lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Voda pre telo , Dove pre pokožku

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 28.1.2010
späť
Späť

Poslať
 

 „Keď máte dvadsať rokov, vaša tvár je taká, akou vás príroda obdarovala. Závisí ale len a len na vás, akú pokožku budete mať v päťdesiatich rokoch.“

Typ svojej pokožky nemôžeme zmeniť, ale jej stav vo veľkej miere závisí na starostlivosti, ktorú jej venujeme. Kľúčovým prvkom žiarivo krásnej pokožky je voda.

Dehydratáciu spôsobuje nedostatok tekutín. Jej typickými následkami sú únava a sucho v ústach. Začína klesať aj naša výkonnosť, pridáva sa bolesť hlavy, závraty, kŕče v svaloch alebo apatia. Už 1%-ná dehydratácia sa prejavuje viditeľným znížením výkonnosti, sústredenia a celkového pocitu spokojnosti. A to nastane, keď nášmu organizmu chýba necelý liter vody. Pocit smädu sa však prihlási, až keď dehydratácia presiahne 2%. Naše telo nás takto upozorňuje na to, že trpí nedostatkom tekutín, že bunky v tele sú smädné.

Ako môžeme zistiť, že telo je dehydratované? Prezradí nám to aj naša pokožka? Na prvý pohľad môžeme v zrkadle vidieť typické príznaky, ktorými sú matná, povädnutá pleť a kruhy pod očami. Pre správne fungovanie tela je nevyhnutné, aby sme si denne doprali 2-3 litre tekutín.

Zdravá hydratácia pozostáva aj z ďalších krokov. Pokožka môže povädnúť kvôli nedostatočnej starostlivosti a telo môže byť smädné ako následok nedostatočného príjmu tekutín. Nezabúdajme, že pokožka tvorí prvú bariéru medzi telom a okolitým svetom. Je preto neustále vystavovaná škodlivým vplyvom okolia a nepriaznivému počasiu.

Veľmi účinnými pomocníkmi na ošetrenie suchej, popraskanej pleti sú prípravky sprchovacieho a kúpeľového radu Dove, ktoré obsahujú ¼ hydratačného krému. Krémová tableta, peny do kúpeľa a sprchovacie gély Dove poskytujú našej koži účinnú a dostatočnú hydratáciu. Dove ponúka rôzne rady výrobkov, ktoré boli vyvinuté tak, aby spĺňali špeciálne požiadavky, ktoré vyžadujú rôzne typy pokožky – normálna, suchá a extra suchá. Šetrne zjemňujú pokožku a zabezpečujú príjemný pocit hydratácie. Telové mlieka Dove, vďaka svojej hodvábne jemnej konzistencii a príjemnej vôni, poskytujú kvalitnú starostlivosť počas celého dňa.

Zatiaľ čo iné zvláčňujúce prípravky pôsobia len niekoľko hodín  a po aplikácii zanechávajú mastný film, prípravky Dove nie sú mastné, rýchlo sa vstrebávajú a dlhodobo obnovujú hydratáciu kože.

Pokiaľ chcete mať žiariacu a zdravú pleť a cítiť sa dobre, je dôležité zapamätať si len dva zásadné kroky.

Hydratovať pokožku zvnútra dodržiavaním pitného režimu a zvonku používaním hydratačných prípravkov

Dove verí, že tajomstvo krásnej pokožky sa skrýva v každodennej hydratácii. Len tak zostane naša pokožka pevná a hydratovaná v každom veku.

 

Tipy na hydratáciu organizmu:

  • Tekutiny neprijímame len pitím. Vodu, spolu s vitamínmi, minerálmi a enzýmami obsahuje tiež ovocie a zelenina. Človek, ktorý dodržiava vyvážený jedálny lístok s veľkým množstvom týchto zložiek a malým obsahom nevhodných potravín (údeniny, vyprážané jedlá, sladké a biele pečivo…) sa cíti svieži počas celého dňa.
  • Stálu rovnováhu medzi príjmom a výdajom tekutín je potrebné dodržiavať. Potreba tekutín stúpa vždy vtedy, keď sa potíme: pri športe, pri fyzicky náročnej práci, v horúcom počasí alebo pri chorobe.
  • Na dodržanie vyváženého pitného režimu je potrebné piť v pravidelných intervaloch malé množstvá tekutiny a to aj vtedy, keď nemáme smäd.
  • Denný príjem tekutín je približne dva a pol až tri litre. Ak cítime smäd, strata vody v organizme už dosiahla cca 1% telesnej hmotnosti a je preto potrebné túto stratu nahradiť.
  • Pozor tiež na nárazové vypitie veľkého množstva tekutín. Tým len zaťažíme ľadviny.
  • Najlepšia je nesladená kvalitná balená stolová voda - jemne sýtená, nesladené ovocné alebo bylinné čaje, čerstvé ovocné a zeleninové šťavy, neprisládzané prírodné ovocné a zeleninové džúsy.
  • Káva, zelený a čierny čaj pôsobia močopudne, preto pri vypití šálku kávy, treba vypiť aj pohár vody, aby sme nahradili jej stratu.

Diskusia k článku:

hrozna slovencina naucte sa prekladat z cestiny, preboha
Neregistrovaný - ng, 7.2.2010 09:53
myslim, ze to nepisali oni ale dove :-(
Neregistrovaný - , 1.3.2010 02:27
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!