lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Podovolenkové hity pre krásu

  Spracoval(a) : Iveta Michalíkova
Dátum : 25.9.2003
späť
Späť

Poslať
 

Na dovolenku k moru ešte odchádzajú poslední oneskorenci. My ostatní s nechuťou sledujeme stále menej optimistickú predpoveď počasia a rapídne blednutie našej do bronzova opálenej pokožky. A stále väčšmi si uvedomujeme, že slniečko na nej nechalo niekoľko nepríjemných stôp. Ako ich odstrániť?


Ako ich odstrániť?
Pokožka sa pred účinkami slnka chráni tým, že zväčšuje hrúbku svojej povrchovej vrstvy. Po lete je táto ,,ochrana'' už zbytočná. Urýchlene sa jej zbavuje - výsledkom je drsná, suchá, výrazne zrnitejšia a akoby staršia pokožka. Tu pomôže len  jedno - vyhladiť a zjemniť ju peelingom. Na zrelšiu a slnkom vysušenú pleť je vhodnejší jemnejší gumovací krém alebo gélové peelingové masky, na zvyšok tela klasický peeling a najmä intenzívne ošetrovanie.

Ako a čím?
Ako prvé nastupujú pleťové séra, kapsule a krémy s vitamínom C, ktorý aktivizuje prirodzenú regeneráciu pokožky a podporuje v nej tvorbu kolagénu. Počas intenzívneho pôsobenia slnka totiž pokožka stráca časť svojich rezerv vody. Spočiatku to nevidieť - opakované nanášanie prípravkov pred a po opaľovaní vytvára mastnú vrstvu, ktorá tieto nedostatky zakrýva. Ale po lete je dlhodobý nedostatok vlahy v pokožke viditeľný voľným okom.

Zdroje vlahy a výživy
Rehydratačné masky obohatené vitamínmi C, E a regeneračnými rastlinnými výťažkami sa ako intenzívna kúra odporúča jeden týždeň používať každý deň. Potom stačí trikrát do týždňa počas jedného mesiaca. Cez deň je namieste ošetrovanie prípravkami obsahujúcimi elastín, kolagén, aloe vera, ktoré zabezpečia dostatočnú hydratáciu pokožky tváre i tela. Po lete sú mimoriadne aktuálne aj zvýšené dávky vitamínu E (kapsulovaný z lekárne možno aplikovať na pokožku), koenzýmu Q (doplnok výživy i v krémoch) a olejov (pupalkový, jojobový, mandľový) ako rýchlo pôsobiaci zdroj vlahy a výživy. Mimochodom - jeseň je ideálny čas na kúru prípravkom na báze retinolu alebo prírodnými ovocnými kyselinami (AHA). V oboch prípadoch sa výrazne vyhladia vrásky. Zlepší sa kvalita pleti i jej zásobovanie živinami. Vitamín A - retinol ako účinná látka regeneračných prípravkov predstihol v popularite aj prírodné ovocné kyseliny (AHA). Na báze rovnakých účinných látok je aj široký výber telových krémov a mliek. Po lete príde vhod bohatší prípravok s obsahom mandľového oleja, medu a ďalších látok.

Piť na krásu?
Ľudský organizmus je tak trochu ako špongia. Ak ho nezavlažíte, vyschne. Až na 70 percent ho totiž tvorí tekutina. Rovnako aj pokožku, jeho vrchný ochranný ,,obal''. Ak je ,,smädná'', stráca pružnosť, elasticitu a obranyschopnosť. Keďže aj tu funguje niečo ako pud sebazáchovy, začne odčerpávať vodu z hlbších vrstiev - a celé telo chradne. Zabrániť tomu môžeme správnym pitným režimom. Postavte si ráno pred seba na pracovný stôl 1,5-litrovú fľašu minerálky, bylinkového čaju alebo prírodnej šťavy. Nemusíte sa do pitia nútiť. Len sa občas napite - až bude fľaša prázdna. Zvnútra hydratovaná pleť bude lepšie reagovať aj na kozmetickú starostlivosť.

Nie všetky časti tela strácajú bronz rovnako rýchlo
Zvyčajne ako prvá vybledne tvár - predovšetkým partia pod lícnymi kosťami a obvod tváre. Pri postupnom šúpaní vznikajú nie veľmi estetické škvrny. Farebné vyrovnanie dosiahnete vďaka transparentnému mejkapu, ktorý zjednotí tón pleti. Podkladový mejkap si zvoľte presne v tom istom odtieni, ako ste opálená. Netreba mať iný krém na každé ročné obdobie - stačia dva odtiene tej istej značky. Potrebnú farebnú sýtosť dosiahnete zmiešaním krémov, prípadne ich riedením hydratačným prípravkom na chrbte ruky. Vždy len množstvo, ktoré okamžite spotrebujete. Pri líčení možno napríklad farbou na líca korigovať nielen ovál tváre, ale aj tón pleti. Oranžový odtieň na lícach bude protikladom k sivastému opáleniu. Zatiaľ čo staroružovo-fialkastý oživí tak trochu voskový vzhľad tváre. Kým sa nestratia posledné  zvyšky bronzu, prirodzenejšie a elegantnejšie pôsobia odtiene od škoricovej po čokoládovohnedú s nádychom do oranžova.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!