lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Starostlivosť o pleť a prevencia proti vráskam

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 15.7.2013
späť
Späť

Poslať
 

Odpovedá: Jarmila Zedníková-Šteflová, vizážistka značky Dermacol

 

V akom veku by ženy mali začať so špeciálnou starostlivosťou proti vráskam?


Ideálne ešte skôr, ako ich prekvapí prvá jemná čiarka. Vráska nevzniká zo dňa na deň, ale môže trvať aj desať rokov, kým sa prejaví. Dlho sa môže zdať, že aj keď sa žena o pleť špeciálne nestará, stále vyzerá sviežo a mlado a práve to je zradné! Už okolo dvadsiatky, kedy sa ustáli hladina hormónov a zmizne akné, začne ubúdať kolagén z pleti. Preto môžu mladé dámy bez obáv siahnuť po kréme s obsahom účinných látok, ktoré kožu chránia pred poškodením buniek vplyvom zlého životného prostredia a pomáhajú jej regenerácii. Samozrejmosťou je celoročná ochrana pokožky pred UV žiarením, či už pomocou opaľovacieho prípravku, denného krému alebo make-upu. Dôslednou prevenciou sa dá dosiahnuť hladká pokožka ešte dlho po štyridsiatke. A bude to stáť rozhodne menej ako prípadné neskoršie nápravy škôd u plastického chirurga.

 

Ako si vybrať vhodný krém?

 

Ak sa žena neživí ako profesionálna kozmetička a nemá vyhradenú hodinu a pol na každú prechádzku medzi regálmi pleťových prípravkov, mala by sa naučiť  čítať z etikiet len to najdôležitejšie. Pekný obal, príjemná vôňa, odporúčanie priateľky, to všetko môže vplývať na rozhodovanie. Potom sa začneme pýtať na zloženie kozmetického prípravku. Pleť máme len jednu, preto pozor! Ak sa zvolí výrobok bez ohľadu na špecifické nároky typu pokožky, v ilúzii, že dostáva to najlepšie (rozumej najdrahšie), si ju môžeme aj zničiť.

 

Ako spoznáme, ktorý krém je pre nás najvhodnejší?

 

Krém sa vyberá nielen podľa veku, ale aj typu pleti, a tiež podľa ročného obdobia. Keď je teplo, treba siahnuť po ľahšej textúre. V zime, chlade a vo vetre naopak použiť výživnejší krém s nižším obsahom vody, ktorý pokožku lepšie ochráni.



Čo ak žena nepozná ​​typ svojej pleti?


Orientačne si typ pleti môže každá žena určiť servítkovým testom. Ráno ešte pred umývaním a líčením pritlačí jemnú bielu servítku na tvár, chvíľu ju podrží a potom sa na ňu pozrie proti svetlu. Pokiaľ na nej budú jasne viditeľné mapy, ide o mastné zóny. Ak žiadne stopy nenájde, ide o suchú pleť. V prípade, že sa fliačky objavia v mieste, kde je nos, v strede čela a na brade, je typ pleti zmiešaný. Mastná pleť zase odtlačí mapy do obrúska takmer po celej ploche tváre.

 

Náš tip:

 

Exkluzívny rad Botocell sa postará o neinvazívny lifting s účinkami podobnými Botoxu. Používanie masky, make-upu Botocell spolu s liftingovým krémom na dennú a nočnú starostlivosť a krémom na oči a pery, zabezpečí vďaka kokteilu aktívnych látok komplexnú protivráskovú starostlivosť, ktorá pleti vráti pevnosť a pružnosť. Prípravky sú vhodné pre všetky typy pleti a ich použitie odporúča Dermacol ženám od tridsať rokov.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!