lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Plyšové hliadky budú na čerpacích staniciach po Slovensku rozdávať plyšákov aj rady

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 9.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

Od 11. do 14. júna budú môcť vodiči na čerpacích staniciach po celom Slovensku stretnúť Plyšové hliadky, ktoré otestujú ich vedomosti súvisiace s prepravou detí vo vozidlách. Po úspešnom absolvovaní testu dostanú od vyškolených tímov plyšovú hračku a informačné letáky s radami, ako znížiť riziko zranenia dieťaťa v aute. Kampaň už po druhý raz pripravilo občianske združenie Chráňme naše deti.  

 

Ročne sa na európskych cestách zraní viac ako 100  000 detí. Ich počet by sa mohol výrazne znížiť, ak by vodiči dodržiavali povinnosť pripútavať deti bezpečnostnými pásmi alebo ak by využívali detskú autosedačku v súlade s predpismi. Občianske združenie Chráňme naše deti preto už po druhý raz pripravilo osvetovú kampaň, ktorou chce upriamiť pozornosť na opodstatnenosť dodržiavania bezpečnostných pravidiel pri preprave detí a neplnoletých. Počas nej budú môcť od 11. do 14. júna vodiči na 20 čerpacích staniciach Shell absolvovať test o znalosti pravidiel bezpečnosti na cestách so zameraním na deti. Za úspešné absolvovanie získajú odmenu, plyšovú hračku. Úplný zoznam miest, kde a kedy sa bude hliadka pohybovať, sa nachádza na www.chranmenasedeti.sk. Kampaň vznikla vďaka pomoci spoločnosti Shell Slovakia. a.s., hliadky sa budú prepravovať na vozidle Volvo spoločnosti T.O.P AUTO Slovakia a.s. a poistenie poskytla spoločnosť AXA.

 

 „Rodičovskú lásku svojmu dieťaťu v aute nepreukážete tým, že ho držíte v náručí namiesto toho, aby ste ho posadili do autosedačky alebo použili pásy. Znie to drsne, ale odporúčam pozrieť si, ako vyzerajú fatálne následky, keď dieťa nebolo pripútané. Minulý rok sme o tento problém zaznamenali veľký záujem, preto chceme o ňom hovoriť opäť,“ vysvetľuje  Martina Valachová, predsedníčka OZ Chráňme naše deti dôvod, prečo sa do kampane pustili už druhý rok. Novinkou tohto ročníka je, že sa Plyšové hliadky budú pohybovať až po 20 čerpacích staniciach Shell, vďaka čomu bude oveľa vyšší počet oslovených vodičov, ako aj ich šanca  absolvovať test a získať pre svoje dieťa plyšovú odmenu.

 

Bezpečnostné pásy na zadných sedadlách môžu zachrániť život dieťaťa

 

Kampaň Plyšové hliadky upozorňuje na zákaz prepravy detí na mieste predného spolujazdca bez autosedačky alebo na povinnosť použiť autosedačku či podsedák pre deti do 150 cm alebo do váhy 36 kg. Vysvetľuje tiež povinné používanie bezpečnostných pásov na zadných sedadlách pre deti. V súčasnosti je na cestách čoraz viac áut a nezriedka sa stretávame s aroganciu rýchlych, nebezpečných šoférov. „Môžete prejsť státisíce kilometrov bez nehody, stačí však jedna jediná jazda, kedy bude neskoro si vyčítať, prečo dieťa nebolo pripútané,“ hovorí Martina Valachová. Ako dodáva, pripútať nielen seba, ale aj svojho potomka treba počas každej jazdy, aj keď by mala trvať len dve ulice. Najmä s príchodom dovolenkovej sezóny býva výrazne zvýšená hustota dopravnej premávky a hrozí väčšie riziko nehody.  Pozornosť sa odporúča venovať aj predmetom, ktoré má dieťa počas jazdy v priamej blízkosti. Pri náraze môžu totižto zranenie spôsobiť i neupevnené veci, ako napríklad flaša s nápojom či elektronické hry, ktoré sa v prípade nehody menia na smrtiacu zbraň. Kampaň prináša vodičom užitočné informácie a tipy z oblasti bezpečnej prepravy detí v automobiloch, ktoré sa im zídu najmä s blížiacim sa obdobím letných výletov.

 

Občianske združenie Chráňme naše deti  vzniklo v roku 2011, aby upozorňovalo na všetko, čo ohrozuje naše deti. Aby sa deti vrátili zdravé a živé z lyžiarskych zájazdov či z cesty do školy, aby ich nezneužívali reklamné praktiky a aby z nich vyrástli zodpovední, ale hlavne dobrí ľudia. Chceme oslovovať všetkých dospelých, aby sme si vzájomne pomáhali a zdieľali spoločné problémy.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!