lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tajomstvo šťastných párov

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 5.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

Zaľúbený lístok v chladničke, večerné pozeranie televízie v objatí,  komplimenty za pripravené jedlo. Šťastné páry sa vyznačujú množstvom malých rituálov, ktoré vytvárajú intimitu a udržiavajú nažive ohník lásky.  Keby ste boli na pochybách, či robíte všetko pre spoločné šťastie, prečítajte si nasledujúce riadky. Možno ste ešte nepovedali posledné slovo na poli lásky.

- Šťastné dvojice radi chodievajú ruka v ruke, radi sa spolu  maznajú, dotýkajú sa navzájom, nešetria pohladeniami. Príjemný pocit zo vzájomných dotykov ostáva zachovaný aj po dlhšom spolunažívaní, keď už vášeň trocha zoslabne.

- Šťastné páry sa navzájom podporujú a posilňujú. Jeden druhého vychvaľujú, hovoria si komplimenty a namiesto zlosti a hádok reagujú na nesprávne kroky partnera  neutrálnou reakciou. Takto vzniká atmosféra vzájomnej úcty a tolerancie.

- Šťastné páry si aj počas sporov zachovávajú cit pre fair play. Uvedomujú si, že nejde o to, aby mal jeden z nich pravdu, ale o porovnávanie vzájomných postojov a hľadanie obojstranne prijateľných riešení.

- Šťastné páry dodržiavajú presné pravidlá a dohovory, aby sa ich vzájomné dávanie a branie  udržalo v rovnováhe.

- Šťastné páry si radi spomínajú na časy najväčšej zaľúbenosti  a z týchto spomienok čerpajú silu a vytvárajú si vzájomné puto, ktoré sa tak ľahko nepretrhne. Silný pocit spolupatričnosti týmto dvojiciam pomáha vyhýbať sa nástrahám a posilňuje ich aj v krízových časoch.

- Šťastné  páry majú buď spoločné záujmy a ciele, alebo absolútne rešpektujú záujmy druhého. Snažia sa venovať koníčkom a charite tak, aby to nebolo na úkor toho druhého.
-  Šťastné páry sa riadia stratégiou odzbrojenia. Na útok partnera nereagujú odvetným útokom, ale hľadajú spôsob, ako opäť dosiahnuť jednotu.


Diskusia k článku:

