lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Génius s vysokou rýchlosťou - Spoločnosť Nikon uvádza fotoaparát Nikon 1 V2

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 23.11.2012
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Nikon dnes uvádza ultrarýchly fotoaparát Nikon 1 V2 a posúva rad Nikon 1 plnou rýchlosťou vpred.

 

Nikon 1 V2 je prvým fotoaparátom vybaveným technológiou Nikon 1 druhej generácie. Stavia na úžasnej rýchlosti a prenosnej konštrukcii, vďaka čomu sa Nikon 1 stal najpredávanejším systémom kompaktných fotoaparátov s vymeniteľnými objektívmi v Európe¹.

 

Fotoaparát Nikon 1 V2 ponúka novú úroveň rýchlosti a presnosti spoločne s inteligentnými funkciami novej generácie, dokonalou slobodou tvorivosti a možnosťami bezdrôtového prenosu snímok. Vďaka tomu ho možno využiť ako všestranný hlavný fotoaparát alebo vynikajúci záložný fotoaparát. Tento model, ktorý bol navrhnutý pre fotonadšencov, ponúka nekompromisnú kvalitu statických snímok a videosekvencií a zároveň je ľahko prenosný.

 

Jordi Brinkman, produktový manažér pre kompaktné systémové fotoaparáty Nikon 1 zo spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Rýchlosť a inovácie novej generácie robia z fotoaparátu Nikon 1 V2 dokonalý záložný fotoaparát pre fotografov, ktorí chcú snímať pomocou malého a prenosného systému, ale zároveň sa nechcú vzdať slobody tvorivosti, pohotových reakcií a možnosti rýchlej výmeny objektívov.“

 

Dodáva: „Vďaka možnosti snímania pomocou objektívov 1 NIKKOR alebo obľúbených objektívov pre digitálne zrkadlovky Nikon a ergonómii fotoaparátu, na ktorú sú používatelia zvyknutí, bude fotoaparát Nikon 1 V2 najlepšou voľbou pre majiteľov digitálnych zrkadloviek častejšie, než by si mysleli.“

 

Plnou rýchlosťou vpred

Technológia Nikon 1 prvej generácie predstavila fotografickú inteligenciu a krásu spojenú s rekordnou rýchlosťou. Fotoaparát Nikon 1 V2 teraz ide ešte ďalej vďaka firemnému dvojitému obrazovému procesoru EXPEED 3A, ktorý umožňuje spracovávať snímky rýchlosťou neuveriteľných 850 miliónov pixelov za sekundu. Vysoká frekvencia snímania až 15 snímok za sekundu2 s priebežným automatickým zaostrovaním a až 60 snímok za sekundu3 s pevným automatickým zaostrovaním umožňuje zaznamenávať snímky vysokej kvality aj v prípade veľmi rýchlej akcie. Objekty sú zaostrované bez oneskorenia vďaka vylepšenému systému hybridného automatického zaostrovania, ktorý sa vyznačuje výnimočne rýchlym automatickým zaostrovaním s fázovou detekciou pre pohyb vo vysokej rýchlosti a automatickým zaostrovaním s detekciou kontrastu umožňujúcim zachytávať jemné detaily aj pri slabom osvetlení. Snímač okamžite prepína medzi 73 zaostrovacími poľami s fázovou detekciou a 135 zaostrovacími poľami s detekciou kontrastu podľa aktuálnej scény, čím zaručuje znamenité snímky a videosekvencie v širokom spektre prostredí.

 

Slabé svetlo, vysoký výkon

Vďaka zvýšenému rozlíšeniu 14,2 milióna pixelov a citlivosti ISO s rozsahom 160 až 6 400 umožňuje Nikon 1 V2 snímať detailné zábery a videosekvencie aj pri snímaní v slabo osvetlených situáciách. Snímač CMOS formátu CX ponúka ideálnu rovnováhu medzi veľkosťou, rýchlosťou, citlivosťou, rozlíšením a hĺbkou ostrosti, a tak umožňuje zhotovovať statické snímky a videosekvencie s vysokou kvalitou. Fotografovať možno s vysokým nastavením citlivosti ISO a obrazový procesor umožňuje zaznamenávať snímky frekvenciou až 60 sn./s. Funkcia automatického čistenia obrazového snímača minimalizuje vplyv prachu.

