lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aj ruky potrebujú rozmaznávanie

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 5.2.2003
späť
Späť

Poslať
 

Ruky potrebujeme pri každej činnosti. Reprezentujú nás a vypovedajú o tom, akí sme aj bez toho, že by sme to chceli.  Podľa stisku a štýlu uchopenia ruky si  vytvárame prvý dojem o ľuďoch. Ruky prezrádzajú vek omnoho nemilosrdnejšie ako pokožka na tvári. Ako sa o ne starať, aby boli čo najdlhšie našou ozdobou?


Rozhodujúca je najmä správna starostlivosť. Každým umytím odstraňujeme z rúk ochranný povrchový film, ktorý ich chráni a kyslá reakcia pokožky sa mení na zásaditú. Rohová vrstva pokožky sa potom vysušuje a láme. Trvá celé hodiny, kým sa fyziologické pomery po umytí znova obnovia a vyzerajú tak, ako pred umytím. Ak sa chceme vyhnúť vzniku červených miest, vysychaniu, bolestivým prasklinám alebo tvorbe  pľuzgierikov , musíme si ruky umývať šetrne a používať výlučne prostriedky, ktoré obsahujú neutrálne čistiace prísady. Po umytí ich treba ošetriť špeciálnymi krémami, ktoré nahradia pôvodný mazový film. Ak pri upratovaní a práci s čistiacimi prostriedkami nenosíme   gumové rukavice, je nutné používať ochranné krémy a po práci venovať rukám zvýšenú starostlivosť.

V zime je pokožka popraskaná
Počas studených zimných mesiacov sú zdrojom najčastejších ťažkostí popraskané ruky. Je to dôsledok nedostatočnej starostlivosti o kožu, ktorá obsahuje málo vody a navyše je neustále odmasťovaná. Účinným prostriedkom na ošetrenie pokožky rúk je zábal , ktorý necháme pôsobiť celú noc. Na ruky nanesieme silnejšiu vrstvu špeciálneho krému a naň navlečieme bavlnené rukavice. Pri tejto príležitosti by sme nemali zabudnúť ani na lakte, ktoré takisto potrebujú ošetrenie.

Pravidelne krémovať
Ak chceme mať krásne ruky, musíme sa im venovať každý deň. Potreby kože sa v priebehu 24 hodín menia. Vo dne si ruky často umývame a tým pokožku vysušujeme, preto by ich mal denný krém dostatočne zvlhčiť a chrániť. Určité množstvo krému by malo ostať v koži aj po umytí, aby sme pokožku zároveň chránili proti prípadným nežiadúcim účinkom. Veľmi dôležité je, aby krém udržal prirodzenú vlhkosť pokožky celých 24 hodín. Správny prípravok by sme mali vybrať aj s ohľadom na obsah UV filtra. Slnečné žiarenie je jednou z kľúčových príčin starnutia pleti, ako aj vzniku stareckých škvŕn. Preto je ochrana proti lúčom taká dôležitá.

Noc pre regeneráciu
V noci sa pokožka regeneruje  lepšie, pretože bunky sa delia rýchlejšie. V nočných hodinách sa takisto zvyšuje prietok krvi. To znamená, že regenerácia pokožky je obzvlášť silná. Prijíma najviac hydratačných látok, ktoré jej umožnia získať späť prirodzenú krásu.  Nočný krém by mal obsahovať vitamín F, ktorý sa viaže na kožné lipidy a prispieva k udržaniu zdravej ochrannej vrstvy pokožky. Tá je nevyhnutná na to,  aby ruky vyzerali krásne. Obidva, denný aj nočný krém zlepšujú pevnosť a pružnosť pokožky, pretože posilňujú jej ochrannú vrstvu a tým súčasne zvyšujú zvlhčenie kože. Hydratačné účinky pôsobia na nechty, ktoré nedostatok vlhkosti kože výrazne ovplyvňuje a nechty sa potom začnú lámať.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!