trošku ružové a nereálne...zasa si maľujete?
Neregistrovaný - Bellezza , 5.8.2002 09:23
Nič nie je nereálne, sú iba výhovorky
Neregistrovaný - lady, 5.8.2002 09:27
to vsetko chcu po muzoch :-)
Neregistrovaný - , 5.8.2002 09:50
preco nerealne, my takto fungujeme a pokladam to za uplne normalnu a beznu vec.
Neregistrovaný - Ela, 5.8.2002 10:53
Som psychologička a vrelo súhlasím s týmto článkom.
Neregistrovaný - Iva, 5.8.2002 10:55
S týmto článkom súhlasím a myslím, že keby sa všetky páry správali takto, neboli by rozchody a rozvody.
Neregistrovaný - Čitateľka www.lady.sk, 5.8.2002 11:28, julia.trlic(`na`)post.sk
Ano trosku ruzove - a ked takto tak len v zaciatkoch - psychologicky preberte sa. Ste si iste ze takto zijete? A ked si to myslite tak mate chorobu z povolania. Ved ta spravna hadka da paru tiez cosi.Julia, spamataj sa, rozvody, rochody, ale aj krasne priatelstva mimo manzelstava bez postele existuju a vzdy existovali.
Neregistrovaný - MG, 5.8.2002 12:17
ako u koho, MG, zavidis?
Neregistrovaný - sona, 5.8.2002 12:35
hej tvarit sa,ze sa nic nedeje :-)
Neregistrovaný - , 5.8.2002 12:42
ak je medzi partnermi harmonia, hadky sa tiez deju, ale nie su o ponizovani, skor o vyjadreni nazoru. Aj o sporoch sa pise v clanku.
Neregistrovaný - viva, 5.8.2002 13:06
Pre belezzu: Mozno pre Teba ruzove a nerealne, mozno pre inych priama skutocnost - vsetko zalezi na kompatibilite dvoch a skutocnom vazeni si blizkosti milovanej bytosti. Ja mam takyto vztah a napriek nedokonalosti mna i partnera mame stale hlavy v oblakoch - hoci po 2 rokoch spoluzitia.
Neregistrovaný - volavka, 5.8.2002 18:07
čitateľka rozvody budú furt,aj keby sme si žili ako v raji.:)všetkého sa dá prejesť.Volavka aj ja mám dobrý vzťah...ale pozri sa na celkovo na spoločnosť...koľko ľudí má super vzťah?ono to nie je ani tak o tom ,že ťuťulu muťulu,ale vidieť a poznať, presnejšie chcieť vidieť a chcieť poznať.Pôvodcom všetkého zlého je hlúposť a strkanie hlavy to piesku.A to platí aj vo vzťahoch, vždy vravím, niet nad humor a inteligentné zaobchádzanie.Tým sa udržuje iskra a napätie vo vzťahu.
Neregistrovaný - Bellezza , 6.8.2002 07:37
Belleza, preco si stale nechces pripustit, ze su aj pary, ktorym to funguje aj cely zivot "ruzovo" ? A nie je ich tak malo. Tvoja poznamka "pozri na spolocnost" je hlupost, lebo spolocnost je abstraktny pojem, vztahy sa daju zit len v individuach / dvojiciach.
Neregistrovaný - sona, 6.8.2002 08:39
Poznam taky par. Moji svokrovci. vodia sa za ruky, objimaju sa, maju rovnake zaujmy a pod. Ale ked ich poznam z blizka viem ze je to len preto, lebo svokra je osoba naprosto podraidena manzelovi. Takmer bez vlastnych nazorov. Ked maju nedorozumenie, svokor dorazne zvysi hlas a ona povie ano, mas pravdu. A zasa je vsetko ruzove. Ruzove....?????
Neregistrovaný - Karotela, 6.8.2002 08:49
karotela, a svokra si nikdy nepostaví hlavu aby presadila svoje?? ako dlho funguje ich manželstvo? hmmmm .... u nás by to tiež mohlo byť stále ružovučké, keby som nemala svoj VLASTNY názor, čo je mojej polovičke veeeeelmi proti srsti:)))) Ružovučké bolo akurát rok ... smutné, ale čo už:(
Neregistrovaný - smile, 6.8.2002 08:58
Karotela, su ludia, co NECHCU mat svoj nazor a vyhovuje im byt v podriadenej pozicii, nechcu rozhodovat... Takze sa asi nasli, ked svokor chce mat vzdy pravdu...vyhovuju si, kto ma pravo sudit?
Neregistrovaný - viva, 6.8.2002 09:10
ruzove to ma len ema tekelyova,alebo :-)) ... vzajomna akceptacia a nepodrazania
Neregistrovaný - , 6.8.2002 09:14
Ja povazujem za normalne, ze ked idem okolo mojho muza, dam mu pusu, alebo ho pohladkam, ze cumime na telku poprepletani cez seba, ze sa k sebe spravame milo a nehadame sa, ked tak, tak sa len skriepime... A sme spolu 6 rokov.
Neregistrovaný - EA, 6.8.2002 10:46
Do tých vzťahov nevidíme, takže čo na povrch vyzerá super,vôbec až také úžasné nemusí byť.A žiť bez vlastného názoru je hor šie než nežiť,podľa mňa.To je potom človek iba bábka v rukách druhého.To by som nedokázala.Povedala by som že ten článok hovorí hodne aj o fair play pravidlách.A tie sú dôležité všade.Čím väčší oheň, tým väčší popol, na to pozor.
Neregistrovaný - Bellezza , 6.8.2002 11:21
Belleza, s Tvojim negativizmom by som nevedela zit zase ja.
Neregistrovaný - viva, 6.8.2002 11:31
...ale nerealne pre mna...
Neregistrovaný - ja, 10.11.2009 20:32,
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!