lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečo s ním spávate?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 27.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

Na otázku, prečo vlastne spávate so svojím priateľom, druhom, manželom, asi väčšinou bez váhania odpoviete: ,,Pretože ho ľúbim.“  Určite vás k tomu nevedú aj iné dôvody?

Cítite sa šťastná
Áno, áno, je to tak – ľúbostné hry vyvolávajú vo vašom organizme skutočnú búrku hormónov. Vedci ju dokonca prirovnávajú k účinkom  miernych drog,  vyvolávajúcich pocit ošiaľu a blaha. Sex v nás vyvoláva euforickú náladu, ktorá pretrváva až do najbližšieho milovania. Ak sa teda milujete pravidelne, vaša dobrá nálada sa udržiava na rovnakej hladine a menšie problémy každodenného života vás tak ľahko nevyvedú z miery.
Ste zdravšia
Podľa výskumov amerického Zdravotného inštitútu majú ženy, ktoré sa aspoň raz týždenne milujú, v krvi vyššiu hladinu estrogénov ako tie, ktoré sa milujú zriedkavejšie. Hormón estrogén pomáha pri regenerácii pokožky, vlasov a nechtov. Ak žijete bohatým sexuálnym životom, vyzeráte mladšie ako vaše rovesníčky. Pre sex sa rozhodnite aj v prípade, že vás bolí hlava, pretože ľúbostná gymnastika uvoľňuje svalstvo krku a chrbta. Platí však jedna zásada – hlava musí byť počas sexu vo vyššej polohe ako nohy.
Nemáte menštruačné bolesti
S prekvapením ste skonštatovali, že odkedy žijete pravidelným sexuálnym životom, sa nepríjemné pocity sprevádazjúce menštruáciu stratili? Je to tak preto,  lebo počas orgazmu prichádza v oblasti panvy k prudkým sťahom svalstva, ktoré zlepšujú prekrvenie pohlavných orgánov.  Vďaka tomu, ako mávnutím čarovného prútika, sa bolesti brucha, nevoľnosť a iné nepríjemné príznaky blížiacej sa menštruácie celkom stratia.
Posilňujete puto k partnerovi
Muž, ktorý vie, že partnerka sa s ním miluje rada a nevyhýba sa sexu , je omnoho starostlivejší. Fyzická blízkosť prehlbuje dôveru a pomáha dvojici riešiť problémy , v ktorých je ťažké povedať ,,prepáč“. Zmierovať sa v posteli je vzrušujúce – budete mať pocit, akoby ste sa práve zoznámili. Počas sexu takisto posilňujete vaše vzájomné puto, pretože organizmus vytvára hormón  oxytocín, ktorý posilňuje pocit zaľúbenosti. Nie je to iba mýtus, že problémy v posteli od seba dvoch milujúcich ľudí odďaľujú. Je to naozaj pravda, pretože častejšie prichádza k nepochopeniu a neodôvodneným výčitkám.
Chudnete
Počas hodiny vášnivého sexu spálite približne 700 kcal a počas samotného orgazmu až 50. Pri zmenách  polohy napínate svaly brucha, nôh aj rúk – je ťažké predstaviť si príjemnejší telocvik.


Diskusia k článku:

Je to naozaj tak,môžem to len potvrdiť! Milujem sa s manželom každý druhý večer a je to stále úžasné, hoci sme spolu už 27 rokov. Budem mať 5O rokov,ale nikto by mi nehádal viac ako 45. Je to balzam na telo i dušu. Stále vymýšľame niečo nové,aby sme neupadli do stereotypu.Kedysi bol iniciatívnejší manžel,teraz som asi ja. Ale on sa vždy rád nechá zviesť...
Neregistrovaný - Sharon, 29.8.2002 17:00
Sharon, nič v zlom, ale ti tíško závidím:(((
Neregistrovaný - smile, 31.8.2002 10:16
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!