lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vianoce v tropickom šate

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 10.11.2009
späť
Späť

Poslať
 

Do Štedrého dňa je síce ešte ďaleko, ale vianočné dekorácie v obchodoch a výkladoch dávajú jasné znamenie, že už sa blížia. Odhliadnuc od toho, že zimná nákupná sezóna sa z roka na rok začína akosi skôr, pozorný okoloidúci už postrehol aj to, že vianočná výzdoba podlieha zmenám podobne ako móda. To sa, samozrejme, netýka len výkladov predajní, ale aj ponuky na výzdobu bytov, sviatočných stolov a vianočných stromčekov.

 

Vianočné dekorácie sú tu na to, aby spríjemňovali a zútulňovali naše príbytky, odkazovali ku kresťanskej tradícii Vianoc a dotvárali interiér a sviatočnú atmosféru. Na tom sa nič nemení, ale formy, ako to vyjadriť, môžu byť rozmanité. „V tohtoročnej vianočnej výzdobe je možné postrehnúť štyri základné línie, ktorými sa výrobcovia nechali inšpirovať pri ich navrhovaní,“ tvrdí aranžérka Nábytku Galan Zuzana Žofiaková.

 

Havajské Vianoce

Prvú skupinu charakterizujú dekorácie v pestrých farbách tropického ovocia, prevažne manga, papáje, melóna a karamboly, ktoré dopĺňajú odlesky drahých kameňov a pierka papagája Ara. Pokiaľ ide o materiály, prevláda priehľadné a matné sklo. Druhú líniu predstavujú dekorácie v štýle Vianoce u babičky. Typickým znakom tohto druhu vianočnej výzdoby sú farebné tóny medeného mažiaru, starých zlatých šperkov a medových perníkov. Ako materiál sa najčastejšie používa drevo a kov.

Pre tretiu líniu tohtoročných vianočných dekorácií sú typické strieborné odlesky v kombinácii so snehovo bielou farbou, ktoré sa najlepšie vynímajú na skle alebo priesvitných plastoch. Táto koncepcia veľmi emotívne navodzuje atmosféru zasnežených Vianoc.

Spojenie zelených a červených tónov v nás zase vyvoláva návrat do detstva a predstavuje tradičné Vianoce. „Len čaro Vianoc pôsobí tak, že i kombinácia zelenej a červenej farby môže byť krásna,“ hovorí Z. Žofiaková. Tento štýl nachádza najširšie uplatnenie pri textilných materiáloch, skle a kove, pričom väčšina výrobkov v tomto prevedení je určená pre deti. Sú to rôzne zvieratká a panáčikovia.

 

Svietnik ako veniec

Podľa Z. Žofiakovej predovšetkým vianočné dekorácie v havajských farbách pútajú pozornosť zákazníkov. „Vyvolávajú v nich úžas, lebo doteraz tu niečo také nebolo. Sú to veľmi zvláštne pestrofarebné kombinácie v netradičných vianočných farbách, ktoré navyše celkom netypicky dopĺňajú pierka, ale vyzerá to pekne. Napríklad vianočný sviatočný stôl naaranžovaný v tomto štýle pôsobí veľmi zaujímavo,“ konštatuje Z. Žofiaková.

K novinkám na tohtoročnom predvianočnom trhu z funkčného hľadiska patria svietniky v tvare adventných vencov. Doposiaľ sa adventné vence vyrábali z čečiny, vetvičiek a dreva, teraz si ich zákazníci po prvý raz môžu kúpiť aj v takejto forme, takže už im do nich stačí pridať len štyri adventné sviece a potom ich každú nedeľu až do Vianoc odoberať, ako káže stará ľudová tradícia.

.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!