lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zemiaky na víne

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 30.8.2006
späť
Späť

Poslať
 

Aj také „obyčajné“ zemiaky sa môžu pripravovať kráľovským spôsobom. V tomto období sú dobrým tipom na rýchlu večeru.

Prísady:
· 750 g menších nových zemiakov
· 4 lyžice bieleho vína
· 2 lyžice olivového oleja
· cibuľka
· nasekaná petržlenová vňať

Príprava:
Zemiaky umyjeme, varíme v osolenej vode aj so šupkou do mäkka (15 minút). Scedíme a dáme späť do hrnca. Vidličkou zemiaky jemne popicháme. Pridáme víno a prudšie varíme 2-3 minúty, tým zemiaky nasajú arómu vína. Odstavíme a pridáme olej, nakrájanú cibuľku a petržlenovú vňať.

Zemiaky sa môžu podávať ako samostatný chod so zeleninou alebo aj ako príloha.  

 


Diskusia k článku:

Ako hranolky urcite... Ja tvrdim, niet nad zemiacky pecene v supke. A s mlieckom... ci uz kyslym alebo inym...I ked tento recept ma svoje caro.
Neregistrovaný - , 22.9.2006 06:47
ja mám rada aj hranolky... Ale toto je mňamík
Neregistrovaný - ja, 19.1.2007 12:47
znie to lákovo
Neregistrovaný - Ingrid, 24.6.2007 10:09
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!