lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako na bradavice

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 17.10.2007
späť
Späť

Poslať
 

Bradavice sú po akné druhým najrozšírenejším ochorením kože. Na tvári a rukách sa zvyknú vyskytovať bradavice, ktoré sú tmavšie ako koža. Rozšírené sú aj bradavice na chodidlách.

Všetky druhy bradavíc sú spôsobené vírusom HPV (human papilloma virus). Kontakt s vírusom môže aktivovať náchylnosť organizmu na rozšírenie infekcie, ktorá zapríčiňuje tvorbu výrastkov.

Klasická liečba bradavíc spočíva vo  vypaľovaní, vyrezaní, vyškrabnutí alebo odstránení laserom. Tieto metódy sú väčšinou bolestivé, môžu zanechať jazvy a navyše sa môžu u niektorých pacientov bradavice znovu objaviť. Veľmi dobré výsledky sa však dajú dosiahnuť aj potieraním cesnakovou, citrónovou šťavou, či octom. Liečba je však celkovo zdĺhavá a môže trvať aj niekoľko rokov.

Bradavicový vírus sa vyskytuje najmä vo vlhkom prostredí, preto sa odporúča nosiť do bazénu, na tréning i do spoločných šatní vhodnú obuv. Ochráni nohy pred drobnými rankami, cez ktoré by mohol vírus preniknúť do organizmu. Potenie nôh vytvára vhodné prostredie pre vírus- pomáhajú ponožky s vysokou sacou schopnosťou, ich pravidelná výmena a pudrovanie nôh. Lekára treba navštíviť ak bradavice začínajú byť bolestivé a zvyšuje sa ich počet.


Diskusia k článku:

