lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
NOVÉ ŘIEŠENIE PRE CITLIVÚ POKOŽKU

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 3.10.2005
späť
Späť

Poslať
 

Citlivá pleť sa stáva problémom našej doby. Myslíte si, že vás sa to netýka? Netrpíte nijakou alergiou ani výraznou precitlivenosťou na niektoré látky, s ktorými prichádzate denne do styku? Napriek tomu sa vás problém citlivej pleti môže týkať.

O citlivej pleti sa veľa hovorí, ale málo sa o nej vie. Citlivá pleť nie je dôsledkom vrodených dispozícií, ale najmä životného štýlu a prostredia. Hlavnými príčinami jej vzniku sú stres, únava, choroba, pobyt v zadymenom či inak znečistenom prostredí, na ktoré vaša pokožka reaguje negatívne podobne ako na slnko, chlad či na rýchle striedanie teplôt. Väčšina ľudí, u ktorých sa prejavia príznaky citlivej pleti, však nevyhľadá dermatológa. Dôvodov je veľa, ale hlavný je fakt, že svoj stav nepokladajú za taký vážny, aby museli vyhľadať lekára. Namiesto toho trpezlivo znášajú všetky nepríjemné pocity a prejavy citlivej pokožky.
Pritom stále viac žien má problémy s citlivou pleťou. Výskumy potvrdzujú, že citlivosťou pleti trpí viac ako 55 % Európaniek.


Tu je niekoľko informácií, ktoré by ste o citlivej pleti mali vedieť:

:: Ako poznáme citlivú pleť?
Citlivá pleť sa prejavuje mnohými spôsobmi, z ktorých najčastejšie sú prejavy rozoznateľné na prvý pohľad ako začervenanie, suchosť, olupovanie, opuchliny či pľuzgieriky. Osoba trpiaca na citlivú pleť pociťuje nepríjemné svrbenie, pálenie, štípanie a zvýšene napätie pokožky.

:: Ako sa starať o citlivú pleť?
Citlivá pleť potrebuje špecifickú starostlivosť a hygienu.
Prvým krokom v starostlivosti o citlivú pleť je upokojenie a zabránenie podráždenia aj do budúcnosti. Vzhľadom na budúcu starostlivosť je dôležité zamerať sa na posilnenie obranyschopnosti, ktoré nám pomôže prekonať zápalové štádium a predchádzať mu.

:: Aká kozmetika je vhodná na citlivú pleť?
Kozmetické prípravky na ošetrenie citlivej pleti by mali obsahovať látky, ktoré pomáhajú obnovovať vrchnú vrstvu pokožky a udržiavať optimálny obsah tuku a vody. Vhodné kozmetické prípravky by mali byť označené, že sú určené pre citlivú pleť a sú hypoalergénne. Nemali by obsahovať konzervačné látky a parfumy.

:: Aký výrobok môže mať označenie HYPOALERGÉNNY?
Označenie hypoalergénny možno uvádzať na obale výrobku iba za určitých podmienok. Predovšetkým receptúra výrobku musí byť zostavená tak, aby neobsahovala chemické látky, ktoré sú známe ako kontaktné alergény (napríklad niektoré konzervačné látky a parfumy). Ako hypoalergénny môže byť označený len výrobok, ktorý bol overený klinickými skúškami vykonanými podľa medzinárodných dohôd. Tieto špeciálne testy trvajú 6 týždňov pod dohľadom dermatológa ako tzv. opakovaný uzatvorený kožný test na skupine zdravých dobrovoľníkov a jeho podmienky sú veľmi prísne.
Prečo je v starostlivosti o citlivú pleť dôležitá hygiena?
Málokto si uvedomuje, že obsah balenia kozmetického prípravku môže znehodnotiť sama spotrebiteľka neopatrným zaobchádzaním a zanesením nečistoty. Pri hypoalergénnych prípravkoch, kde je obsah konzervačných látok znížený na minimum, je teda dôležitý obal takého typu, ktorý zabráni zaneseniu nečistôt
a baktérií pri každodennom používaní.

:: Ako zistím, či je pre mňa nový kozmetický prípravok vhodný?
Ak máte z minulosti nejakú negatívnu skúsenosť s používaním kozmetiky, vyberajte si nové kozmetické prípravky radšej po porade s odborníkom. Ak prechádzate na nový typ kozmetiky, je vhodné urobiť si test
na malej časti pokožky, napríklad na zápästí. Tak ihneď zistíte, ako bude vaša pokožka reagovať na prípravok, a vyhnete sa ďalším problémom.

Problematika citlivej pleti sa ustavične rozširuje. Denne svoju pleť vystavujeme riziku v prostredí, v akom žijeme. Prečo teda nepredísť problémom s citlivou pleťou? Pristupujme aj my k našej pleti citlivo...

