lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Arnold Schwarzenegger

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 15.2.2001
späť
Späť

Poslať
 

Narodil sa 30. júna 1947 v Rakúsku. Samozrejme v chudobnej rodine policajta a domácej. Pár rokov po vojne sa v takýchto rodinách žilo naozaj biedne. Malý Arnold, ako správny predstaviteľ znamenia Raka, sa však chudoby a nedostatku bál ako čert kríža. Už vo veľmi mladom veku si predsavzal, že rodina, ktorú si on založí, nesmie strádať. Ba čo viac, rozhodol sa, že bude veľmi, veľmi bohatý. To, že jeho cesta k peniazom nemôže viesť cez dva vysokoškolské diplomy a výnosnú lekársku prax pochopil okamžite. Najvhodnejším prostriedkom na zbohatnutie sa pre neho stalo vlastné telo. Najprv na svojich snoch, teda pardon, svaloch pracoval iba sám s hromadami železa, nie však bezhlavo. Už v štrnástich rokoch mal presne prepracovaný intenzívny tréningový program. V pätnástich bol pevne presvedčený, že úspech je jeho pravý priateľ a videl sa na stupienkoch víťazov v súťaži Mr. Universe.
Rodičia ho od detstva podporovali v jeho úsilí, no snažili sa ho presvedčiť, že si treba cvičiť aj mozog. A tak napríklad do kina mohol ísť len vtedy, ak o filme ktorý videl, napísal desaťstránkovú štúdiu. Ja by som jeho desaťstránkovú recenziu radšej nechcela čítať, ale mnohým sa zdá, že snaha o kultiváciu jeho ducha rodičmi, nevyšla celkom nazmar. Je totiž známe, že v tých časoch pozýval dievčatá na rande zo slovami „Chceš si so mnou zasúložiť“, ale to zasúložiť znelo trocha vulgárnejšie. Dnes tvrdil, že to nerobil z hrubosti, ale z nedostatku času. Cvičil tak veľa, že mu nezostával čas na dvorenie. A telo si pýtalo svoje. Napokon o telo sa staral tak dokonale, že vo veku 21 rokov stál na stupienku víťaza súťaže profesionálov Mr. Universe. O rok skôr stál na tom istom stupienku ako amatér. V roku 1970 získal všetky tituly, ktoré vo svete kulturistiky niečo znamenajú. Bol Mr. World, Mr. International, Mr. Universe, Mr. Olympia. Posledný z titulov získal sedemkrát, naposledy v roku 1980. Bol to pamätihodný rok, zavesil v ňom kulturistiku na klinec. Medzi rovnako dôležité roky patril aj rok 1970, nebol iba rokom kulturistických úspechov, bol to rok, v ktorom nakrútil svoj prvý film. Volal sa Herkules v New Yorku a názov je presným vyjadrením deja. Arnold bol v titulkoch uvedený ako Arnold Strong a kvôli prízvuku ho museli nadabovať. O kvalite tohoto dielka sa môžete presvedčiť iba na vlastné riziko. Jediné, čo najkrútením tohoto filmu Arnie získal, bolo presvedčenie, že chce byť hercom a ochota pracovať na sebe kvôli zlepšeniu hereckého prejavu. Rozhodol sa nič nenechať náhode. Preto začal zároveň so svojimi kulturistickými úspechmi aj podnikať. Spojil príjemné s užitočným a založil si zásielkovú službu na predaj kaziet a kníh o kulturistike. Poprípade, ak chcete o Arnoldovi Schwarzeneggrovi.

Chcete mať ruky, ako Arnold? Kúpte si našu knihu. Chcete mať nohy ako Arnold, chcete byť celý, ako Arnold, kúpte si aj druhý, tretí… diel. Peniaze získané týmto, na počudovanie, celkom úspešným obchodom investoval celkom rozumne do nemovitostí. Ako obchodník s realitami získal titul „muž, ktorý urobí z jedného dolára dva“.

Keďže bol pri prameni, zadovážil si peknú vilu v Los Angeles a začal sa obzerať po vhodnej matke pre svoje deti. Teda pardon, po láske. Objavil ju na tenisovom V. I. P. turnaji. Volala sa Mária Shriverová a bola neter J. F. Kennedyho. Na to, aby dokonale preveril všetky kvality svojej partnerky, potreboval skoro desať rokov. Muži, ako Arnold sa totiž nezvyknú rozvádzať. Nejde ani tak o vzťahy ako o majetky. Načo deliť majetky, keď sme si kvôli nim užili toľko odriekania. Zosobášili sa v roku 1986. Vtedy už bol Arnold Schwarzenegger ctihodným americkým občanom. Manželstvo im vydržalo dodnes a na rozvod to, v zmysle jeho pôvodných predsavzatí, rozhodne nevyzerá.

