lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Letné chudnutie s pôžitkom II.časť

  Spracoval(a) : Iveta Michalíková
Dátum : 4.9.2003
späť
Späť

Poslať
 

Možno aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorí zistili, že sa plavky akosi zmenšili, že obtiahnuté sexi tričko či minisukňa sú až príliš obtiahnuté...

Ak potrebujete upraviť váhu smerom dolu len o dva-tri kilogramy, s trochou pevnej vôle by to nemal byť neriešiteľný problém. Na rýchle upravenie váhy sú ideálne letné bleskové diéty. A pri dobrej diéte nemusia vyjsť naprázdno ani vaše chuťové
poháriky.

Zelená diéta

Trvá 2 dni, úbytok hmotnosti by mal byť asi 1,5 kilogramu.

Princíp: 650 kalórií denne, jedlá obsahujú veľa vitamínov a minerálnych látok, málo bielkovín, tuku a uhľohydrátov. Táto diéta slúži na odstránenie zvyškov metabolizmu z tela, obsahuje veľa vitamínu C a železa, draslíka a fytochemikálií ako sú chlorofyl, polyfenoly a karotenoidy. Kto chce čo najrýchlejšie schudnúť zopár dekagramov, pre toho je táto diéta ideálna. Aby ste si udržali svoju váhu, môžete ju držať dva razy do mesiaca, najvhodnejší čas je cez víkend. Najlepšie je začať v piatok večer, a to porciou zelenej špargle. Očistiť, nakrájať a uvariť v troche vody 750 g špargle, k vychladnutej pridať 50 g hlávkového šalátu a zaliať zálievkou z 5 lyžíc vývaru, 1 lyžice octu, 1 lyžičky oleja, soli a korenia.

RAŇAJKY (po 150 kalórií).

Šalát z kivi a hrušiek. Pokrájať na kúsky 1 kivi a 1 hrušku, urobiť zálievku zo 75 g netučného tvarohu a 1 lyžice pomarančovej šťavy, vyliať na ovocie a zamiešať.

Melónový koktail. Roztlačiť na pyré 300 g cukrového melónu, pridať 1 lyžicu citrónovej šťavy a doplniť do pohára minerálkou.

DESIATA ALEBO OLOVRANT (po 50 kalórií).

1 knackebrot so 100 g uhorky a 1 lyžičkou pažítky, alebo 1 kivi, alebo 1 malý kaleráb, alebo 1 knackebrot a lyžicou chudého tvarohu a trochou hlávkového šalátu.

HLAVNÉ JEDLÁ (po 200 kalórií).

Zelený špargľový šalát. Uvariť 500 g špargle, nechať vychladnúť a pokrájať na kúsky, pridať zväzok pokrájanej reďkovky, 100 gramov pokrájaného cukrového melónu a 30 g na kúsky nakrájaného uvareného morčacieho či kuracieho mäsa. Zaliať zálievkou, ktorú pripravíme zo 6 lyžíc vývaru, 1 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžičky oleja, soli a čierneho korenia.

Hlávkový šalát s orechami. Zmiešať 50 g nakrájaného hlávkového šalátu s 1 nakrájaným jablkom a 30 g uvarených morčacích, alebo kuracích pŕs pokrájaných na kúsky. Urobiť zálievku z 1 lyžice octu, 1 lyžičky oleja, soli a čierneho korenia, zaliať a posypať 10 g posekaných vlašských orechov.

Melónovo-uhorková polievka. Pokrájať na kúsky 300 g červeného melónu, podľa želania si niekoľko kúskov odložiť bokom, taktiež pokrájať 200 g uhoriek a niekoľko kúskov odložiť. Melón aj uhorku roztlačiť na pyré, ochutiť čiernym korením a dvomi lyžicami pomarančovej šťavy. Pridať odložené kocky melóna a uhorky, nechať vychladnúť. Ochutiť trochou mäty piepornej, a 1 lyžicou jogurtu.

Brokolica so zázvorom a sezamom. Opražiť na pol lyžici oleja 1 cibuľu nakrájanú na kocky a 1 roztlačený strúčik cesnaku, 5 g zázvoru nakrájaného na malé kocky a trochu čili. Pridať 300 g brokolice rozobranej na ružičky a podusiť. Potom pridať 100 ml vývaru a ešte 10-15 minút dusiť. Ďalej pridať 75 g zeleného hrášku, nechať variť, kým sa neprehreje, kvapnúť do toho kvapku kondenzovaného mlieka a 1 lyžičku sójovej omáčky. Hotové posypať lyžičkou sezamu.

 


Diskusia k článku:

ja medzi "tých nešťastníkov" nepatrím: nenosím plavky. (ani minisukňu) :-)
Neregistrovaný - mixy, 4.9.2003 07:35
POTREBUJETE SCHUDNÚŤ? www.SCHUDNUTIE.sk zdravo a trvalo!
Neregistrovaný - schudnutie, 8.9.2004 14:13, schudnutie(`na`)centrum.sk
to sa povie, ale dokázateľne najťažšie je zhodiť posledných pár kilogramov a hlavne ich následne nepribrať.
Neregistrovaný - anysta, 20.9.2004 13:22, anysta(`na`)seznam.cz
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!