Pripravené v spolupráci s MUDr. Andreou Vocílkovou.
Dermacol, odborník v starostlivosti o pleť, prináša...

NOVÉ RIEŠENIE PRE CITLIVÚ POKOŽKU

HYPOALERGÉNNE PRÍPRAVKY DERMACOL PROTECTIVE

Dermacol štúdio v spolupráci s prednými českými  dermatológmi vyvinulo unikátny komplexný rad Dermacol Protective, ktorý poskytuje citlivej pokožke potrebnú starostlivosť.

Nový rad Dermacol Protective sa stane neodmysliteľným pomocníkom pri každodennej starostlivosti o vašu citlivú pleť. Upokojí a zmierni začervenanie, zabezpečí hydratáciu a ochranu citlivej pokožky. Pravidelným používaním vracia pleti rovnováhu a prirodzenú obranyschopnosť. Štátny zdravotný ústav v Prahe po náročnom testovaní označil pleťové prípravky radu Dermacol Protective  za hypoalergénne.

Prípravky Dermacol Protective obsahujú výťažky z olív a aktívnu látku Enteline 2®.
Hypoalergénne prípravky neobsahujú alergénne parfumovanie, chemické farbivá
 a nešetrné konzervačné látky.

:: OLIVY
Dermacol Protective obsahuje výťažky z olív, ktoré sa získavajú exkluzívnou technológiou. Olivy svojím výnimočným zložením pokožku upokoja a navyše vyživia. Vďaka ich účinkom je pokožka dostatočne hydratovaná, a tým sa zabráni stratám vody, čo je tiež príčinou vysušenia pokožky a nepríjemného pocitu napätia.

:: ENTELINE 2®
Enteline 2® je aktívna účinná látka z morských rias s výrazne protizápalovými účinkami. Posilňuje obranyschopnosť citlivej pleti, bráni nadmernému olupovaniu kože, svrbeniu a tvorbe erytému – začervenaniu kože. Citlivú pokožku posilní a zníži jej napätie, čo bude mať vplyv aj na vaše sebavedomie: budete sa cítiť príjemne a uvoľnene.

:: HYPOALERGENITA
Citlivá pleť sa vyznačuje precitlivenosťou a negatívnymi reakciami na rôzne vplyvy, či to už je prostredie alebo priamo látky, ktoré sa vstrebávajú do kože. Preto Dermacol vyvinul rad Protective, ktorý je hypoalergénny, čo potvrdila aj klinická štúdia Štátneho zdravotného ústavu v Prahe, ktorý prípravky Dermacol Protective  podrobil náročnému testovaniu a udelil im označenie hypoalergénne. Prípravky neobsahujú alergénne parfumovanie, farbivá, parabeny a iné alergény. Použité konzervačné látky sú v takej nízkej koncentrácii, že neporušujú pravidlá hypoalergénnosti a sú veľmi šetrné.

:: HYGIENA
Spolu so všetkými uvedenými prednosťami sa Dermacol Protective vyznačuje dôrazom na hygienu, ktorá by mala byť v starostlivosti o citlivú pleť samozrejmosťou. Prípravky Dermacol Protective sú v praktických  a hygienických obaloch, ktoré obmedzujú znehodnotenie ich jemných textúr a zabraňujú  kontaminácii nečistotami pri každodennom používaní. Hygiena musí byť v starostlivosti o citlivú pleť vždy na prvom mieste!
JEMNÉ ODLIČOVACIE PRÍPRAVKY NA CITLIVÚ PLEŤ

PROTECTIVE
CLEANSING MILK
Poskytuje citlivej pokožke potrebný komfort.

Šetrné odličovacie pleťové mlieko šetrne zbaví pleť nečistôt a make-upu. Extrakt z ovsených zrniek, D-pantenolu a olivový olej pleť upokojujú, vyživujú hydratujú. Neobsahuje konzervačné látky – parabeny.
HYPOALERGÉNNE
Odporúčaná MOC: 139,- Sk

PROTECTIVE
TONER
Dodá pleti okamžitú sviežosť.

Upokojujúca pleťová voda špeciálne určená na dočistenie citlivej a podráždenej pleti. Šetrná pleťová voda bez alkoholu dodá pleti okamžitú sviežosť. D-pantenol a olivový olej pôsobia protizápalovo.
HYPOALERGÉNNE
Odporúčaná MOC: 139,- Sk

PROTECTIVE
EYE MAKE-UP REMOVER
S citlivou dokonalosťou odstráni očný make-up.

