lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Centrum Ligy proti rakovine

  Spracoval(a) : VS
Dátum : 20.10.2008
späť
Späť

Poslať
 

CENTRUM POMOCI LIGY PROTI RAKOVINE – Liga proti rakovine otvorí dňa 20. októbra 2008 brány „Centra pomoci“, ktoré bude poskytovať služby nielen onkologickým pacientom, ale aj širokej verejnosti na  Brestovej ulici č. 6 v Bratislave.


Incidencia zhubných nádorov na Slovensku má stúpajúci charakter. Každý z nás má určite vo svojom okolí niekoho alebo o niekom počul, komu túto chorobu diagnostikovali. Dopad rakoviny je v súčasnosti obrovský – postihuje pacienta, jeho rodinu, priateľov i celú spoločnosť.

Liga proti rakovine je presvedčená, že problematika rakoviny je celospoločenský problém. Uvedomenie si tejto potreby viedlo nielen k úvahám, ale aj ku konkrétnej realizácii najväčšieho projektu počas existencie Ligy a tým je vybudovanie Centra pomoci Ligy proti rakovine.
Cieľom centra je združiť pod jednou strechou starostlivosť o pacienta formou rôznych prístupov:
Poskytovaním konzultácií odborníkov z oblasti onkológie, psychológie i sociálnych pracovníkov prostredníctvom internetovej poradne, e-mailom a prevádzkovaním linky pomoci, ktorá od novembra rozšíri svoje služby zo štyroch na päť dní v dopoludňajších hodinách od 9.00 – 13.00 a popoludní od 14.00 – 16.00 hodiny. Okrem telefonickej bude možná aj osobná konzultácia vo vopred dohodnutom čase.


Centrum sa bude snažiť o zlepšovanie fyzického a psychického stavu pacientov prostredníctvom rehabilitácie a relaxačných cvičení. Okrem poskytovania informácií tu bude možné príjemne tráviť voľný čas, umožní sa vzájomné stretávania sa a vymieňanie skúseností ľudí s rovnakým postihnutím v čase prežívania choroby, centrum poskytne možnosť štúdia literatúry v knižnici – čitárni. Plánuje tiež realizovať vzdelávacie kurzy, semináre a zabezpečovať poradenstvo pre širokú verejnosť.


Centrum sa symbolicky otvára v Týždni boja proti rakovine, ktorý je každý rok venovaný konkrétnej téme - tento rok je to upriamenie na obezitu. V rámci kampane „Obezita“ sa v uliciach Bratislavy a v ďalších 16 mestách Slovenska  (Bardejov, Nitra, Piešťany, Trebišov, Trnava, Žilina, Brezno, Košice, Lučenec, Michalovce, Skalica, Partizánske, Liptovský Mikuláš, Pezinok, Prešov a Poprad) budú celý týždeň od pondelka 20. októbra rozdávať letáky s poradenstvom k zdravej výžive. Týždeň proti rakovine vyvrcholí v piatok - 24. októbra Dňom jabĺk, kedy budú dobrovoľníci v týchto mestách rozdávať jablká ako symbol zdravej výživy.

Spoločnosť AVON Cosmetics podporila sumou 1 mil. Sk (33 193,92 €) doteraz najväčší projekt Ligy proti rakovine - Centrum Ligy proti rakovine, ktoré bude miestom bezplatných služieb,  ako jeden z jeho generálnych sponzorov. Darované finančné prostriedky vyzbieral AVON v rámci projektu Avon proti rakovine prsníka predajom symbolov z kolekcie „Nádej“. Projekt AVON proti rakovine prsníka si tento rok pripomína svoje 10 výročie. „Sme radi, že 10. výročie projektu môžeme osláviť spolu s otvorením Centra Ligy proti rakovine, ktoré bude slúžiť nielen onkologickým pacientom, ale bude mať veľký význam aj v oblasti prevencie zdravej populácie,“ uviedol Michal Borec, riaditeľ oddelenia PR a reklamy SR a ČR spoločnosti AVON.

 

 

 

 


Diskusia k článku:

radsej keby zriadili centrum, kde by boli vsetky vysetrenia pod jednou strechou, rychle, promtne, odborne, bez hlupych recnovanok, trebars aj za uhradu bez poistovne
Neregistrovaný - krcok maternice, 21.10.2008 17:04
Krcok maternice vhodne produkty z Mrtveho mora s drnona arche bakteriou. Idealna kozmetika s podpornym efektom.
Neregistrovaný - hejka, 26.10.2008 17:19, infi(`na`)drnona-arche.sk
neviem čo si mám mysliet o tom názve, že liga proti rakovine.Škoda že ste nedali názov, LIGA MAJSTROV aby každý vedel, že tí velmi nemocný pacienty budú hrat fodbal,hokej, a ostatné športy a nie liečenie. Je to výsmech pre týchto tažko nemocných ludí, lepšie by ste pre ných urobily , keby ste tie peniaze daly na výskumy, na lieky, a prístroje.Aby sa mohli tiež tešit zo života, ako ostatní zdraví ludia ,ale roky života medzi nami. A nerobit si sných iba posmech,tam každý rok ponúkate umelé kvetinky, pastelky a viac takých vecí, možno zbytečných. Ktorý z politikov schválil takéto niečo , Vám ozaj nezáleží na ludoch ktorý Vás tak velmi potrebujú. Vám ide len o to aby ste vy zbohatli, a aby sa iba vaše rodiny dobre mali a dobre cítili, zatoto Vám ludia dali dvoveru, či vláde,či v parlamente, avšak už zložte tie tmavé okuliare aby ste videli čo ste mohli dobrého urobit pre týchto velmi chorých naších ludí , ktorý čakajú na vašu pomoc. Kto z Vás už navštivil nemocné deti a starých ludí v nemocniciach, alebo sa ých bojíte , a protivia sa vám! avšak nezabúdajte že sú to naši rodičia a naše deti. POMOŽTE ÍM potom si Vás budú všetci ludia vážit, že ste ludia dobrého srdca.
Neregistrovaný - , 2.11.2008 13:32
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!