lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako úspešne pestovať lásku

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 22.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

S milovaným mužom je to trocha tak, ako s učením cudzieho jazyka: čím lepšie ho spoznávame, tým viac si uvedomujeme, koľko sa ešte musíme naučiť. Napriek tomu sa oplatí v štúdiu pokračovať. Vďaka tomuto poznaniu sa nám spolu bude žiť ľahšie a lepšie.

 
Aj tie najzamilovanejšie páry prežívajú konflikty. Tie sa objavujú ani nie preto, že ani vy, ani on nie ste stelesnené ideály a máte rôzne vady, ale najmä preto, že ste každý odlišná osobnosť. Zo začiatku, keď žijeme v ošiali zamilovanosti a nasadzujeme si ružové okuliare sa to neprejaví naplno, ale ak si už vtedy nebudeme všímať, čo nám prekáža, môže sa láska rýchlo zmeniť v sklamanie. Preto si svojho milého neidealizujte, ale dobre si všímajte, aký je naozaj. Radšej si ani nepredstavujte, že sa vám podarí žiť s ním večne bez hádok. Život má svoje prílivy a odlivy, skladá sa z chvíľ pekných, obyčajných aj ťažkých. Všetky z nich sú potrebné, aby sme sa dokonale spoznali. Čiže aj konflikty.

Dbajte o seba, ale nemajte komplexy
Isté je, že muži uprednostňujú ženy pestované a elegantné pred zanedbanými Popoluškami.  Dbať o seba je preto priam vaša povinnosť. Nielen kvôli mužovi, ale najmä kvôli sebe samej – pestovaná žena sa cíti vo svojej koži omnoho lepšie a je sebavedomejšia – aj voči milovanému. Takisto nikdy nedovoľte, aby sa on prestal starať o seba a aby sa z neho stal zanedbaný, odpudzujúci tučniak, s ktorým sa budete hanbiť vyjsť na ulicu alebo stretnúť kolegov. Príšerný vzhľad partnera môže otriasť  aj najkrajším citom.
Buďte atraktívna, ale aj asertívna
Ešte stále sa traduje, že žiarlivosť je znamením lásky.  Psychológovia sú celkom opačného názoru. Tvrdia, že tento škaredý cit je prejavom narcizmu a citovej nezrelosti a žiarlivec je človek posadnutý nepokojom. Nie je si istý ani sám sebou, ani partnerovými citmi. Preto usilovne bojujme so žiarlivosťou, pretože to vôbec nie je pikantná príchuť partnerstva! Buďme otvorené voči iným ľuďom. Páčia  sa vášmu partnerovi pekné dievčatá a obzerá sa za nimi? Nerobí nič zlé. Vôbec to predsa neznamená, že má v úmysle opustiť vás. Veď aj vám sa páčia atraktívni muži, hoci milujete toho svojho. Preto sa obzerajte, za kým chcete, len si preto navzájom nerobte výčitky. Každému záleží na pochopení. Šťastné partnerstvo je také, v ktorom ona aj on môžu ostať sami sebou.
Ak dobre spoznáte partnerovi rodinu, omnoho lepšie ho pochopíte
Ak chcete svojho milovaného spoznať čo najlepšie, dobre si ,,obzrite“ aj jeho rodinu.  Nielen preto, aby ste lepšie pochopili jeho, ale aj preto aby ste zistili, či sa stanú vašimi prívržencami, či budú voči vám ľahostajní, nepriateľskí alebo láskaví.  Či sa s nimi budete môcť spriateliť, alebo či bude najlepšie sa čo najviac odseparovať, alebo aspoň si zachovať odstup. Pri tejto príležitosti ale nezabúdajte, že váš milovaný vôbec nemusí byť presnou kópiou otecka alebo mamičky. Možno je typom vzbúrenca, ktorý si všimol vady svojich rodičov a bojoval s nimi tak dlho, kým ich u seba nevykorenil. Najdôležitejšie je zistiť, či je to takto, alebo presne naopak – či váš partner náhodou nie je prehnane podriadený svojim rodičom. Mamičkin synáčik je tvrdý oriešok pre každú ženu. Nadmerná závislosť od rodičov okrem toho vedie skôr či neskôr ku konfliktom.
Je veľmi ťažké  udržať lásku, ak jeden z partnerov pochádza z rodiny, v ktorej  bolo veľa chladu, násilia alebo alkoholu. Ľudia s takýmito zlými skúsenosťami ako magnet priťahujú niekoho, kto s nimi bude zaobchádzať rovnako zle, ako predtým rodičia. Kto vyšiel z takejto rodiny a túži po šťastí, mal by najprv usilovne pracovať sám na sebe, vyliečiť sa z rán a komplexov.  Nádej, že terapiou je šťastné partnerstvo s iným človekom, je  len sebaklam. Najlepší liek je totiž vo vás.


Diskusia k článku:

pekna veta :stastne partnerstvo je take, v ktorom aj on aj on amožu ostat sami sebou...!
Neregistrovaný - , 12.9.2007 14:41
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!