lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pánska móda

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 30.11.2000
späť
Späť

Poslať
 



Zvláštnou kapitolou v pánskej móde sú košele. Ich golierik je podobným signalizátorom ako viazanka. Rozopnutá košeľa je veľmi zvodná, tesne upnutá svedčí o trochu prísnom, poriadkumilovnom charaktere. Dokonca o sebadisciplíne.
Zduchovnení muži radi nosia košele zo stojačikom. Športovo elegantný typ s umeleckými sklonmi má zväčša v roztvorenej košeli hodvábnu šatku. Pozor! Môže to znamenať aj konzervativizmus. Na túto módu si zvykol keď bol mladý a nechce sa mu rozmýšľať nad novým imidžom.


Maturitný oblek, ktorý je z dobrej látky a klasického strihu, nosia muži praktickí a bez fantázie. Už pri kúpe toho obleku ich mamička poučila, že napokon ich v tom obleku aj pochovajú.
Oni s tým v duchu súhlasili, ako napokon so všetkým, čo mamička povedala. Ak ste sa za takého muža vydali, nepomôže vám k dokonalosti nič iné, iba že budete kráčať v šľapajach jeho mamičky a do konca života sa zdržíte komentárov a nákupu nového obleku.
Poprípade mu kúpite ešte jeden taký a on si ani nevšimne, že ste ten pôvodný dali vyčistiť. Ak ešte nemáte obrúčku, odporúčam vám manželstvo s takýmto mužom dobre prehodnotiť. Mohlo by sa stať, že sa vás pri kúpe druhých šiat nevinne opýta, načo vám budú, keď už jedny doma máte, poprípade by sa vás to dokonca mohla opýtať svokra.
Chlapi, ktorí sa nehanbia nosiť „skejtbordové“ široké nohavice, sú rodení novátori.
Nič nové ich neprekvapí a majú radi zmenu a pohodlie. Ich výhodou je, že doma stále neotravujú, že nie je vyzametaná každá smietka. Nestačia si to ani všimnúť, toľko majú záujmov.
Úzke rovné nohavice hovoria o mužovi, ktorý má rád istotu, dôveryhodnosť a klasiku. Spodná bielizeň mužov je tiež veľmi dôležitá, hoci psychológovia jej pripísali menej sexuálnych signálov ako viazanke.
Rozumní, praktickí a menej samoľúbi muži dávajú prednosť trenírkam. Trenírky s predĺženou nohavicou, tzv. boxerky, vraj milujú romantické povahy. Prednosť spodnej bielizni plavkového strihu dávajú muži, ktorí sa radi predvádzajú. Muži, ktorí spodnú bielizeň nenosia, patria do kategórie milovníkov rýchleho sexu. Už to, že sú stále pripravení stiahnuť gate, svedčí o tom, že ak je príležitosť, nezaváhajú. Je zaujímavé, že do kategórie „bezbielizňových“ patrí zatiaľ oveľa viac žien ako mužov.
Muži egoisti (... a ktorý muž taký nie je?) nosia radi bavlnené tričká s krátkym rukávom, ktorý im obopína v posilňovni prácne vypracované bicepsy. Poprípade tričká bez rukávov, aby sa pri každej príležitosti mohli pokochať krásou svojho tela.
Keď sme si už chlapov rozobrali po kúskoch, pozrime sa teraz na celkový dojem. Každá doba má svojich dokonale štýlovo oblečených mužov. Sú to zväčša silné osobnosti s dobrým vkusom a túžbou po harmónii tela a duše.
Sem by som zaradila básnika Petra Gregora, ale aj herca Ľuba Gregora alebo podnikateľa Ivana Kmotríka. Inou kategóriou sú umelci a bohémi.
Chodia zväčša celí v čiernom, alebo majú na sebe vždy niečo charakteristické, napríklad šál, vestu, motýlika, strieborný šperk atď. Z každého kúska ich oblečenia je jasné, že odev nenosia kvôli počasiu, ale ako postoj. Môže byť rôzny. Priateľský, zvodný, tajomný, extravagantný.
Niekedy s ním dokonca naznačujú svoju inú sexuálnu orientáciu a niekedy iba svoje bohatstvo. Príkladov je veľa. Od Lagerfelda po princa Charlesa cez Ronalda Regana. Na Slovensku výtvarník Martin Knut, fotograf Tibor Husár, režisér Jožko Bednárik, speváci Peter Nagy a Richard Muller, v Čechách sú to hlavne Jirka Korn a Daniel Húlka. Naopak, všeobecne sa však dá povedať, že hrubé látky, nekrčivé syntetické materiály a neprispôsobivé naškrobené košele nosia ľudia, ktorí sexu neprikladajú veľký význam, alebo – keď sa k sexu aj dostanú, všetko pokazia.
Teraz už viete, čo chce šatami naznačiť koruna tvorstva. Je preto načase, aby ste na všetko, čo ste si prečítali, zabudli.
Nie, že by to nebola pravda, ale dnes sa mnohí muži obliekajú podľa svojho spoločenského postavenia, ktoré vôbec nezohľadňuje ich pocity.
Najhoršie je, že tak vzniká čudná mužská uniformita, keď sa napríklad v banke, manažmente či podnikaní vôbec, podobajú muži ako vajce vajcu. Je to úplne asexuálne. Je len na vás, či sa tomu tešíte, alebo nie.
Myslím si však, že aj tu platí: Za všetkým hľadaj ženu.
Zväčša s malým uzlíkom a bez priehlbinky. Nedovoľte, aby sa medzi nich zaradil aj váš manžel.


Diskusia k článku:

Pri citani posledneho odseku mi stiahlo zaludok. :o)) Bolo by fajn, keby ste uverejnovali viac fotografi. Pomohlo by to...
Neregistrovaný - wewera, 17.12.2000 22:26, wewera(`na`)post.cz
Pri citani posledneho odseku mi stiahlo zaludok. :o)) Bolo by fajn, keby ste uverejnovali viac fotografi. Pomohlo by to...
Neregistrovaný - wewera, 17.12.2000 22:26, wewera(`na`)post.cz
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!