lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Štvrtina Španielov priznala pohlavný styk s prostitútkou

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 29.7.2004
späť
Späť

Poslať
 

Viac ako štvrtina španielskych mužov sa priznala, že aspoň raz v živote mala pohlavný styk s prostitútkou. Ide o najvyššie zistené číslo v európskych krajinách, vyplýva z výsledkov štúdie, ktoré dnes zverejnilo ministerstvo zdravotníctva v Madride.

Výskum za uplynulý rok sa uskutočnil v spolupráci ministerstva s Národným štatistickým inštitútom v Madride. Výsledky ukázali, že až 27,3 percenta Španielov sa priznáva, že si za sexuálne radovánky najmenej raz za život zaplatili.

Štúdia, ktorú predstavila španielska ministerka zdravotníctva Elena Salgadová, ďalej hovorí, že 41 percent obyvateľov krajiny malo príležitostný pohlavný styk bez prezervatívu, pričom 12 percent nepoužilo túto formu ochrany dokonca ani pri sexe s prostitútkou. Salgadová označila tieto čísla za veľmi vysoké v porovnaní s európskym priemerom.

Podľa rovnakého zdroja malo aspoň raz za život pohlavný styk 94,1 percenta Španielov vo veku 18 až 49 rokov, z toho 94,6 percenta mužov a 93,4 percenta žien. Dievčatá začínali s milostným životom priemerne vo veku 19,1 roka, kým chlapci o rok skôr, vo veku 18,1 roka.

Aj tieto čísla sú vyššie, než je európsky priemer, hoci počet tých, ktorí mali prvý pohlavný styk pred dosiahnutím 16 rokov u oboch pohlaví mierne stúpol. Výsledky štúdie ďalej ukazujú, že Španielky sú verné manželky. Až 55,6 percenta žien vo veku 18 až 49 rokov uviedlo, že počas svojho života sa milovali len s jediným partnerom, kým u mužov to je len 24,4 percenta. Na druhej strane 4,1 percenta žien priznalo pohlavný styk s desiatimi a viac partnermi, v prípade mužov sa toto číslo vyšplhalo na 21,6 percenta.

Viac ako tri percentá Španielov priznali homosexuálny pohlavný styk - 2,7 percenta žien a 3,9 percenta mužov. Výskum uskutočnil španielsky Národný štatistický inštitút v roku 2003 na vzorke 10.838 respondentov vo veku 18 až 49 rokov žijúcich trvalo v Španielsku. Opýtaní odpovedali dôverným a anonymným spôsobom.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!