Jemný odličovač určený na odlíčenie citlivých očných partií. Upokojujúce výťažky z nevädze zabraňujú podráždeniu, D-pantenol a olivový olej upokojujú a hydratujú.
OFTALMOLOGICKY OTESTOVANÝ
Odporúčaná MOC: 129,- Sk

ŠPECIÁLNE PLEŤOVÉ PRÍPRAVKY NA CITLIVÚ PLEŤ

PROTECTIVE
SERUM
Prináša okamžitý účinok zbavujúci pleť pocitu napätia, sťahovania, svrbenia a začervenania.

Upokojujúce sérum na citlivú pleť prináša okamžitý pocit úľavy a upokojenia citlivej a podráždenej pleti. Intenzívne gélové sérum posilňuje citlivú pokožku, znižuje jej napätie a zmierňuje svrbenie. Výrazný upokojujúci účinok zabezpečuje výťažok zo zelenej morskej riasy ENTELINE 2® v spojení s D-pantenolom. Pravidelným používaním pomáha vrátiť citlivej pleti rovnováhu a prirodzenú obranyschopnosť.  Upokojuje podráždenie UV žiarením a rýchlo sa vstrebáva.
HYPOALERGÉNNE
Sérum sa aplikuje najlepšie ráno i večer na suchú a očistenú pleť pred nanesením krému Protective.
Odporúčaná MOC: 289,- Sk


PROTECTIVE
RICH CREAM
Hydratuje, vyživuje, rýchle a zároveň dlhodobo upokojuje a vyrovnáva podráždenú citlivú pleť.

Ochranný krém určený na denné i nočné ošetrovanie citlivej, podráždenej pleti, ktorú posilňuje a chráni. Bohatá účinná emulzia upokojuje podráždenie a tlmí začervenanie pleti. Podporuje hydratáciu a regeneráciu jej ochrannej bariéry. Výrazný upokojujúci účinok zabezpečuje exkluzívna kombinácia látok z morských rias ENTELINE 2® a ANTILEUKINE 6® v spojení so zložkami z olivového oleja a maslom karité. Pravidelné používanie krému pomáha citlivej pokožke vrátiť rovnováhu a prirodzenú obranyschopnosť. Na suchú a veľmi suchú citlivú pleť.
HYPOALERGÉNNE
Odporúčaná MOC: 199,- Sk

PROTECTIVE
LIGHT CREAM
Prináša citlivej pleti hydratáciu, upokojenie a ochranu.

Ochranný krém určený na denné i nočné ošetrovanie citlivej, podráždenej pleti, ktorú posilňuje a chráni. Ľahká účinná emulzia upokojuje podráždenie a tlmí začervenanie pleti. Podporuje hydratáciu a regeneráciu jej ochrannej bariéry. Výrazný upokojujúci účinok zabezpečuje exkluzívna kombinácia účinných látok z morských rias ENTELINE 2® a ANTILEUKINE 6® v spojení so zložkami z olivového oleja a maslom karité. Pravidelné používanie krému pomáha vrátiť citlivej pleti rovnováhu a prirodzenú obranyschopnosť.
Na normálnu a zmiešanú citlivú pleť.
HYPOALERGÉNNE
Odporúčaná MOC: 199,- Sk

ŠETRNÉ TELOVÉ PRÍPRAVKY NA CITLIVÚ POKOŽKU

PROTECTIVE
SHOWER GEL
Hydratuje a upokojuje citlivú pokožku už pri sprchovaní.
Jemný sprchový gél pomáha  obnovovať  prirodzenú ochranu a obranyschopnosť citlivej pokožky. Komplex hydratačných látok a olivového oleja pokožku dokonale ošetruje, hydratuje a upokojuje už pri sprchovaní. Teplá vôňa ambry zvýraznená sladkými tónmi jasmínu a ľalií upokojí vašu myseľ i telo. Pokožka ostáva jemná a vláčna už pri sprchovaní.
JEMNÉ NEALERGÉNNE PARFUMOVANIE
Odporúčaná MOC: 79,- Sk

PROTECTIVE
BODY BALSAM
Dlhodobo ochraňuje, upokojuje, zvláčňuje a vyživuje citlivú pokožku.

Telový balzam na citlivú pokožku bol špeciálne vyvinutý na upokojenie a pozornú starostlivosť o citlivú pokožku. Hodvábna krémová textúra, bohatá na výživné látky (výťažky z olivového oleja a ovsených zrniek), sa okamžite vstrebáva a prináša pocit úľavy a upokojenia. D-pantenol zmierňuje svrbenie pokožky a podporuje hojenie drobných poranení.
JEMNÉ NEALERGÉNNE PARFUMOVANIE
Odporúčaná MOC: 139,- Sk


Dermacol, odborník v starostlivosti o pleť, prezrádza...
aké sú účinné látky nového radu Dermacol Protective

:: Olivy
Základnou účinnou látkou v rade Dermacol Protective sú olivy.
Výťažky z olivového oleja získavané exkluzívnou technológiou citlivá pokožka veľmi dobre znáša. Sú výživné, zabraňujú stratám vody z pokožky a majú upokojujúce účinky. Navyše podporujú vstrebávanie ďalších dôležitých látok do pokožky, znižujú podráždenie pleti a zanechávajú príjemný pocit.