 

Navrhnuté pre nadšencov

Vďaka dôrazu spoločnosti Nikon na vynikajúcu ergonómiu je fotoaparát Nikon 1 V2 pôsobivým spojením formy a funkcie. Keď fotoaparát zoberiete do rúk, budete prekvapení, ako odolne a pevne pôsobí. Vylepšená bola predná časť zo zliatiny horčíka pre vyššiu odolnosť pri prenášaní a novo je vyvinutá jednotka uzávierky, ktorá bola testovaná na životnosť 100 000 cyklov. Tlačidlo spúšte je vybavené integrovaným hlavným vypínačom pre rýchle zapnutie a okamžité snímanie. Elektronický hľadáčik (EVF) s vysokým výkonom a rozlíšením 1 440 tisíc bodov je umiestnený v optickej ose na uľahčenie kompozície. Veľký grip umožňuje pevné držanie fotoaparátu a vstavaný blesk zaisťuje, že máte vždy dostatok svetla.

 

Plná kreatívna kontrola

Ak potrebujete slobodne snímať scény podľa svojich predstáv, môžete vďaka voliču režimov v hornej časti fotoaparátu rýchlo a priamo pristupovať k expozičným režimom P/S/A/M. Stlačením funkčného tlačidla tiež môžete jednoduchým spôsobom priamo pristupovať ku kľúčovým nastaveniam, ako je citlivosť ISO a vyváženie bielej farby. Príkazový volič je vybavený funkciou stlačenia, ktorá umožní potvrdiť výber alebo zmenu nastavenia bez oddialenia hľadáčika od oka. Či už chcete zastaviť akciu alebo rozmazať pozadie, živé ovládanie snímky vám umožní zobraziť zmeny expozičných nastavení v reálnom čase, takže budete vždy presne vedieť, aký bude výsledok.

 

Inovácie novej generácie

Rovnako ako fotoaparát Nikon 1 V1 aj model Nikon 1 V2 spája úžasnú rýchlosť fotoaparátu s technológiou snímania pred a po stlačení tlačidla spúšte, ktorá ponúka inovatívne funkcie. Prvýkrát je k dispozícii funkcia „Zachytenie najlepšieho okamihu“, ktorá zahŕňa „Inteligentný výber snímky“ a nové „Spomalené zobrazenie“. Vďaka tejto funkcii vždy získate požadovanú snímku. „Inteligentný výber snímky“ rýchlo zachytí až 20 snímok v plnom rozlíšení predtým a potom, čo úplne stlačíte spúšť. „Spomalené zobrazenie“ zachytí až 40 snímok v sérii v plnom rozlíšení a zároveň ich zobrazí v spomalenom zázname na LCD displeji. Vďaka tomu môžete vybrať konkrétny okamih, ktorý chcete uložiť. „Pohyblivá momentka“ je teraz tiež uložená ako súbor jednej snímky, ktorý môžete jednoducho zdieľať: stačí ho odoslať do akejkoľvek platformy a rozprávať príbehy úplne novým spôsobom.

 

Kúzlo videosekvencií!

Snímajte s fotoaparátom Nikon 1 V2 v režime pokročilých videosekvencií, ktorý vám umožňuje zaznamenávať videosekvencie v rozlíšení Full HD s frekvenciou snímania až 60 snímok za sekundu, 30 snímok za sekundu, 60i, 60p a 30p, s úplným ovládaním času uzávierky a clony. Záznam pri menšej veľkosti obrazu umožní dosiahnuť dramatické efekty pri extrémne spomalenom zázname s frekvenciou záznamu až 1 200 snímok za sekundu4. Záznam v režime videosekvencií dovoľuje využiť tie najlepšie funkcie oboch režimov vďaka záznamu fotografií v plnom rozlíšení (s pomerom strán 3 : 2) a súčasnému záznamu videosekvencie v kvalite Full HD.

 

Ovládanie svetla: uvádzame nový blesk

Spoločne s fotoaparátom Nikon 1 V2 uvádza spoločnosť Nikon novú zábleskovú jednotku SB-N7. Tento výkonný blesk kompatibilný s funkciou i-TTL má smerné číslo 18/59 (pri citlivosti ISO 100 m/ft), ponúka možnosť nakloniť hlavu blesku až o 120° a je vybavený širokouhlou rozptylkou, ktorá je súčasťou blesku. Ide o ideálne vybavenie pre fotografov, ktorí chcú ovládať kvalitu a smer svetla, a tak kreatívne upraviť svoje fotografie alebo osvetliť objekty v situáciách so slabým osvetlením.

