lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo je dôležité?

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 23.8.2000
späť
Späť

Poslať
 


Dnes ešte jedno zamyslenie pre nedokonalé ženy, o nedokonalosti. Je dôležitejšie aké má človek IQ, alebo aký má charakter? Väčšine už v tomto momente prebehlo hlavou, že IQ, iní si spomenuli, že bolo veľa masových vrahov, veliteľov v koncentračných táboroch, ako aj zvrhlých vedcov, ktorých IQ bolo nadpriemerné. Ako si vybrať?
Okrem obyčajných smrteľníkov zaujala táto otázka aj vedcov a práve nedávno boli v tejto oblasti zistené nové poznatky. Dokonca aj vedci, ktorým je IQ tŕňom v oku, uznávajú, že ľudia obdarení vyšším IQ majú – ak ide o akademickú kariéru – viac predností ako ľudia s priemerným IQ.
Tým sa však, podľa ich názoru, prevaha končí. Pri predpovedaní budúceho osudu človeka má sila intelektu, meraná testami, omnoho menší význam, ako sa predpokladalo donedávna. V praxi by sme mohli porovnať trebárs život Sharon Stonovej , ktorá má mimoriadne vysoké IQ a Claudie Schifferovej, ktorá je chodiaca predloha vtipov o blondínkach. Obe dosiahli úspešnú kariéru v oblasti, kde netreba práve vedecké myslenie. Sharon po pár dobrodružstvách skončila v manželstve s novinárom a Claudia práve vymenila jedného milionára za druhého. Takže teória o dobrej kariére vďaka vysokému IQ má svoje štrbiny.
Poznala som pani, ktorá mala IQ 130 a červený diplom, a pritom skončila ako alkoholička. Zomrela, keď si zabudla v posteli zahasiť cigaretu. Aj výskumy s malými géniusmi - za superinteligentné sa považuje každé dieťa, ktorého IQ presahuje 130 - potvrdzujú, že je to len jeden z ukazovateľov, ktoré nás charakterizujú a zbytočne sa mu prikladal taký význam, aký mal za posledné roky. Tieto deti napríklad sa rýchlejšie učia, rozumejú prednášanej látke a spájajú naučené fakty, ale ani vynikajúce inteligenčné testy, ani dobré známky v škole nezaručujú, že zo superinteligentných detí vyrastú vynikajúci jedinci.
Z výskumov vyplýva, že dokonca deti, ktorých IQ presiahlo 135 bodov a učili sa podľa individuálneho plánu, sa neskôr nelíšia od svojich rovesníkov. Podľa denníka Independent sledovanie osudov viac ako dvesto absolventov elitnej školy pre mimoriadne nadané deti ukázalo, že ani jednému z nich sa nepodarilo urobiť skvelú kariéru v odbore, ktorý si vybralo.
Mnohí psychológovia sa domnievajú, že talent sa najčastejšie zničí v procese školskej výučby. Medzi talentovanými deťmi je zaznamenaný vysoký ukazovateľ školských neúspechov, ktorých príčinou je frustrácia. Iní vedci zase poukazujú na disharmóniu medzi intelektuálnou zrelosťou a emocionálnym rozvojom.

Pokračovanie nabudúce ....

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!