:: Morské riasy (ENTELINE 2® A ANTILEUKINE 6®)
Majú upokojujúci účinok na citlivú pleť. Obmedzujú zápalové reakcie pokožky, zabraňujú nadmernému olupovaniu, svrbeniu a tvorbe erytému (začervenaniu pokožky). Zároveň prispievajú k udržaniu jej rovnováhy (ochranného kožného filmu).

:: Jojobový olej
Svojím zložením je podobný „prirodzenému“ kožnému ochrannému filmu. Zjemňuje, chráni a zlepšuje hydratáciu pleti. Citlivej pleti poskytuje prirodzenú vlhkosť.

:: Shea Butter máslo karité
Rýchlo upokojuje citlivú pleť. Má hydratačný, ochranný, výživný, regeneračný a protizápalový účinok. Jediná prírodná látka (prirodzený UV faktor), ktorá je schopná  zabrániť prenikaniu UV žiarenia do pokožky. Zmierňuje začervenanie pokožky a pomáha udržať pružnosť pleti.

:: Alantoin
Zmierňuje podráždenie citlivej pleti.

:: Vitamin E
Zabraňuje poškodeniu pokožky voľnými radikálmi, zvyšuje schopnosť zadržiavať vodu a enzymatickú aktivitu v pokožke.

:: D-panthenol
Zlepšuje a zvyšuje schopnosť pokožky zadržiavať vlhkosť. Citlivú pleť dokonale  upokojuje, pôsobí protizápalovo a zmierňuje svrbenie.


Diskusia k článku:

to je akoze reklama na dermacol ?????????
Neregistrovaný - dada, 2.11.2005 15:38
asi tak
Neregistrovaný - nella, 17.12.2005 08:18
a máte niečo lepšie na citlivú pleť? Ak ano, tak ochotne prijmem radu. Len prosim vás niečo z tých verzií do 400,-Sk. Niesom práve slovenského magnáta, tak by som vás požiadala o niečo dostupnejšie. Ale aj tak, každá rada je dobrá a veľmi rada si ju prečítam
Neregistrovaný - Kukulienka, 8.6.2006 13:00
Naozaj som už vyskúšala vela prípravkov a aj lekári sú už bezmocný, tak kto mi konečne pomôže? JM
Neregistrovaný - , 2.11.2006 17:29
opr.bezmocní lekári samozrejme mn. č.....
Neregistrovaný - , 2.11.2006 17:30
no ja mam od puberty cilivu plet a tento vyrobok mi tiez nerobi dobre pouzivala som aj AAkozmetiky a tiez negativny vysledok je zle ak na cervenu tvar pouzivam korektor????je to jediny sposob ako to mozem strosku zakrit aj ked ma to potom velmi pali
Neregistrovaný - gabika, 14.6.2007 20:38
Už vyše 10 rokov mám citlivú pleť. Je podráždená, začervenaná, páli, svrbí a vždy mám pocit napätia. Ale kozmetika Dermacol tento môj problém vyriešila. Môžem ju len odporučiť!!!
Neregistrovaný - Peťa, 23.12.2007 22:02
Ja som zistila, že mám citlivú pleť len prednedávnom. Používala som výrobky na zmiešanú pleť, čo jej citlivosť ešte zhoršovalo. Reagovala vyrážkou, suchosťou a začervenaním. Môžete mi odporučiť nejaké výrobky určené na môj typ pleti??
Neregistrovaný - , 12.1.2008 16:26
Ja mam tak trocha zvláštne citlivú pokožku. Nie len na tvári ale na celom tele. Stačí že sa len poškrabem alebo vyviniem trocha tlaku na pokožku (tým že ju natiahnem) a hneď očervenie. Tak isto na tvári keď otvorím ústa tak veľmi, že okolo úst sa naťahuje koža hneď je okolo úst červený fľak. Alebo, že sa poškrabem. po nejakých cca 5 minút zmizne očervenenie. Tento problém nemám vrodený, ale posledné 2 roky to mám.
Neregistrovaný - , 18.1.2008 19:19
ja tiež som si tiež zakúpila DERMACOL PROTECTIVE, sérum aj krém, sérum celkom ujde ale krém katastrofa, lišaje po celej tvári po 7 dňoch
Neregistrovaný - zuzana, 25.3.2008 14:50
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!