lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Od výplaty k výplate..

  Spracoval(a) : VS
Dátum : 1.10.2008
späť
Späť

Poslať
 

Tak žije podľa prieskumu polovica Slovenska, ktorý bol uskutočnený formou ankety prostredníctvom portálu www.naseplaty.sk. Takmer polovica zúčastnených uviedla, že si zo svojho príjmu nedokáže ušetriť vôbec nič. Naopak, tretina si vie odložiť viac ako päť tisíc mesačne. Prekvapilo vás to? Možno vás to podnietilo zamyslieť sa nad výškou svojej výplaty a štruktúrou výdavkov, respektíve toho, čo vám na pred ďalšou výplatou zostane. A ako sú na tom ostatní?

Možno ste stretli niekoho, kto pracuje v oblasti, kde nemáte prehľad o finančnom ohodnotení, ale nezdalo sa vám vhodné priamo sa spýtať, aj keď vás to zaujímalo. Je to téma, ku ktorej má každý individuálny postoj, niekto nemá problém o nej hovoriť otvorene, iný si ju nechá len pre seba. Nedávno sme sa s kamarátkou k tejto téme dostali. Dokonca sme pritom zistili, že napriek tomu, že sa poznáme navzájom od desiatich rokov a máme veľmi blízky vzťah, o sume, ktorú máme na výplatnej páske sme sa dovtedy nerozprávali.

Kto by ale nechcel vedieť či dostáva za svoju prácu mzdu, ktorá je jeho pozícií primeraná na trhu práce a či inde neponúkajú viac? Skúste sa porovnať. Portál našeplaty.sk prináša možnosť prehľadu mzdového ohodnotenia podľa jednotlivých odvetví, pričom sú uvedené základné pozície a je zohľadňuje, či ide o prácu v hlavnom meste, alebo mimo neho. Tvorcovia si dávajú za cieľ zvýšiť informovanosť o aktuálnych platových podmienkach na trhu práce a napomohli lepšej orientácii zamestnancom aj zamestnávateľom. Realizuje sa od novembra 2006 a zapojilo sa doň 35 000 respondentov. Do prieskumu sa môžete zapojiť aj vy priamo na stránke vyplnením krátkeho anonymného dotazníka.   

 


Diskusia k článku:

mýslím si že zamestnávarelia zaspali dobu a žijú v roku 1989, lebo tu sa platy zastavili a nevšimli si že je rok 2008,a že s 13tisíc sa slušne žiť nedá.zamestnávatelia zobudte sa!! ,nežijeme v socializme..
Neregistrovaný - evita, 4.10.2008 16:55, ellask(`na`)seznam.cz
ak chce sukromna spolocnost poskytovat vyssie platy, musi na to mat, prave preto, ze uz nezijeme v sociku, kde boli tabulkove platy, preto sa ciastocne prenasa zodpovednost za seba aj na zamestnanca, ked su v spolocnosti mizerne platy, z ktoreho nevyzijem tak tam nelezem
Neregistrovaný - choge, 7.10.2008 19:11
všetci v politike nemôžme byť...niekto musí aj robiť...
Neregistrovaný - , 15.10.2008 23:07
Jasné, toto je správna reč - pindáte na socializmus že majitelia zaspali dobu a chcete vyššie platy - ale robiť viac už nie. Chyba nieje LEN v zamestnávateľoch ale AJ v zamestnancoch. Hádam drahá evita nechceš aby mala upratovačka čo robí 3-4 hodiny denne plat 25000. Alebo predavačka v trafike 54000. Práve preto že nieje socializmus - kto chce prachy musí aj niečo pre to urobiť. Poznám ľudí ktorí už v 35ke šli do dôchodku a boli finančne nezávislí. Ale dovtedy makali 7 dní v týždni 14 hodín denne. Takže sa trošku zamysli nabudúce keď budeš pindať na platy ;-)
Neregistrovaný - HURON, 13.11.2008 16:54
Matne si spomínam kedy som začal poberať dvojnásobný plat, ktorý ešte v roku 1998 sľuboval ko:Dt Dzurinda..Pretieklo veľa vody a on ešte stále plat politika poberá, čo sľúbil na to rýchlo zabudol..
Neregistrovaný - bubo, 17.12.2008 07:27, stastie(`na`)centrum.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!