Aj keď sa to nezdá Arnold začína byť všestranný, ďalšou jeho aktivitou je politika. V rokoch 1988 – 1992 bol poradcom vlády pre telovýchovu a šport. Momentálne sú pri moci opäť „jeho“ republikáni a možno by im Arnold mohol pomôcť prevážiť mimoriadne vyrovnané vážky v kongrese na ich stranu. Myslí si dokonca, že by sa vo vláde, ktorú postavil Bush junior vynímal kúzelne a nájdu sa ľudia, ktorí s ním súhlasia. .

Z toho čo ste si o ňom prečítali je vám zrejme jasné, že ani dnes s podnikaním neprestal. Na internete má svoju stránku a za „drobný“ poplatok sa stane vašim „osobným“ internetovým poradcom vo veciach posilňovania a bodybuildingu, či stravovacích návykov. Nie je síce úplne isté, že sa mu v tejto oblasti dá veriť, lebo po vážnych problémoch so srdcom mu museli túto večne pracujúcu pumpu života zreparovať operáciou a neretušované fotografie v zahraničných časopisoch svedčia i tom, že ani s udržaním postavy to už nie je v jeho prípade terno. Zlé jazyky tvrdia, že to je kvôli požívaniu nedovolených látok v čase, keď sa aktívne venoval kulturistike.

Pustím sa však do najznámejšej, i keď z môjho pohľadu nie najlepšej, časti jeho životopisu, filmovej kariéry. Po už spomínanom Herkulovi v New Yorku mal Arnold sedemročnú filmársku pauzu. V roku 1970 nakrútil pod vedením Boba Rafelsona film Zostať hladný /Stay Hungry/. Dostal zaň Zlatý Glóbus pre najúspešnejšieho debutanta sezóny. Potom prišiel dokument s názvom Pumping Iron /1977/, ktorý výrazne dopomohol Arniemu pri podnikaní s kazetami a knihami o kulturistike. O nijakých hereckých úspechoch sa však zatiaľ hovoriť nedalo. Prelomovým bol rok 1982. Práve vtedy sa stal Conanom /Conan the Barbarian/. Mlčanlivý kráľ Akvilónie bol pre neho vhodnou postavou. Navyše mal veľké šťastie, že v tých rokoch zaujímala divákov v prvom rade akcia. Zmysel diela, či intelektuálny rozmer bol až na poslednom mieste. Ako to už v Hollywoode chodí, kasový úspech zabezpečil filmu v roku 1984 pokračovanie, Conan ničiteľ /Conan the Destroyer/. Keďže sa Arnold v úlohe málo zhovorčivého, málo usmievavého a veľmi veľkého chlapa osvedčil, podarilo sa mu v tom istom roku vyfúknuť job O. J. Simpsonovi. Presvedčil totiž Jamesa Camerona, že Terminátora nemôže zahrať nikto tak dobre ako on. A mal pravdu. Za šesť miliónov dolárov tak vznikol kultový film /The Terminator/, ktorý vymrštil usilovného rakúskeho chlapca na najvyšší piedestál. Stala sa z neho hviezda. Hviezda z neuveriteľnými honorárovými nárokmi, záľubou v luxusných hračkách a kvalitných kubánskych cigarách. Dnes by Cameron so šiestimi miliónmi nemohol zaplatiť ani len gážu pre Arnieho. O rok neskôr sa ešte raz vrátil do mýtov. Kvôli väčšiemu úspechu mal so sebou aj dobre vyvinutú Brigitte Nielsenovú. Vznikol film Červená Sonja /Red Sonja/. V tom istom roku sa stal otcom pomstiteľom vo filme Komando /Commando/. Roky 1987 – 1990 boli rokmi Schwarzeneggerovských mega úspechov. Predátor /Predator, John Mc Tiernan, 1987/, Muž na úteku /The Running Man, Paul Michael Glaser/, Červená horúčava /Red Heat, Walter Hill, 1988/, jediná úspešná a pozerateľná komédia Dvojčatá /Twins, Ivan Reitman, 1988/ a Total Recall /Paul Verhoeven,1990/. Bohužiaľ, Arnie si povedal, že v deväťdesiatych rokoch sa chcú ľudia skôr baviť a prečo by ich nema

Diskusia k článku:

