lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nohy- Popoluška nášho tela

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

Nosia nás z miesta na miesto, pracujú na rozprúdení energie, pútajú mužskú pozornosť, občas nás bolia a  ak sú rýchle, dokážu nám zachrániť život. Napriek tomu im ani zďaleka nevenujeme takú pozornosť,  ako napríklad tvári, či prsiam.

V lete sa naše nohy dostanú do pozornosti okolia častejšie ako v iných obdobiach roka, mali by sme im preto venovať aspoň teraz zvýšenú pozornosť.  Skúste vybehnúť z desať na päťdesiat percent pozornosti a ešte sa pritom potešte. Napríklad prirodzeným pílingom na morskej pláži. Čím pudrovejší piesok, tým príjemnejšia opatera. Nemusíte však letieť rovno k moru. Ja som našla jemný piesok aj v Čunove. Ak nemáte takúto príležitosť, využite široký sortiment pílingových prípravkov. Potom doprajte celým nohám  dostatok pleťového mlieka a šľapám krému. Najlepšie sú tie s obsahom pagaštanu konského, maku, pepermintu, nechtíka. Podľa stavu vašich nôh. Nechtík zjemní kožu a ošetrí ranky, pagaštan pôsobí najmä na cievy, pepermint ochladzuje, mak prekrvuje. Vynikajúci je aj tea tree oil, okrem iného ničí plesne. Nohy si potom chvíľku masírujte, koklepkávajte, preplesknite si ich najmä v stehennej časti. Nechty si zapilujte do jemne zaokrúhleného tvaru a dajte si pozor, aby vám nezarastali rožky. Kožička v okolí nechtov na nohách potrebuje byť rovnako zmäkčovaná a zastrkávaná ako tá na prstoch rúk. Nestrihajte ju !

Nielen zdravé, aj krásne
Pani móda velí zaradiť nohy medzi „ľahko ozdobiteľné miesto“. Keď si lakujete nechty na rukách, nemali by ste si zabudnúť pretrieť lakom aj  nechty na nohách. Mimoriadne efektné sú laky s kovovým leskom. Na nohy nepoužívajte rýchloschnúce laky, lebo majú omnoho kratšiu životnosť. Preto použite klasický lak a naneste ho aspoň v troch tenkých vrstvách. Každá z vrstiev musí poriadne uschnúť. Keďže nohy sú veľmi namáhané a sú neustále v akcii, naneste na nechty päť minút po uschnutí tretej vrstvy transparentný fixujúci lak.

V sandálkach vyzerajú mimoriadne efektne prstienky na prsty nôh. Vhodné sú len pre ženy s dlhšími prstami. Ak máte kratšie prsty, alebo sa vám zdajú prstene príliš extravagantné, môžete si na prsty nalepiť „tetovačku“ z brúsených skielok. Nezabudnite na náramok na členku. Vraví sa, že priťahuje mužov ako magnet. Pekná je aj jemná tetovačka z henny na členku, alebo nežná hodvábna šatka, stuha, perly, had, kvetinka na jemnom zlatom, alebo striebornom drôtiku.. Na dovolenke v arabských zemiach je dostať rôzne ozdoby, ktoré sa zavesia na členok a končia ako prstene, pričom rôzne retiazky, ktoré ich spájajú zdobia priehlavky.

Okrem krásy je však dôležité starať sa aj o zdravie nôh. Všade na vás číhajú plesne. Je ich viacero druhov a všetky sa uchádzajú o miesto na vašej koži. V lete sa ich výskyt poriadne zvyšuje a ak s nimi nezatočíte včas, zostanú vašim verným hosťom a nemilou spomienkou na leto. Len čo na svojich nohách uvidíte červené miesto medzi prstami, na ktorom sa šúpe koža, jemný biely poprašok, či pľuzgiere naplnené tekutinou, navštívte kožného lekára, alebo si dajte poradiť niektorý z prípravkov proti plesni v lekárni. Najúčinnejším liekom je Lamisil. To všetko  je však vhodné až po prepuknutí katastrofy. Dermatológovia tvrdia, že každý štvrtý človek na Slovensku má pleseň na nohách a vôbec si to neuvedomuje. Niekto to nazve zhrubnutým nechtom, iný zhrubnutou kožou, ďalší sa stavom svojich nôh vôbec netrápi .

Myslite na prevenciu 
V prvom rade nikdy nechoďte bosá okolo bazénov, v spoločných sprchách majte tiež na sebe tenké plastové topánočky alebo gumené šľapky. Nezabúdajte, že aj v saunách číha pleseň, nebehajte bez topánok v hotelových izbách  a kúpelniach, nikdy neviete, kto tam bol pred vami. Poriadne prezrite nohy svojich blízkych /pozor aj na spolubývajúce/. Ak na nich objavíte niečo podozrivé, tvrdo vyžadujte, okamžitú likvidáciou domáceho hubárstva.

Neuverte ani sto ročnej babičke, že to je vekom.
Pravidlo o tom, že dáma nie je na verejnosti nikdy bez pančušiek a uzavretých topánok zahoďte za hlavu. Bosé nohy v sandáloch môžu dýchať a odvďačia sa vám väčšou odolnosťou voči plesniam, ako dusno v lodičkách..

Uzavreté topánky používajte v lete výlučne na šport a kúpte si do nich kvalitné ponožky zo 100% bavlny. Topánky pravidelne vetrajte, ponožky meňte každý deň , do topánok, ktoré sú zvnútra zväčša umelé,  striekajte protiplesňový sprej, používajte krémy proti plesniam.
Nikdy nenoste topánky nikoho cudzieho. Nekupujte si topánky v second handoch.       


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!