lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Najslávnejšie talianske vinárstvo v Bratislave

  Spracoval(a) : Petra
Dátum : 1.10.2011
späť
Späť

Poslať
 

Jedinečná príležitosť ochutnať celé portfólio slávneho rodinného vinárstva GAJA sa nenaskytne každý deň. Samotné vinárstvo má zásadu, že do krajín, kde expanduje, vysiela svojich zástupcov maximálne raz za dva roky. Na Slovensku sa táto výnimočná udalosť konala v Le Monde, za účasti Valentiny Montanari, exportnej riaditeľky vinárstva GAJA. Predstavenie celého portfólia značky sa konalo v histórií vinárstva druhýkrát na svete.

Autorizovaným dovozcom vinárstva GAJA na Slovensko je už od roku 2009 spoločnosť Schmidt&Co, ale až teraz sa prvýkrát konalo predstavenie celého portfólia značky GAJA spolu s ochutnávkou.  Výnimočnosť udalosti potvrdila aj prítomnosť Valentiny Montanari, exportnej riaditeľky GAJA.

Vlajkovou loďou vinárstva GAJA, ktoré bolo založené  v roku 1985, je Barbaresco. Zaujímavosťou a pridanou hodnotou vinárstva je, že  víno vyrába výhradne len z hrozna vypestovaného vo vlastných vinohradoch.  „GAJA je vo svete vín považovaná za  ´impérium´.  V súčasnosti rodina Gajovcov vlastní vinice v troch najlepší vinárskych oblastiach v Taliansku: Piemonte Barbaresco, Toscana Montalcino, Toscana Bolgheri. Vinice sa rozprestierajú na pozemku 240 ha.“ Dodáva k výnimočnosti GAJA Ladislav Muzikář, konateľ Schmidt&Co.

Vinárstvo GAJA je jediné štvorhviezdičkové talianske vinárstvo podľa Gambero Rosso. Stabilne sa umiestňuje na najvyšších priečkach ratingových hodnotení podľa časopisov  Wine Spectator, Wine Advocat, Decanter atď.   Vína GAJA sa stali vo svete vysoko rešpektovaným fenoménom a luxusným, nedostatkovým produktom. Predáva sa na základe alokácií, prideleným množstvom pre jednotlivých importérov podľa veľkosti a absorpčnej schopnosti trhu.

Na Slovensku je víno značky GAJA oficiálne importované od roku 2009.  Najčastejšie podľahnú čaru tejto značky pôžitkári, ale i tí, ktorí vidia vo víne investičnú príležitosť. Archívne vína značky GAJA majú predpokladaný čas  pitnosti a archivačný potenciál cca 40-50 rokov.

Podľa Muzikářa sa  na Slovensku predá ročne okolo 2 až 3 tisíc fliaš značky GAJA. Väčšina končí v súkromných rukách, časť sa dostáva do vinoték. Víno GAJA sa tak stáva nielen pôžitkom, investíciou, ale i vhodným darčekom. 

Víno GAJA je možné nájsť aj v reštauráciách.  Najširší výber vína GAJA má práve Le Monde Restaurant & Bar, v ktorom sa ochutnávka konala.  Spolu so Schmidt&Co.  predstavuje Le Monde vinárstvo GAJA slovenskej verejnosti po druhýkrát v histórií spoločnosti.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!