 

SOM „VŠETCI ZA JEDNÉHO“: Rozšírenie radu 1 NIKKOR

Rad objektívov 1 NIKKOR bude v roku 2013 rozšírený uvedením troch nových objektívov. Novinky, ktoré spoločnosť momentálne vyvíja, zahŕňajú ultraširokouhlý teleobjektív, kompaktný vysoko výkonný objektív s 10× zoomom a svetelný objektív určený na snímanie portrétov. Tieto nové objektívy sa pridajú k nedávno uvedenému objektívu 1 NIKKOR 18,5 mm f/1,8, rozšíria všestrannosť systému Nikon 1 a otvoria majiteľom fotoaparátov Nikon 1 ďalšie možnosti. Objektív 1 NIKKOR 18,5 mm f/1,8 je špičkový vysoko svetelný objektív, ktorý umožňuje zhotovovať vynikajúce snímky pri slabom osvetlení aj pri použití vysokej citlivosti ISO. Umožňuje tiež vytvoriť portréty s nádherným rozostrením pozadia – bokehom.

 

Rozšíriteľný systém

Rastúca ponuka systémového voliteľného príslušenstva umožní spoločne s prenosnosťou, výkonom a rýchlosťou fotoaparátov Nikon 1 využiť všetky možnosti snímania.

 

Bajonetový adaptér FT1: Objektívy NIKKOR s bajonetom typu F nasadené na bajonetovom adaptéri FT1 majú 2,7-násobný faktor výrezu ohniskovej vzdialenosti. To znamená, že zorné pole objektívu sa takmer trojnásobne zúži. Ak používate objektívy NIKKOR AF-S a AF-I, môžete stále plne využiť neuveriteľný systém automatického zaostrovania Nikon 15 a vysokorýchlostné sériové snímanie frekvenciou 10/30/60 snímok za sekundu6.

 

Bezdrôtový mobilný adaptér WU-1b: Tento malý bezdrôtový mobilný adaptér spoločnosti Nikon umožňuje rýchlo a jednoducho zdieľať vysoko kvalitné snímky priamo z fotoaparátov Nikon 1 do smartphonu alebo tabletu7.

 

Jednotka GPS GP-N100: označte svoje fotografie z fotoaparátov Nikon 1 zemepisnými súradnicami pomocou miniatúrnej jednotky GPS od spoločnosti Nikon.

Cena tela fotoaparátu Nikon 1 V2 je 739 € (s objektívom 1 Nikkor 10-30 mm f/3,5-5,6 – 829 €).

 

Poznámky

¹Prieskum trhu GfK označil Nikon 1 k dnešnému dňu za najpredávanejší kompaktný systém fotoaparátov s vymeniteľnými objektívmi roku 2012.

2V prípade snímok plnej veľkosti môžete snímať až 45 snímok frekvenciou približne 15 snímok za sekundu.

3V prípade snímok plnej veľkosti môžete snímať až 40 snímok frekvenciou približne 60 snímok za sekundu. Zaostrovací režim je nastavený na AF-S. Zaostrenie a expozícia pre prvú snímku sú pevné.

4Frekvencie snímania v režime Pokročilá videosekvencia: 400 snímok za sekundu pri veľkosti obrazu 640 × 240 alebo 1 200 snímok za sekundu pri veľkosti obrazu 320 × 120. Max. trvanie záznamu je 5 sekúnd.

5Režimy AF/AE sú podporované len pri použití objektívov AF-S. Zaostrovací režim musí byť nastavený na AF-S (jednoduché automatické zaostrovanie) a režim činnosti AF je pevne nastavený na jednotlivé zaostrovacie polia. Používa sa iba stredný zaostrovací bod.

6Sériové snímanie pomocou FT1: je možné použiť pri použití objektívu AF-S. Zaostrenie je uzamknuté pri prvej snímke.

7Kompatibilný s inteligentnými zariadeniami používajúcimi systémy Android OS a iOS. Pred použitím je potrebné do inteligentného zariadenia nainštalovať softvér Wireless Mobile Adapter Utility, ktorý je možné bezplatne si stiahnuť zo služieb Google Play alebo App Store.

 

Ďalšie informácie o ocenených produktoch spoločnosti Nikon nájdete na internetovej stránke: www.europe-nikon.com


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!