Neviem odkial autorka čerpala informácie pretože sú nepresné dokonca niektoré sú úplne chybné. napr. Dátum narodenia je 30.7.1947 takže Lev a nie Rak.Pokial viem tak Leva charakterizuje pevná voľa,silna povaha a nekompromisná cesta za dosiahnutím svojho cieľa.!V tom čase nebola "Kulturistika " vôbec uznávaná skôr naopak takže kde berie autorka tú istotu,keď tvrdí,že najvhodnejším prostriedkom na zbohatnutie sa pre neho stalo vlastné telo! Úplne vypustila dôležitý bod v jeho živote a to,že pre cvičenie s činkami sa rozhodol po vzhliadnutí filmov v ktorých účinkovali také osobnosti kulturistiky tej doby ako Steeve Reves a Bill Pearl ktorý sa stal jeho idolom.Takže k úspechu ho nehnali peniaze(preboha v štrnástich rokoch) ale túžba stať sa najlepším kulturistom v dejinách tohto športu.A následne po vzore svojích idolov účinkovať vo filmoch.Taktiež sa venoval "metanej" v ktorej sa stal majstrom Európy družstiev.<BR>Keďže autorka je žena vôbec ma neudivuje zdôraznenie spôsobu komunikácie s dievčatami, ale faktom ostáva že vrcholový športovci nemajú čas ani energiu nadväzovať klasické vzťahy v takom mladom veku. Bohužial väčšina mladých mužov aj športovo neaktívnych myslí iba na sex.<BR> Prečo na počudovanie úspešným obchodom? Predsa každý kto v niakom športe niečo dokázať chce vedieť ako sa to podarilo tomu najlepšiemu.Nikto nebude čakať radu od priemerného.A v Kulturistike to platí dvojnásobne.<BR>Prečo sme my Slovaci paký alergický na úspech druhých,prečo každého kto niečo dokáže prinajlepšom ohovoríme aby sme si posilnili svoje zničené sebavedomie!!!<BR>Čo sa zdravotných problémov týka by si mala autorka rozmyslieť čo napíše pretože pán doktor (nemec) ktorý podobne očiernil jeho osobu prehral súdny spor!A čo sa týka sarkazmu na jeho postavu máloktorý chlap má takú v podstatne nižšom veku.(žeby závisť)<BR> Čo sa týka filmografie si myslím,že úspech sa nerovná filmová kritika,ale popularita a zisk z premietania.A pretože sa neuvádza koľko ktorý film zarobil je to iba holý výklad kritýk filmovej akadémie(ozaj budú OSKARY) a je zaujímavé že snímky ktoré dostanú "zlatú malinu"(opak oskara) bývajú najúspešnejšie čo sa zárobkov týka.(nie všetky napr.GLADIATOR,STROSKOTANEC- FANTASTICKÝ TOM HANKS (3 OSKAR ).<BR>Záverom chcem napísať že pri podobných článkoch by sa malo vychádzať z overených zdrojov pretože by nemalo ísť o to danú osobnosť zosmiešniť alebo znižovať jeho schopnosti a dosiahnuté úspechy.Na perách tých ktorý sa o danú osobu zaujímaju podrobnejšie pri prečítaní vaších riadkov zaihrá malý úsmev ale predsa ide aj o ludí ktorý o veci nič nevedia ,alebo iba zbežne a oni uveria ,prečo by nemali keď je to v časopise. Písať o človeku či už je to známa osobnosť alebo nie bez určitého odosobnenia a bez dostatku informácii(pravdivých) je neprofesionálne a neetické.<BR>PS: Za pravopisné chyby sa ospravedlňujem.
Neregistrovaný - Jozef, 16.2.2001 13:01, mvlk(`na`)nextra.sk
Neviem odkial autorka čerpala informácie pretože sú nepresné dokonca niektoré sú úplne chybné. napr. Dátum narodenia je 30.7.1947 takže Lev a nie Rak.Pokial viem tak Leva charakterizuje pevná voľa,silna povaha a nekompromisná cesta za dosiahnutím svojho cieľa.!V tom čase nebola "Kulturistika " vôbec uznávaná skôr naopak takže kde berie autorka tú istotu,keď tvrdí,že najvhodnejším prostriedkom na zbohatnutie sa pre neho stalo vlastné telo! Úplne vypustila dôležitý bod v jeho živote a to,že pre cvičenie s činkami sa rozhodol po vzhliadnutí filmov v ktorých účinkovali také osobnosti kulturistiky tej doby ako Steeve Reves a Bill Pearl ktorý sa stal jeho idolom.Takže k úspechu ho nehnali peniaze(preboha v štrnástich rokoch) ale túžba stať sa najlepším kulturistom v dejinách tohto športu.A následne po vzore svojích idolov účinkovať vo filmoch.Taktiež sa venoval "metanej" v ktorej sa stal majstrom Európy družstiev.