lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Privítajte jar na Veľkonočných trhoch v Dolnom Rakúsku.

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 17.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

S Veľkou nocou sú  v Dolnom Rakúsku spojené rôzne podujatia plné veľkonočných zvykov, tradícií a kulinárskych zážitkov. Zároveň sú skvelou príležitosťou na príjemnú návštevu dolnorakúskeho kraja.

 

 

Veľká noc v Dolnom Rakúsku  je farebná nielen pre maľované veľkonočné vajíčka. Kraj ožíva najmä mnohými tradičnými podujatiami. Počas obdobia okolo Veľkej noci otvára svoje brány 44 najväčších a najznámejšich miest a stávajú sa cieľom mnohých výletníkov, ktorí si môžu vybrať podľa svojho vkusu z najrozličnejších druhov podujatí a lokalít. Zámok Schloss Hof napríklad víta sviatky veľkonočnými trhmi. Na ruine hradu Aggstein môžu deti hĺadať velkonočné vajíčka a v záhradách Kittenberger pri Langenloise čakajú na najmenšich tvorivé dielne a tradičné remeslá.

 

Príchodu jari venujú veľa pozornosti najmä v časti Wachau. Od  22.marca do 5.apríla sa v tejto časti patriacej pod kultúrne dedičstvo UNESCO, ochutnávajú skvelé jedlá, hľadajú vajíčka, tancuje a spieva sa. Sviatky Veľkej noci sú v Dolnom Rakúsku veľmi obľúbené. Pre nenapodobiteľnú atmosféru dporúčame navštíviť niektorý z tunajších trhov. Tradičné dobroty a špeciality ako veľkonočná šunka , pečené jahňacie mäso či sladké dezerty motivujú po čase pôstu na prechádzku po krásnom okolí trhov v mestečkách Dolného Rakúska.

 

Najlepšie podujatia počas Veľkej noci v Dolnom Rakúsku:

 

-       Veľkonočný trh v  Laxenburgu.  Aj tento rok sa koná Veľkonočný trh s bohatým kultúrnym programom. Hostia tu  nájdu mnoho skvelých nápadov a tipov na darčeky, ale najmä veľa dobrôt.

Termín: 16., 17., 23. a 24. marec 2013 / www.laxenburg.at 

 

-       Tradičný Veľkonočný trh v Kirchbergu am Wechsel. Veľkonočný trh sa koná pri pohostinstve  Molzbachhof, kde si hostia môžu pozrieť tradičné remeslá z celého regiónu. Termín: 17. marec 2013 / www.molzbachhof.at

 

-       Osterreigen Wachau. Wachau otvára svoje brány k pokladom. Počas programu sa môžu návštevníci tešiť okrem iného na koncerty, ochutnávky, degustácie a jedinečné tématické prechádzky.

Termín: 22. marec až  5. apríl 2013 / www.osterreigen.at

 

-       Veľkonočný trh a festival na Holzhofe v časti Mostviertel.  Herzerlmitzi pozýva návštevníkov na 5. ročník Oslavy veľkonočného zajaca. Malé i väčšie deti môžu ozdobovať medovníky, maľovať vajíčka a hľadať v kopách sena rôzne predmety. Samozrejme na všetkých čakajú aj veľkonočné pochúťky.

Termín: 27. marec 2013 / www.holzhof-herzerlmitzi.at

 

-       Veľkonočný trh na zámku Schloss Hof. Lahôdky typické pre tento región a množstvo tradičných remesiel v príjemnom barokovom prostredí.

Termín: 23. až 24. marec 2013 / www.schlosshof.at

 

-       Veľkonočný brunch na hrade Rosenburg vo Waldviertel. Na zahájenie jarnej sezóny Vás pozýva hrad Rosenburg. Velkonočný brunch s regionálnymi špecialitami si užijete v nádhernej hradnej mramorovej sále.  

Termín: 31. Marec 2013 / www.rosenburg.at

 

-       Veľkonočný zajac v Kittenbergských zážitkových záhradách. Skvelým zážitkom a tipom na výlet sú aj veľkonočné prechádzky v rozkvitnutých Kittenbergských záhradách. Na najmenších čakajú tvorivé dielne a maľovanie.

Termín: 31. marec až 1. apríl 2013 / www.kittenberger.at

 

-       Prebúdzanie jari vo vínnych pivniciach.  Veľká noc vo vínnych pivniciach sa od svojho vzniku stala tradíciou pre každého vinára. Čakajú na Vás regionálne remeslá, výstavy a ochutnávky vinárov vo Wolkersdorfe.

Termín: 1. apríl 2013 / www.wolkersdorf.at

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!