lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 4 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 17. Apríl, , Dnes oslavuje Rudolf
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
VÝŽIVA PRE BUDÚCNOSŤ

  Spracoval(a) : Denisa
Dátum : 2.6.2009
späť
Späť

Poslať
 

VÝŽIVA PRE BUDÚCNOSŤ- Komplexný poradca pre rodičov a ich deti

 

Motto:

„Tvoja výživa bude Tvojim liekom“ (Hippokrates, 460 – 370 pr. n. l.)

 

Tiež patríte medzi tých, ktorí stále hľadajú informácie o detskej výžive, aby ste svojim chrobáčikom ponúkli skutočne to, čo najviac potrebujú? Tiež sa v záplave rôznych odporúčaní tak trochu topíte a tápate, čo je teda vlastne správne? A ako to s tou detskou výživou je a ako ju čo najlepšie vybrať?

Pokiaľ ste odpovedali aspoň na jednu otázku ÁNO, potom projekt „Výživa pre budúcnosť“, ktorý môžete nájsť na stránkach www.vyzivaprebuducnost.sk, je tou správnou odpoveďou na vaše otázky.

 

Projekt je vytváraný v spolupráci so Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost ČR. Spoločnosť HERO – výrobca detskej výživy známych a tradičných značiek Sunar, Sunárek a Sunarka - sa aktívne hlási k tomuto projektu. Projekt vznikal viac ako dva roky a podieľali sa na ňom desiatky popredných českých a slovenských odborníkov v oblasti pediatrie a výživy. Projekt zrozumiteľne a komplexne mapuje problematiku výživy dieťaťa od jeho narodenia a stáva sa tak cenným radcom pre všetkých rodičov.

 

Správne rozhodnutia rodičov v oblasti detskej výživy detí môžu byť iba tie, ktoré vychádzajú aspoň zo základného porozumenia výživy ako celku. Dnešní rodičia sa však stretávajú s nadbytkom informácií, ktoré sú často nezrozumiteľné a vzájomne nesúrodé. Väčšina skutočne významných tém v oblasti výživy tak nie je rodičom vôbec známa, pretože o nich neexistuje dostatok ucelených informácií. Aj odborná verejnosť potom stráca chuť vysvetľovať jednotlivé nutričné koncepty, ktoré sú naviac často zamerané len podľa veku dieťaťa či kategórie stravy.

 

„Som rada, že som našla konečne webové stránky, kde sa dozviem prehľadne všetko, čo k výžive svojho miláčika potrebujem“, hovorí jedna z oslovených žien, matka ročného Kubka. „Naša pediatrička nám radila, ako sa o výživu Kubka starať, ale potom sme sa presťahovali a naša nová pani doktorka nám zasa vravela niečo iné. Bola som z toho zmätená a ani internet mi príliš nepomohol, pretože som si síce našla množstvo informácií o výžive, ale niektoré si priamo aj odporovali. Som veľmi rada, že vznikol takýto projekt, kde rodičia nájdu všetko, čo k výžive svojich detí potrebujú poznať. Dozvedela som sa veľa informácií, ktoré sú pre moje rozhodnutia o výžive Jakubka určite nevyhnutné.“

 

Na webových stránkach nájdu rodičia zrozumiteľné nutričné odporúčania pre detskú výživu s ohľadom na súčasné aj budúce potreby dieťaťa.

„Nie všetci si uvedomujú, že strava a jej zloženie v detskom veku môže zásadným spôsobom ovplyvniť zdravie dieťaťa na celý život. Nie je preto divu, že oblasť detskej výživy je zásadná a veľmi zložitá. Z týchto dôvodov vítame a podporujeme koncept Výživa pre budúcnosť, ktorý by mal poskytnúť rodičom zrozumiteľné nutričné odporúčania pre správnu voľbu stravy dieťaťa,“ hovorí MUDr. Pavel Neugebauer, predseda Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost ČR, ktoré chce projekt pre jeho jednoznačný prínos v oblasti výživy detí využívať v každodennej práci praktických detských lekárov.

 

Tím odborníkov identifikoval 7 kľúčových oblastí detskej výživy, ktoré majú vplyv na zdravie človeka počas celého jeho života.

 

Sú to:  

1)    Posilňovanie obranyschopnosti organizmu

2)    Rozvoj nervovej sústavy a zraku

3)    Podpora krvotvorby

4)    Rast zdravých kostí a zubov

5)    Priaznivé pôsobenie na činnosť srdca a ciev

6)    Správne stravovacie návyky

7)    Udržovanie správnej telesnej hmotnosti

 

Každá oblasť je v rámci projektu označená jednoduchými a zrozumiteľnými symbolmi, ktoré sa objavia na výrobkoch detskej výživy Sunar, Sunárek a Sunarka. Symboly s popisom hlavných nutrientov, ktoré majú zásadný vplyv na vývoj detského organizmu, by mali byť pre rodičov jednoduchým návodom pri správnom výbere detskej výživy.

 

 

 

Projektu sa zúčastnili:

 

Profesijné Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost ČR (SPLDD) je nezávislou záujmovou samosprávnou nepolitickou profesijnou organizáciou, v ktorej sa združujú na princípe dobrovoľnosti praktickí lekári pre deti a dorast najmä za účelom ochrany a hájenia spoločných záujmov, odbornosti, etiky a cti lekára poskytujúceho preventívnu zdravotnú starostlivosť deťom a dorastu. K 31.7.2008 združovalo 2070 pediatrov v ČR (viac ako 4/5 všetkých praktických detských lekárov v ČR).

 

Spoločnosť HERO (súčasť švajčiarskej potravinárskej spoločnosti HERO GROUP s významnou pozíciou na európskom trhu detskej výživy) prevzala na českom a slovenskom trhu v apríli 2004 značky tradičnej detskej výživy Sunar, Sunarka, Sunárek a Gravimilk. HERO je odborným garantom programu Výživa pre budúcnosť.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!