lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zbavte sa tuku bez narkózy

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 16.6.2010
späť
Späť

Poslať
 

Uvažujete o liposukcii, ale máte obavy z narkózy? Riešením môže byť tumescenčná liposukcia. Zákrok je ambulantnou a bezbolestnou technikou trvalého odstránenia nahromadeného podkožného tuku z tých oblastí, s ktorými nie ste spokojní a robia vám zbytočné vrásky na čele.

 

Pýtali sme sa MUDr. Martina Šimkanina plastického chirurga zo špecializovanej kliniky plastickej a estetickej chirurgie MEDICOM  VIP

 

Plastický chirurg MUDr. Šimkanin upozorňuje, že „dôležité je ujasniť si pred zákrokom, ktorá oblasť tela by mala byť liposukciou modelovaná. Následne lekár vykoná starostlivé fyzikálne vyšetrenie so zameraním na požadovanú oblasť, nepravidelnosti na koži, jazvy, strie (jazvičky po rýchlom pribratí) a rovnako posúdi elasticitu (pružnosť) a tonus (napätie) pokožky aj známky celulitídy ("pomarančovej kože"). Pokiaľ je klient vhodným kandidátom na zákrok, dohodne si s lekárom termín operácie a predoperačného vyšetrenia.“

Priebeh tumescenčnej liposukcie

Ak sa liposukcia vykonáva za pomoci tumescenčnej techniky, do podkožia ošetrovanej plochy je pomocou tenkej ihly aplikované isté množstvo roztoku, ktoré obsahuje lokálne anestetikum, spôsobujúce miestne znecitlivenie oblasti. Množstvo anestetika, a tým aj množstvo roztoku, je dané hmotnosťou pacienta a je pre každého pripravované individuálne. Objem roztoku býva zvyčajne 2 až 3 krát väčší než objem odsávaného tuku. Približne po 30 – 40 minútach pôsobenia, tento roztok oddelí tukové bunky od okolitého tkaniva a môže sa začať samotný proces odsávania. Robí sa to za pomoci špeciálnych kanýl s priemerom iba niekoľko milimetrov, pričom niektoré sú schopné dokonca aj vibrovať a lepšie oddeľovať jednotlivé tukové bunky a odsávať ich. Najjemnejšie kanyly sa používajú na dotvorenie finálnej podoby a doladenie výsledného efektu, prípadne na odsatie menších partií.

 

Výsledok podľa želania

 

Veľkou výhodou tumescenčnej liposukcie je fakt, že ste počas celého zákroku pri vedomí a môžete sledovať lekára pri práci a komunikovať s ním počas zákroku. Takto sa dá dosiahnuť naozaj krásny estetický výsledok. Ďalším benefitom tejto techniky je aj možnosť polohovania pacienta, ktorý sa môže podľa potreby otočiť, zdvihnúť končatinu, dokonca sa aj postaviť. Časť tuku sa dá po hmatovej a vizuálnej kontrole odsať tiež v stoji a tak upraviť konečný výsledok presne podľa prianí klienta. Počas zákroku pacient nič necíti, môže telefonovať, pozerať televíziu či dokonca zájsť na toaletu. Vpichy sa ani zašívajú, stačí ich len zalepiť, a za pár dní samé zrastú. Pocit po tumescenčnej liposukcii sa dá prirovnať k pocitom ako po svalovici a 95% ľudí ide na druhý deň do práce.

 

Bezpečne a pod kontrolou

 

V prvom rade odpadá veľké zaťaženie organizmu narkózou so všetkými možnými rizikami. Počas celého zákroku má klient či klientka všetko pod kontrolou, môže reagovať na prípadné nepríjemné pocity pri pohybe odsávacej kanyly. Pri ostatných typoch liposukcie to tak nie je a môže nastať nepozorované poranenie iného susedného tkaniva. Veľká pooperačná bolesť a dlhá rekonvalescencia sú pri klasickej metóde pravidlom. Vzhľad tela je vďaka gravitácii iný v stoji a iný v ľahu. Pri lokálnom znecitlivení si však klienta, resp. klientku môžeme počas zákroku postaviť a posúdiť pravidelnosť odsatej oblasti, prípadne vykonať ďalšiu korekciu.

 

Kedy podstúpiť liposukciu

 

Liposukcia je zákrok, pri ktorom dochádza k odstráneniu neželaných zásob tuku za účelom formovania vybraného miesta na tele. Odporúča sa hlavne vtedy, keď sa tukové vankúšiky nachádzajú v problémových partiách tela a nie je možné ich odstrániť ani diétou ani cvičením. Pred tým ako sa rozhodnete podstúpiť tento zákrok, by ste mali vedieť, že nie každý druh liposukcie je rovnaký. Klasická a ultrazvuková liposukcia sa robia v celkovej anestézii.

 

Metódu tumescenčnej liposukcie ako prvá uviedla na Slovensku Špecializovaná klinika na formovanie postavy MEDICOM VIP. Odskúšali si ju už tisícky pacientiek, ktorým táto forma odstránenia nadbytočného tuku pomohla úspešne vyriešiť problémy s postavou.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!