lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sladká odmena od medveďov HARIBO za bozk a pesničku

  Spracoval(a) : Monika Mičúchová
Dátum : 16.1.2007
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť HARIBO pozýva všetkých zamilovaných na oslavu sviatku Svätého Valentína. Oslava sa bude konať dňa 12.02. v Brne, 13.02. v Bratislave a 14.2. v Prahe. „Medvedia hliadka“ žltých maskotov HARIBO bude na spomenutých miestach od 14.00 do 17.00 hod. odmeňovať sladkými cukríkmi HARIBO páry, ktoré si pred ním dajú valentínsky bozk, zodpovedia znalostnú otázku o láske alebo zaspievajú zamilovanú pesničku.

Akcia „Valentín s medvedíkmi HARIBO“ sa uskutoční v Bratislave dňa 13. februára 2007 od 14.00 do 17.00 hod. na Námestí SNP. „Medvedia hliadka“ vedená maskotom HARIBO bude starostlivo sledovať páry prechádzajúce okolo a pokiaľ sa pobozkajú a následne zaspievajú úryvok zamilovanej pesničky, odmení ich darčekom v podobe srdiečkových cukríkov HARIBO – „Liebes-Herzen“.

Ak zastihne „Medvedia hliadka“ partnerské dvojice, ktoré sa nebozkávajú, položí im medveď HARIBO znalostnú otázku o láske. V prípade, že na ňu odpovedia správne, dostanú taktiež cukrovinkový darček. Počas celej doby konania akcie bude na Námestí SNP v Bratislave aj terénny automobil s nápisom HARIBO, ktorý „Medvediu hliadku“ podporí hudobnou produkciou.

Sviatok svätého Valentína je pravdepodobne odvodený od sviatku Luprecalia oslavovaného v starovekom Ríme. V predvečer tohto dňa boli do „urny lásky“ vložené lístočky s menami mladých dievčat. Každý mladý muž potom ťahal lístoček a dievča, ktorej meno si vytiahol, sa mala stať jeho „miláčikom“ v nasledujúcom roku. Legenda tiež hovorí, že tento deň začal byť známy ako Deň svätého Valentína až vďaka kňazovi Valentínovi. Klaudius II., vládca Ríma zakazoval svojim vojakom, aby sa ženili alebo zasnubovali. Bál sa, že by chceli zostať doma pri svojich rodinách a nešli do boja. Valentín vzdoroval vládcovi a tajne oddával mladé páry. Bol zatknutý a neskôr popravený 14. februára. Sviatok Luprecalia splynul s oslavami mučeníctva Svätého Valentína a vznikol romantický sviatok, ktorý je teraz oslavovaný 14. februára.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!