lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V Japonsku pijú čoraz viac Beaujolais

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 22.11.2004
späť
Späť

Poslať
 

S nadšením privítalo Japonsko príchod tohtoročného nového francúzskeho vína Beaujolais. Dnešný entuziazmus na privítanie nového Beaujolais predstavuje veľký rozdiel oproti minuloročnej všeobecnej moróznosti, konštatovala agentúra AFP.
    
Vo všeobecnej tendencii poklesu exportu vína sa podľa informácií z vinárskych kruhov konštatuje, že predaj vína na japonskom trhu sa v tomto roku zvyšuje o 27 percent. Podľa najväčšieho predajcu nového vína Beaujolais Georgea Duboeufa (71) v tomto roku je na predaj deväť miliónov fliaš, z toho 70 percent ide na export  Japonsko prvýkrát zosadí z trónu USA, keď obyvatelia krajiny vychádzjaúceho Slnka kúpia tri milióny fliaš. Oproti minulému roku je to nárast o takmer 50 percent.
    
Druhýkrát za sebou sa Duboeuf zúčastnil v stredu večer v salónoch veľkého hotela v Tokiu pod záštitou najväčšieho dovozcu nového Beaujolais na japonské ostrovy spoločnosťou Suntory na slávnostnom otvorení fliaš s týmto vínom. Duboeuf ocenil ročník 2004 pred 300 pozvanými hosťami.
    
Import Beaujolais do Japonska dosiahol v tomto roku rekordných 850.000 balení, čo je 10,2 milióna fliaš. Minulý rok, ktorý bol rekordným, sa v Japonsku predalo 717.000 balení nového Beaujolais. Ešte pred desiatimi rokmi Japonsko dovážalo z Francúzska len 66.400 prepraviek s týmto vínom.
    
Víno sa nakoniec dostalo do bežného slovníka Japoncov, uviedla hovorkyňa spoločnosti Suntory Aja Takemoto. Agresívna promočná kampaň japonských distribútorov vín, ako aj rekordná úroda minulý rok zohrali priaznivú úlohu pre víno tohto ročníka medzi spotrebiteľmi, uviedla Takemotová.
    
Spoločnosť Suntory doviezla 290.000 balení nového Beaujolais v tomto roku, čo je nárast o 41 percent v porovnaní s rokom 2003. Japonsko je v nákupe všetkých druhov vín na prvom mieste medzi ázijskými štátmi a 10. dovozcom na svete. Obyvatelia krajiny vychádzajúceho Slnka vypijú necelé tri litre vína ročne, čo je 100-krát viac ako pred 30 rokmi.
    
Nové Beaujolais sa v tomo roku predáva v pomerne nie priaznivom kontexte, čo súvisí s poklesom kurzov a exportom, uviedla agentúra AFP. Vinohradníci a výrobcovia nového Beaujolais, ktorých je 3600, venovali zvýšenú pozornosť kvalite svojho vína najmä selektívným zberom hrozna. Od tretieho novembrového štvrtka sa predáva 420.000 hektolitrov, čo predstavuje 56 miliónov fliaš nového Beaujolais. Polovica z tohto množstva pôjde na export.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!