lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Strážme si zdravie, je len jedno

  Spracoval(a) : Katarína Mikulcová
Dátum : 22.5.2006
späť
Späť

Poslať
 

Hovorí sa: Radšej byť zdravý a chudobný ako chorý a bohatý. Vo svete aj u nás sa čoraz častejšie objavujú správy o chorobách slávnych a bohatých ľudí. Príkladom je napríklad Kylie Minoque, ktorá bojuje so zákernou rakovinou. Zdravie sa kúpiť nedá. Preto by sme sa oňho mali starať a vážiť si ho.

Aj vy sa každý deň  trápite s množstvom problémov v práci či v rodine? Cítite sa unavení a vyčerpaní? Cítite, že na vás niečo „lezie“? Je všeobecne známe, že stres je spúšťačom mnohých ochorení. Organizmus sa vplyvom stresu oslabuje a je oveľa viac náchylnejší napríklad na chrípku, nádchu, tráviace problémy či bolesti hlavy. Aby ste sa vyhli chorobám, je potrebné konať preventívne. Okrem dostatočného prísunu ovocia a zeleniny, ktoré telu dodajú potrebné vitamíny a dodržiavania pohybovej aktivity, je vhodné užívať aj prípravky, ktoré pomôžu telu bojovať s únavou a vyčerpaním.

Príroda pozná odpoveď

V prírode sa nachádza množstvo rastlín, ktoré majú liečivé a povzbudzujúce účinky, dodávajú organizmu energiu a chránia ho pred škodlivými vplyvmi. Už staroveké národy poznali ich účinok a využívali ich vo svojej „medicíne“. Asi každý už počul o echinacei, ktorá v súčasnosti prežíva svoj „rozmach“ a čoraz častejšie sa objavuje v rôznych bylinných prípravkoch. Echinacea obsahuje množstvo látok, ktoré majú výrazné liečebné účinky, napríklad kyselina cichorová alebo kaftarová. Prípravky obsahujúce echinaceu sa používajú najmä pri ochoreniach horných dýchacích ciest a pri chrípkach, pretože pomáhajú ničiť baktérie a vírusy v organizme. Zároveň stimulujú bunky imunitného systému. Výborné výsledky sa dosiahli aj v dermatológii pri zle sa hojacich ranách, pri pooperačných jazvách alebo omrzlinách.

Ďalšou známejšou rastlinou je ženšen, ktorý sa zaraďuje medzi najstaršie používané liečivé rastliny. V starovekej čínskej medicíne ho používali už v 1. storočí pred naším letopočtom. Ženšen  pozitívne vplýva na nervové vyčerpanie  a celkovú slabosť organizmu. Používa sa pri rekonvalescencii po chorobách, úrazoch alebo operáciách, stimuluje imunitný systém a funkcie pečene, reguluje hladinu cukru v krvi, odstraňuje únavu, zlepšuje mozgovú činnosť, podporuje pamäť a zlepšuje výkonnosť. Už menej známe sú rastliny s názvom leuzea šuštivá a schizandra čínska. Domovom leuzei šuštivej je východný Kazachstan, Mongolsko a územie ťahajúce sa až k Bajkalu. Dospelá rastlina sa podobá na podliak so svetlo fialovým kvetom. Obsahuje biologicky účinné ekdysteroidy, flavonoidy, škroby, bielkoviny, silice a ďalšie účinné látky. Využíva sa pri vyčerpanosti, znižuje únavu, zvyšuje fyzickú aj duševnú odolnosť, odporúča sa pri rekonvalescencii po operáciách alebo intoxikáciách. Pozitívne vplýva na centrálny nervový systém a zlepšuje schopnosť učiť sa. Schizandra čínska obsahuje široké spektrum organických kyselín, napríklad kyselinu vínnu, jablčnú, citrónovú, jantárovú a pod. Jej zložkou sú aj cukry, vitamín C a flavonoidy. Povzbudzujúce účinky na centrálny nervový systém schizandry čínskej využívali už starí Číňania. Táto rastlina má celý rad pozitívnych účinkov -  stimuluje kardiovaskulárny systém, zvyšuje krvný tlak, zlepšuje ostrosť zraku, posilňuje organizmus po ťažkých operáciách a ochoreniach. Používa sa pri liečbe depresívnych stavov a pri poškodeniach pečene toxickými látkami a vírusmi.

Spomínané rastliny sa stali predmetom výskumu spoločnosti Aromatica, ktorého cieľom bolo nájsť optimálnu kombináciu liečivých rastlín, aby sa dosiahol najvyšší  a najefektívnejší účinok na organizmus. Výsledkom sú unikátne  bylinné kvapky Echinacea aktiv, ktoré sú novinkou na slovenskom trhu. Pri výrobe kvapiek sa využili extrakty z koreňov rastlín echinacei, ženšena a leuzei šuštivej a extrakt z bobúľ schizandry čínskej. Kvapky slúžia na posilnenie imunity a odolnosti organizmu pred infekčnými ochoreniami a zvyšujú jeho výkonnosť. Pomáhajú prekonávať stres, únavu a vyčerpanie. Odporúčajú sa užívať preventívne počas 8 týždňov, po ktorých nasleduje osemdenná prestávka. Po pauze sa kvapky užívajú rovnako ako predtým. Dostanete ich kúpiť v lekárni bez lekárskeho predpisu. Viac info na www.aromatica.sk.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!