lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Si Classic? Buď ešte lepší s novou vylepšenou chuťou NESCAFÉ Classic!

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 1.4.2008
späť
Späť

Poslať
 

NESCAFÉ, prvá rozpustná na svete, oslávi 1. apríla svoje 70 narodeniny. Pri tejto príležitosti spoločnosť Nestlé predstaví okrem iného aj vylepšenú receptúru svojej vlajkovej lodi - kávy NESCAFÉ Classic.

NESCAFÉ Classic se radí medzi najobľúbenejšie kávy nielen u nás ale aj vo svete. Na Slovensku sa káva NESCAFÉ Classic objavila po prvýkrát v obmedzenom rozsahu v 70. a 80. rokoch ako jeden z najžiadanejších produktov v ponuke siete predajní zahraničného tovaru Tuzex. Už vtedy si káva NESCAFÉ Classic získala svojich priaznivcov vďaka svojej vynikajúcej chuti. Široko dostupnou kávou sa u nás stala  značka NESCAFÉ Classic od počiatku 90. rokov.

NESCAFÉ Classic je 100% čistá káva, ktorá sa vyrába zo starostlivo vybraných kvalitných kávových zŕn Robusty a Arabiky. Zrná sa najprv upražia, rozomelú a potom lúhujú v horúcej vode pod vysokým tlakom. Vznikne tekutý koncentrát, ktorý sa suší rozprášením do prúdu horúceho vzduchu, tzv.  sprejovaním. Výsledkom je veľmi kvalitná rozpustná káva s jemnou chuťou a bohatou arómou.

Vylepšená receptúra si uchováva jemnosť súčasnej kávy NESCAFÉ Classic, avšak kávová chuť aj aróma je intenzívnejšia, čo slovenský spotrebiteľ určite ocení. „Najväčšiu prednosť tejto kávy vidím v tom, že jej vylepšená receptúra bola vytvorená v spolupráci s NESCAFÉ spotrebiteľmi, ktorí sa stali  hlavným článkom vo vývoji výslednej chuti kávy. Spotrebiteľ je vždy náročný na kvalitu chuti, preto je pre nás hlavným cieľom i výzvou uspokojiť práve jeho potreby,“ hovorí marketingová manažérka značky NESCAFÉ Hana Chybová. 

NESCAFÉ Classic je ideálna káva pre príjemné ranné povzbudenie. Jej jemná chuť a výrazná aróma vás povzbudí a tak s touto kávou môžete začať svoj deň naplno. Káva NESCAFÉ Classic sa vyznačuje      skvelou rozpustnosťou a tak sa zvykne používať na prípravu rôznych koktejlov alebo pokrmov. Vďaka tomu, že sa ľahko rozpúšťa aj v studenej vode, je vhodná na prípravu obľúbeného ľadového nápoja s názvom Frappé.

Vyskúšajte si, ako ľahko si doma pripravíte osviežujúci NESCAFÉ Frappé!

NESCAFÉ Frappé základný recept:
(NESCAFÉ šejker, pohár 250 ml)
180 ml studenej vody
1-2 lyžičky NESCAFÉ Classic
1-2 lyžičky krupicového cukru
kocky ľadu

40 ml vody izbovej teploty zmiešame s NESCAFÉ Classic a šejkrujeme tak dlho, až kým sa vytvorí hustá béžová pena, ktorú vzápätí prelejeme do pohára s objemom  300 ml, pridáme  cukor a 1-3 kocky ľadu. Zvyšok pohára dolejeme vychladenou vodou (150-200ml).
Podávame so slamkou.

NÁŠ TIP:
Jemnejšiu chuť osviežujúceho NESCAFÉ Frappé dosiahnete tak, že na záver pridáte 50ml studeného mlieka a zvyšok dolejete  ľadovou vodou.