Odporucam Verrumal
Neregistrovaný - Miro, 21.10.2007 00:07
ja som uz skusila vsetko. mne najviac pomohol propolis. bojovala som s bradavicami cele roky roznymi sposobmi a zistila som, ze najlepsie sa pustit do boja hned a nenechavat to na neskor. vela zohrava aj psychika ->ked ten boj myslite vazne, tak bradavice zmiznu same od seba.
Neregistrovaný - Katarina, 22.10.2007 14:59
V lekárni dostat cibuľovu mast. Pomaha, ale treba mat trpezlivost.
Neregistrovaný - Vanessa, 24.10.2007 14:22, slnecnice2951(`na`)post.sk
bradavicu sa mi podarilo odstranit naplastou na kurie oka od firmy spofaplast - od firmy hansaplast sa mi to nepodarilo Beata
Neregistrovaný - Beata, 24.10.2007 22:02
aj ja som sa trapila s bradavicami 5 rokov, nezabralo ani vypalovanie tekutym dusikom, ktore bolo dost bolestive a nasledne hojenie zdlhave a potom som si povedala ze skusim to naplastou na kurie oka. Moje prekvapenie bolo obrovske a mile - bezbolestne a po 4 dnoch bolo po bradavici
Neregistrovaný - bea, 24.10.2007 22:22, beakr(`na`)pobox.sk
po vypalovani dusikom sa mi bradavice na nohe obnovovali, mal som tam take lozisko velkosti desatkorunacky + este zopar dalsich na nohe. cibula tiez nepomohla. NAKONIEC SOM NASIEL NA NETE RIESENIE KTORE JE LAHKO PREVADZKOVATELNE A ASI NAJUCINNEJSIE (ASPON U MNA) BOLA RROBENA AJ VEDECKA STUDIA S NIM. PRICIPOM JE ZE BRADAVICIAM TREBA ZAMEDZIT PRISTUP VZDUCHU (ZJAVNE POTRBEUJU KYSLIK) A ONI CASOM "ZAHYNU" AKO RASTLINA BEZ ZAVLAZOVANIA. PRAKTICKY SA TO ROBI PRELEPENIM BRADAVIC NEPRIEDUSNOU LEPIACOU PASKOU, KONKRETNE SA DOPORUCUJE "PRIEMYSELNA PASKA" -TA TAKA SIVA, UPLNE BEZNA, V ANGLICTINE "DUCT TAPE" (NAJDITE SI OBRAZKY NA NETE PRIPADNE) PRIPADNE. JA SOM JU MAL NA NOHE ZHRUBA 21 HODIN DENNE A KOMPLETNE MI ZMIZLI PO PAR TYZDNOCH VSETKY BRADAVICE. NIC NETREBA VYLUPOVAT. TREBA LEN CAKAT KYM ODRASTIE STARA KOZA A NAHRADI JU NOVA ,CO DOST DLHO TRVA NA NOHE. TAZKO POVEDAT KEDY UZ BOLI BRAD. MRTVE A UZ LEN "ICH MRTVOLY SA DRZALI KOZE". 2. MOZNOST KTORU SOM POZIL NA ZOPAR JEDNOTLIVYCH BRADAVIC BOLO NATRETIE LAKOM NA NECHTY. ZREJME AJ TEN DOSTATOCNE BRANI PRISTUPU KYSLIKU. TIEZ TO FUNGOVALO._________ LIECBU POMOCOU PASKY (PRIPADNE LAKU) POVAZUJEM ZA DALEKO NAJDOKONALEJSIU. JE LAHKO POUZIVATELNA, UCINNA,PRIJEMNA. PERFEKTNA ELEGANTNA METODA. .................KEBY VAM NAHODOU PREDSA LEN NEFUNGAVALO TOTO, TAK DALSOU UDAJNE VELMI UCINNOU METODOU A PRIJEMNOU JE OCOT -BUD OVOCNY ALEBO OBYCAJNY. STACI UDAJNE NOHY DENNE 30 MINUT MOCIT (ALE PREDTYM TREBA ZO 20 MINUT MOCIT NOHY VO VODE, ABY KOZA NASIAKLA VODOU). MOZE SA SAMOZREJME KOMBINOVAT VSETKY METODY. .......A ESTE PRIDAM STRANKU ,ALE V ANGLICTINE, KDE JE SPUSTA DALSICH MOZNOSTI UZIVANYCH VO SVTE: www.health911.com/remedies/rem_wart.htm ..........DODAM ESTE ZE SOM LEKAR A POVAZUJEM ZA HANBU ZE KOZNY LEKARY O METODE PASKY, LAKU A OCTU, NEVEDIA (MOZNO SU VYNIMKY) A PROPAGUJU (AJ NA WEBE) HLAVNE DUSIK A VERUMAL (NEVIEM CI NIEKTO SI VERUMALOM NOZNE BRADAVICE KEDY VYLIECIL), CO SU DOST TAZKOPADNE A BOLESTIVE (DUSIK) METODY TAK PRAJEM VAM SKORE ZBAVENIE SA TEJTO HNUSNEJ PLIAGY (KTORA MNE STRPCOVALA ZIVOT PAR ROKOV) A YOU ARE WELCOME :)
Neregistrovaný - eddie, 21.9.2008 09:03
Ja som si odstranoval bradavice najroznejsimi sposobmi. Kedysi som na ne pouzival tie najagresivnejsie chemikalie co som este povazoval za bezpecne (takze velmi presne lokalne naleptanie bradavice granulou NaOH, lokalna dehydratacia konc. kys. sirovou, dusicnu, dokonca fluorovodikovu ktora nici tkaniva do hlbky, AgNO3, KMnO4, H2O2... ) Uspesnost bola celkom slusna. Neskor som cital zopar clankov o keratolytickych ucinkoch kyseliny salicylovej s dobrymi vysledkami, tak som skusal tu. Chvilu mi trvalo nez som zvolil vhodne rozpustadlo, ale vysledky boli nepresvedcive. Potom som si kupil taky pripravok obsahujuci vysoko prchave uhlovodiky ktore to schladia, tam boli vysledky lepsie. Cenovo dost predrazeny pripravok mal tak 50% ucinnost. Potom som sa odhodlal na dusik, avsak bal som sa nekrozy tkaniva, keby som to prehnal. Potom som sa odhodlal najviac sa mi osvedcila sklenena mikropipetka obalena papierovou vreckovkou, namocit do dusika, nechat vychladit a prilozit presne na bradavicu. Na nej to nechavam tak do 20 sekund, chvilu to stipe a potom prestane. Zmrazene miesto je biele a tvori sa na nom namraza. Cim je to viac schladene, tym to menej boli. Potom za dva dni vznika pluzier ktory do desiatich dni odpadne. Toto vyzera ako najlepsia moznost zo vsetkych ktore som vyskusal. Nedokazem povedat ci by to vypalovanie nebolelo keby mi to mal robit niekto iny. Predsalen je to najlepsie ked si to clovek robi sam. Potom ani ten strach nieje taky panicky (zufaly strach beznadejnej bezradnosti) ako ked by to mal nebodaj robit lekar. Dusik odporucam, najlepsie svojpomocne a opatrne. Dokonca ja som schladil to miesto niekolkokrat za sebou, takze cykly mrazenie-rozmrazovanie. To uz muselo tie bunky dobre ponicit.
Neregistrovaný - Karol, 15.2.2011 21:12
chcela by som saspytat ked si dam ten ocot na kurie oko.no takto to poviem mam na pravej nohe 2 kurie oka pri prste a na chodidle ked si dam ten ocot neublizimi to nemoze sa nic zmenit???a este mam na ruke 1na prostredniku co mam robit prosim pomozte mi mam 12 ROKOV A VELMI SA BOJIM UZ TO MAM MOZNO 1,5ROKA
Neregistrovaný - DOMINIKA, 13.8.2011 18:12, domcura2311(`na`)gmail.com
dobry den mam 12 a na nohe mam asi 5 bradavic 2 velke a 3 male neviem co mam s tym robit a zacina ma to trochua ja boliet ;(
Neregistrovaný - viktoria, 16.6.2013 15:32, malicka2001(`na`)azet.sk
Neviem či je toto fórum ešte aktuálne, ale tiež ma trápia bradavice, po prekonaní kiahni sa moja imunita oslabila. Z jednej bradavice sa mi spravilo 8 na rukách. Moja osobná skúsenosť je prestať to neustále riešiť, pretože je to aj v hlave. Na noc som si davala cibuľu namočenú počas dňa v octe,prelepila leukoplastom, počas dňa štavu z lastovičníka, tú oranžovú zo spodnej časti, nie žltú...menšie bradavičky je dobre potierať klasickým lakom na nechty. Posilniť imunitu zinok a vit.C, betaglukán(banány, ovs.vločky, hliva, (tabletky sú zbytočne vyhodené peniaze, v nich je betaglukáni minimum) Ruky si kremujte kremom Imunoglukan a pozor na hole rany na rukach, tie su pre tie potvory ideálna pôda. Drźim palce ..
Neregistrovaný - Sisa, 21.7.2020 23:26, pery111(`na`)zoznam.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!