lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Keď Veľká noc zachutí - Cheesecake

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 5.4.2013
späť
Späť

Poslať
 

Veľká noc prináša do všetkých domácností jar a radosť. Tieto tradičné sviatky majú zabezpečiť zdravie, čistotu, plodnosť a vyhnať z tela všetko zlé. Stoly v domácnostiach sú vyzdobené kraslicami a rozkvitnutými halúzkami, v každej domácnosti vidíme symboly ako korbáčiky či ovečky. Medzi zaužívané tradície patrí nielen jarná výzdoba, ale aj obľúbené jedlá z bryndze a syrov. Inšpirujte sa jarnými receptami s produktmi Liptov!

 

Počas veľkonočných sviatok, kedy si doprajeme viac jedla ako počas zvyšku roka sa snažíme pripraviť si zdravé a chutné jedlá, aby sme sa neprejedali ako počas Vianoc. Produkty Liptov, ktoré sú bez konzervačných látok, či iných umelých prísad, vám zachutia len tak samostatne, ale aj ako ingrediencia v  receptoch. Nechajte sa inšpirovať a pripravte pre svoju rodinu a hostí lahodné jedlá a syrové chuťovky. V kombinácii so zeleninou vaše telo obohatia o potrebné vitamíny, vlákninu a energiu. 

 

 „Kravy, ktoré nám poskytujú mlieko, sa pasú väčšinu roka na horských pasienkoch. Vďaka rozmanitému zloženiu tráv horských a podhorských oblastí je toto mlieko bohaté na aromatické látky a vitamín A. Preto Liptov maslo, syry a bryndza vynikajú svojimi unikátnymi vlastnosťami, akými sú príjemná vôňa, sýtejšia farba a tradičná lahodná chuť,“ uviedla Kristína Grófová, Brand manažérka značky Liptov a líderka projektu Zelený Liptov.

 

Cheesecake

6 porcií, príprava 45 minút

 

1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri)

200 ml kyslej smotany

70 g tvarohu

200 g Liptov Bryndze

2 vajíčka

½ ČL kurkumy

soľ a korenie

20 g červenej papriky nakrájanej na kocky

30 g na slížiky posekanej cukiny

2 ČL rasca na posypanie

 

Zo smotany, tvarohu, Liptov Bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú hmotu. Potom do nej pridáme na maličké pásiky posekanú papriku a cukinu. Cesto rozvinieme a pokrájame na 6 kusov. Každý kúsok vložíme do jednej formičky, pretŕčajúce cesto odtrhneme. Do formičiek na cesto nalejeme pripravenú zmes, ktorú plníme asi 3 mm pod okraj a posypeme rascou. Pečieme na 200°C asi 15-20 minút.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!