lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ZO SRDCA PRE SRDCE

  Spracoval(a) : Silvia
Dátum : 16.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

Pred Vianocami si často nevieme rady, čo darovať našim blízkym. Úprimne chceme vymyslieť najvhodnejší darček, ktorý ich poteší a  nezapadne prachom niekde v rohu skrine. Nevieme sa rozhodnúť či chceme darovať niečo osobné, užitočné alebo len niečo pekné čo poteší zmysly, aj keď neprinesie žiaden úžitok. Je to každoročná polemika väčšiny z nás.

Prečo teda nevenovať darček, ktorý prinesie úžitok celej rodine. Hovoríme si, že zdravie je to najdôležitejšie, čo v živote máme. Prečo teda nedarovať blízkym niečo, čo im umožňuje aspoň sčasti mať svoje zdravie pod kontrolou. Domáci tlakomer môže byť užitočným darčekom, ktorý poteší členov vašej rodiny, priateľov alebo známych a zároveň ním pomôžete urobiť niečo pre ich zdravie.

Vzhľadom na alarmujúcu štatistiku, podľa ktorej tvorí skupina ľudí mladších ako 65 rokov až 38 percent celkového počtu úmrtí na túto chorobu, tlakomer už zďaleka nie je len originálnejšou náhradou klasických papúč, teplých ponožiek, či vlneného šálu pre starých rodičov.  Vysoký krvný tlak je jednou z najzávažnejších príčin vzniku ochorenia srdca a ciev. V súčasnosti ním na Slovensku trpí viac ako 30 percent populácie a vo vekovej skupine nad 60 rokov stúpa toto číslo až na 50 percent. Nie každý pozná hodnoty svojho krvného tlaku, a tak reálny počet ľudí trpiacich touto civilizačnou chorobou môže byť ešte vyšší. Hypertenziu je možné s určitosťou zistiť iba opakovaným meraním krvného tlaku. O vysokom krvnom tlaku hovoríme vtedy, ak výsledky na tlakomere ukážu čísla 140/90 mmHg a vyššie.

 

JE Z ČOHO VYBERAŤ

 

Spoločnosť HARTMANN-RICO ponúka štyri druhy tlakomerov prispôsobených rôznym potrebám: Tensoval duo control, Tensoval comfort, Tensoval mobil, Tensoval compact.

Tensoval duo control kombinuje oscilometrickú metódu s posluchovou a prináša tak rovnako presné merania ako u lekára. Ostatné tri merajú krvný tlak na základe oscilometrickej metódy.

Všetky tlakomery sa jednoducho používajú, ich výsledky sú ľahko čitateľné, s možnosťou uchovania záznamu. Na všetky spomenuté výrobky sa vzťahuj 3 ročná predĺžená záruka.

 

Tensoval duo control

Plne automatický digitálny ramenný tlakomer je unikátnou kombináciou dvoch profesionálnych metód merania krvného tlaku - oscilometrickej a posluchovej. Zabezpečuje dvojnásobne presné meranie vďaka technológii Duo Senzor, meranie je rovnako presné ako meranie u lekára. Je vhodný pre osoby, ktoré okrem vysokého krvného tlaku trápia aj poruchy srdcového rytmu.

Vďaka prehľadnému ovládaniu a veľkému displeju je jeho obsluha jednoduchá a ľahko zvládnuteľná. Tlakomer disponuje pamäťou na 2 x 30 posledných meraní, možnosťou rýchleho vyhľadávania a počíta priemernú hodnotu až z 30 nameraných hodnôt. Je teda súčasne použiteľný pre zaznamenávanie nameraných hodnôt dvoch osôb.

Tlakomer disponuje aj tzv. „režimom návštevy“, čo znamená, že použitie treťou osobou nemá vplyv na výsledky uložené v pamäti. Súčasťou balenia sú batérie
s predĺženou životnosťou (viac ako 1300 meraní). Tensoval duo control možno zakúpiť vo výhodnom balení so sieťovým adaptérom, vo verzii s normálnou alebo so širokou manžetou. 

 

Tensoval comfort

Ide o plne automatický digitálny tlakomer, ktorý umožňuje rýchle meranie s individuálnou synchronizáciou tepu. Obsahuje pamäť na ukladanie dvojice nameraných hodnôt a preto je jeden prístroj vhodný na meranie tlaku dvoch ľudí. Je vhodným spoločným darčekom pre rodičov alebo prarodičov. V predaji je s možnosťou výberu manžety pre obvod paže 22 - 32 cm alebo 32 – 42 cm. Tensoval comfort možno zakúpiť vo výhodnom balení so sieťovým adaptérom, vo verzii s normálnou alebo so širokou manžetou. Pre rodiny je výhodné balenie Tensoval comfort family s dvomi manžetami.     Súčasťou balenia sú batérie s predĺženou životnosťou (>1500 meraní)

 

 

Tensoval mobil

Plne automatický digitálny zápästný tlakomer je vhodný na použite v domácnosti aj na cestách. Vďaka elektronicky regulovanému a pulzom riadenému ventilu umožňuje rýchle a presné meranie.

Tlakomer je vhodný na meranie tlaku dvoch ľudí, obsahuje dve pamäte na ukladanie nameraných hodnôt. Je vhodný pre aktívnych ľudí, ktorí často cestujú a teda ocenia, že tlakomer sa predáva v odolnom puzdre. Súčasťou balenia sú batérie s predĺženou životnosťou (> 2000 meraní)

 

Tensoval compact

Cenovo veľmi výhodný, poloautomatický tlakomer na pažu s obvodom     22 – 32cm je tlakomerom s najjednoduchšou možnou obsluhou, veľkým displejom a pamäťou na poslednú nameranú hodnotu.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!