lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pohyb bez starostí

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 10.2.2012
späť
Späť

Poslať
 

Vybrali ste sa počas zimných sviatkov s rodinou na lyže? Alebo sa do hôr ešte len chystáte? Opatrnosti nikdy nie je dosť a neplatí to len v prípade vašich detí. Nemali by ste šetriť na kvalitnej lyžiarskej výstroji a najmä prilbe, ktorá môže vášmu dieťaťu zachrániť život.

 

Aj napriek dodržiavaniu bezpečnosti sú zlomeniny, vykĺbenia či iné úrazy žiaľ na svahoch čoraz častejšie. Zjazdovky sú preplnené a hrozí, že aj rekreačný lyžiar sa počas pohodlnej jazdy na trati zrazí s menej opatrným a rýchlym „pretekárom“. Zranenie pohybového aparátu nielen pekelne bolí, ale znamená aj obávanú PN-ku a zdĺhavé liečenie. Skrátiť pobyt v nemocnici a rovnako aj čas domáceho liečenia je však možné. Nielen dodržiavaním pokynov lekára, ale aj pomocou zvonku. Existujú špeciálne preparáty, ktoré na hojenie úrazov ale aj na zlepšenie pooperačných stavov užívajú aj špičkoví športovci. A tí už niečo o zraneniach vedia....

 

Hlavným sprievodným javom každého úrazu či poranenia je totiž zápal. Zápal neznamená len červené hrdlo pri angíne alebo hnisajúca rana napadnutá infekciou. Zápalová reakcia je v podstate prostriedkom „opravy“ nášho tela, ktoré sa so zranením takýmto spôsobom vyrovnáva. Rovnako je tomu i pri operačných zákrokoch. Zápalový proces je základnou a najprirodzenejšou reakciou ľudského tela na akékoľvek jeho poškodenie. Za ideálnych podmienok zápal znamená akútnu obrannú reakciu organizmu, ktorá bez následkov odznie. Ak sa však nepodarí odstrániť jeho príčinu alebo trvá príliš dlho, môže sa opakovať, sprevádzajú ho dlhotrvajúce bolesti a opuch a môže vyústiť až do chronickej formy. Takýto zápal už naše telo za „prirodzený prostriedok nápravy“ nepovažuje, naopak, dlhodobo ho obťažuje a môže viesť k rozličným komplikáciám.

 

Čo teda zaberá na výrony, podliatiny, opuchy a zlomeniny? Enzýmy! Cielene „namiešané“ zmesi enzýmov, ktoré komplexne účinkujú pri prekonávaní zápalov po úrazoch a poraneniach. Skracujú dobu hojenia, pretože urýchľujú vstrebávanie opuchov a krvných podliatin. Rovnako tlmia bolestivosť poraneného miesta. To všetko vedie k zlepšeniu pohyblivosti postihnutých kĺbov, svalov a šliach a tým aj ku kratšej práceneschopnosti a dobe potrebnej k úplnému vyliečeniu. Správny kokteil enzýmov nájdete v lieku Wobenzym. Tento voľno predajný liek by sa mal stať súčasťou vašej povinnej výbavy pri ceste za športom, najmä ak vás čaká intenzívna a nárazová telesná aktivita, na ktorú netrénované telo nie je zvyknuté. Užiť by ste ho mali čo najskôr po úraze a pri užívaní sa treba dôsledne riadiť príbalovým letákom. Takže nezabudnite – či už na lyžovačke, jednodňovom výlete za turistikou, alebo po páde na zľadovatenom chodníku  - majte po ruke tradičný liek systémovej enzýmoterapie, ktorý vám výdatne pomôže pri liečbe nepríjemných zranení.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!