lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kuracie prsia zapekané s cestovinou

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 9.8.2000
späť
Späť

Poslať
 


Potrebujeme:
400 g kuracích pŕs, zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny, hrášok, mrkvička, brokolica, kukurica, ( možnosť výberu podľa vlastnej chuti ), jedna väčšia cibuľka, 1/2 póru, cestoviny bezvaječné na tvare cestovín nezáleží, korenie - soľ, biele mleté korenie, čierne mleté korenie, trocha worcestrovej omáčky, sójovej omáčky, bazalka, 1/2 dcl bieleho alebo červeného vína, biely nízkotučný jogurt, nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán, tehla, niva.

Postup:
Kuracie prsia si narežeme na tenké rezančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór. V hlbokej panvici ( najlepšie vo woku ) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäsko a necháme podusiť. Keď nám pekne obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór a ďalej dusíme.
Medzi tým než sa nám mäso dusí môžeme si postaviť uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s troškou olivového oleja, keď použijeme vývar - nepoužívame soľ. Z mäska sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty , biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min. Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme. Nakoniec pridáme biely jogurt, dobre premiešame a všetko to dáme do vopred vymasteného plecha ( pokiaľ nie je teflonový plech odporúčam vymastiť z maslom a posypať so strúhankou). Dáme na 15 min do dobre rozohriatej trúby, dávame pozor aby sa nám to nepripieklo. Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť.


Podávame s obľúbeným šalátom, vynikajúce je k tomu červene víno.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!