Čítajte etikety
Na trhu je po páde železnej opony a otvorení hraníc celý rad výrobkov pod značkou NESCAFÉ. V niektorých prípadoch sa stáva, že výrobok rovnakej značky má v rôznych krajinách mierne odlišnú chuť, resp. receptúru. Nie, netreba sa báť. Vždy je to výrobok značky NESCAFÉ od spoločnosti Nestle. Každý výrobca dodáva na konkrétny trh receptúru upravenú podľa požiadaviek tamojších spotrebiteľov. V praxi to znamená, že rôzne národy očakávajú rôzne chute kávy. Niektorým vyhovuje viac horká, ktorú spôsobuje prevaha Robusty, iní, napríklad Česi a Slováci, dávajú prednosť jemnejším tónom. Ak je teda na etikete výrobku česko-slovenský text, je zrejmé, že spĺňa chuťové požiadavky česko-slovenského trhu. Značka NESCAFÉ je pritom známkou a zároveň garantom kvality.


Diskusia k článku:

Na Hlavnej ulici otvárali ďalší butik. Ľudia si na dlažbe lámali nohy a opätky. Šuster nestíhal. V technickom múzeu uvádzali do pohybu novú knihu od starého exprezidenta. Bola dlhá ako vlasy, ktoré treba ostrihať dostratena. Sedel som na studenej lavičke, kŕmil rožkom holuby. Exprezidentov prejav bolo počuť cez otvorené okno. ,,Kundrattoff! Si to ty?!“ kričal na mňa Gejza z druhej strany ulice. ,,Som to ja!“ kričal som aj ja na neho. Gejza bol kedysi primáš. Dobrý primáš. Dnes je dôchodca. Oddychuje. Cupital ku mne v nových lakovkách. Na chvíľu si prisadol, oprel puzdro. Topánky mu ohrýzali päty. ,,Poď so mnou, Kundrattoff!“ vstal, chytil ma, a ťahal smerom k múzeu. ,,Idem hrať na jednu akciu. Budú tam vplyvní ľudia, poď!“ ,,Nie, nie! To nie je pre mňa!“ ,,Nie tu!“ ukázal na otvorené okno. ,,Ideme vedľa! Bude chľast, ženy.“ Šiel som. Podujal som sa, že mu odnesiem puzdro na husle. Aby to vyzeralo, že k nemu patrím. Vošli sme do brány hneď vedľa múzea. Konala sa tam ochutnávka vín a to som si nemohol nechať ujsť. Gejza spustil svoj husľový prejav. Ja som zatiaľ pil vínko, bavil sa sám. Obzeral som si gazdinky. Na Hlavnej ulici sa ľudia stále prechádzali. Nezaujímalo ich, že sa niekde debatuje o knihe, o víne, hrá na husliach a otvára nový butik. Nálada gradovala. V hlave mi hralo aj vtedy, keď mal Gejza prestávku. Gazdinky si ma všade našli a vytancovali. ,,Kundrottoff sem, Kundrattoff tam!“ Po nejakom čase ma to začalo otravovať. Vytratil som sa ani sám neviem kam. Tí ľudia mi už liezli na nervy. Hľadal som toaletu. Blúdil po chodbách. Aj hlas Gejzových huslí ostával ďaleko za mnou. Vtom som záchod našiel. Vlastne to bola iba jama, obložená drevom. V tých chodbách som zablúdil do múzea. Nízky chlap v obleku čupel nad tou jamou. Snažil sa, aby sa do nej trafil. ,,Prezident? Pán prezident?“ len nadvihol hlavu, nevravel nič. Oči mal vypúlené. Roztrasenou rukou si ulízal na stranu pramienok mastných vlasov. Červenal sa. ,,Ani vás nebaví tá moja nová kniha?“ vystrel sa a pozrel do jamy na svoje nové dielo.
Neregistrovaný - kundrattoff, 1.4.2008 22:56, kundrattoff(`na`)gmail.com
Kundrattoff, nic proti tebe, ale si kapanek od veci.
Neregistrovaný - Blink, 2.4.2008 10:50
ale číta sa to dobre, nie?
Neregistrovaný - kundrattoff, 2.4.2008 13:56, kundrattoff(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!