne účinky šumivého vína

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 5.2.2014
späť
Späť

Poslať
 

Keď sa povie „šumivé víno“ alebo „sekt“, každý si predstaví elegantný, štíhly pohárik lahodného nápoja, ktorý sa zvodne perlí a výborne chutí. Sekt však v sebe ukrýva oveľa viac. Mnohé príručky o sexuálnom živote a šťastí zaraďujú sekt medzi nápoje s afrodizickými účinkami. Odborníci aj niektoré výskumy potvrdzujú, že správne množstvo alkoholu pozitívne stimuluje sexuálne správanie človeka. Podľa psychológa - sexuológa PhDr. Roberta Máthého je účinok alkoholu na prejavy sexuality v prípade šumivých vín mimoriadne zvýraznený. Bublinky urýchľujú vstrebávanie alkoholu, a tým aj jeho pôsobenie. Sekt znižuje vzdialenosť medzi ľuďmi a vzájomná náklonnosť medzi mužom a ženou sa často mení v intímne zblíženie.  Fľaša dobre vychladeného sektu by preto nemala chýbať pri chvíľach pohody a romantiky, napríklad pri nadchádzajúcom valentínskom sviatku zaľúbených.

 

Elegantná čaša sektu je nielen oslavou lásky, romantiky, pohody a sexuálnej príťažlivosti, ale  zaraďuje sa aj medzi nápoje s afrodiziackými účinkami, takže uvoľňuje, inšpiruje, povzbudzuje, odbúrava zábrany a podnecuje predstavivosť. Stačí, keď si predstavíme sekt pri príjemnej romantickej večeri, sekt v intímnom prostredí spálne pri sviečkach, sekt v hotelovej izbe, sekt vo vani, sekt v bazéne, sekt na pláži, a všetko je jasné... Akokoľvek sa rozhodnete stráviť príjemný romantický večer, sekt by pri ňom určite  nemal chýbať.

 

Sekt sa od nepamäti spája s radosťou a pozitívnymi pocitmi. Je súčasťou príjemných udalostí, zbližuje ľudí a otvára dvere fantázie dokorán. Je prirodzene spojený s chvíľkami pohody, či už si dáte pohárik sektu so svojím partnerom, alebo si chcete posedieť v príjemnej priateľskej atmosfére so známymi. Keď si túžite vychutnať chvíľky samoty a relaxu, čaša sektu je skvelým spoločníkom na vstup do sveta spomienok a inšpirácie.

 

„Pôsobenie alkoholu na správanie človeka je nielen všeobecne známe, ale aj potvrdené množstvom rôznych výskumov. Aj z vlastnej skúsenosti vieme, že alkohol uvoľňuje zábrany, jeho vplyvom klesá napätie a úzkosť, stúpa aktivita a iniciatíva. Alkohol dodáva odvahu, znižuje pocity únavy, a tiež dodáva určitú motivačnú energiu aj sexualite, čím zvyšuje povoľnosť voči sexuálnym aktivitám“, hovorí PhDr. Robert Máthé. S príjemne strávenými partnerskými okamihmi sa prirodzene spája konzumácia nápojov, ktoré navodzujú atmosféru pohody, romantiky a erotickej príťažlivosti. Popredné miesto medzi týmito nápojmi patrí práve sektu.

 

Odpradávna sa sekt považuje za nápoj s magickou silou a zaraďuje sa medzi afrodiziaká. Afrodiziaká sú všetky látky, ktoré zvyšujú chuť na sex, podnecujú sexuálnu aktivitu a zvýrazňujú prežívanie intímností.  Slovo afrodiziakum sa viaže na grécke aphrodisios, čo znamená heterosexuálnu slasť.  Vzťahuje sa na grécku bohyňu lásky, Afrodíté, ktorá sa podľa starogréckeho mýtu zrodila z morskej peny na pobreží ostrova Cyprus.  Meno Afrodita je odvodené od slova afros, čiže pena.

V tradičnej symbolike je víno v pravom zmysle slova „duchovný nápoj“ plný vitálneho ohňa. Vo víne je vzrušenie, sila ducha, víno prekonáva zemskú tiaž a dáva fantázii krídla. Keď k tomu, čo symbolizuje a predstavuje víno samotné, pridáme dynamiku sektu, dospievame do ďalšej dimenzie kvality. Už explozívne uvoľnenie sektu z fľaše svedčí o jeho živelnosti, o jeho sile a neskrotnej aktivite. Pena a jemný šum v nevšednom sektovom pohári vytvárajú silný osobitý zážitok, ku ktorému ľahko asociujeme všetko, čo symbolizuje bohyňa lásky Afrodíté, ktorá sa zrodila práve z šumiacej peny...

 

Sekt otvára, sekt zvádza, sekt povyšuje, sekt dodáva lesk a vznešenosť. Či je to prvé rande, sviatok zaľúbených, spoločne strávený večer s partnerkou alebo priateľmi, posedenie v bare, reštaurácii, pri chutnej večeri, sekt je v každom prípade nápoj, ktorý navodzuje príjemnú pohodu a aj tej najbežnejšej udalosti dodáva osobitú a nezabudnuteľnú atmosféru.

„Samozrejme, kladné účinky sektu, ako aj alkoholu všeobecne, platia len v prípade užitia ich optimálneho množstva. Znamená to, že by sme v pití nemali prekročiť vlastným organizmom tolerovanú mieru. Rozhodne treba zdôrazniť, že len malé dávky alkoholu majú pozitívny účinok na sexuálny život. U každého je to individuálne, u väčšiny ľudí sa jedná o dva až tri  poháriky alkoholického nápoja, u žien možno o pohárik menej. Alkohol teda v primeranom množstve podporuje sexuálny život, zvyšuje zmyselné naladenie a kladne pôsobí na sexuálne aktivity“, dodáva PhDr. Robert Máthé.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!