<BR>Keďže autorka je žena vôbec ma neudivuje zdôraznenie spôsobu komunikácie s dievčatami, ale faktom ostáva že vrcholový športovci nemajú čas ani energiu nadväzovať klasické vzťahy v takom mladom veku. Bohužial väčšina mladých mužov aj športovo neaktívnych myslí iba na sex.<BR> Prečo na počudovanie úspešným obchodom? Predsa každý kto v niakom športe niečo dokázať chce vedieť ako sa to podarilo tomu najlepšiemu.Nikto nebude čakať radu od priemerného.A v Kulturistike to platí dvojnásobne.<BR>Prečo sme my Slovaci paký alergický na úspech druhých,prečo každého kto niečo dokáže prinajlepšom ohovoríme aby sme si posilnili svoje zničené sebavedomie!!!<BR>Čo sa zdravotných problémov týka by si mala autorka rozmyslieť čo napíše pretože pán doktor (nemec) ktorý podobne očiernil jeho osobu prehral súdny spor!A čo sa týka sarkazmu na jeho postavu máloktorý chlap má takú v podstatne nižšom veku.(žeby závisť)<BR> Čo sa týka filmografie si myslím,že úspech sa nerovná filmová kritika,ale popularita a zisk z premietania.A pretože sa neuvádza koľko ktorý film zarobil je to iba holý výklad kritýk filmovej akadémie(ozaj budú OSKARY) a je zaujímavé že snímky ktoré dostanú "zlatú malinu"(opak oskara) bývajú najúspešnejšie čo sa zárobkov týka.(nie všetky napr.GLADIATOR,STROSKOTANEC- FANTASTICKÝ TOM HANKS (3 OSKAR ).<BR>Záverom chcem napísať že pri podobných článkoch by sa malo vychádzať z overených zdrojov pretože by nemalo ísť o to danú osobnosť zosmiešniť alebo znižovať jeho schopnosti a dosiahnuté úspechy.Na perách tých ktorý sa o danú osobu zaujímaju podrobnejšie pri prečítaní vaších riadkov zaihrá malý úsmev ale predsa ide aj o ludí ktorý o veci nič nevedia ,alebo iba zbežne a oni uveria ,prečo by nemali keď je to v časopise. Písať o človeku či už je to známa osobnosť alebo nie bez určitého odosobnenia a bez dostatku informácii(pravdivých) je neprofesionálne a neetické.<BR>PS: Za pravopisné chyby sa ospravedlňujem.
Neregistrovaný - Jozef, 16.2.2001 13:01, mvlk(`na`)nextra.sk
Jozef, nežiješ v cudzine a nemiluješ tajne Šwarziho? Mne sa zdá , že áno. Ja som to tiež čítala a vôbec som nemala pocit, že by ho niekto zosmiešňoval. Na svete je veľa skvelých kulturistov, ale nie všetci sú aj skvelí obchodníci . On je a čo tomá spoločné zo závisťou? Ty by si mu mohol pokojne robiť advokáta, len by si bol príliš precitlivelý.
Neregistrovaný - Ana, 4.3.2001 22:44
Jozef, nežiješ v cudzine a nemiluješ tajne Šwarziho? Mne sa zdá , že áno. Ja som to tiež čítala a vôbec som nemala pocit, že by ho niekto zosmiešňoval. Na svete je veľa skvelých kulturistov, ale nie všetci sú aj skvelí obchodníci . On je a čo tomá spoločné zo závisťou? Ty by si mu mohol pokojne robiť advokáta, len by si bol príliš precitlivelý.
Neregistrovaný - Ana, 4.3.2001 22:44
Jozef, nežiješ v cudzine a nemiluješ tajne Šwarziho? Mne sa zdá , že áno. Ja som to tiež čítala a vôbec som nemala pocit, že by ho niekto zosmiešňoval. Na svete je veľa skvelých kulturistov, ale nie všetci sú aj skvelí obchodníci . On je a čo tomá spoločné zo závisťou? Ty by si mu mohol pokojne robiť advokáta, len by si bol príliš precitlivelý.
Neregistrovaný - Ana, 4.3.2001 22:49
Jozef, nežiješ v cudzine a nemiluješ tajne Šwarziho? Mne sa zdá , že áno. Ja som to tiež čítala a vôbec som nemala pocit, že by ho niekto zosmiešňoval. Na svete je veľa skvelých kulturistov, ale nie všetci sú aj skvelí obchodníci . On je a čo tomá spoločné zo závisťou? Ty by si mu mohol pokojne robiť advokáta, len by si bol príliš precitlivelý.
Neregistrovaný - Ana, 4.3.2001 22:49
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!