lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo na vás číha pri vode

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 14.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Leto je pre mnohých najobľúbenejšie ročné obdobie. Slnko svieti, voda láka a namiesto snehuliaka sa dajú stavať iné veci /pieskové hrady.../. Leto je však aj obdobie, kedy na nás v zvýšenej miere číhajú baktérie, vírusy, hmyz a dobrodružstva chtiví nespoľahliví chlapi. Nedajte si znepríjemniť leto, skôr ako sa uložíte k vode, vezmite do úvahy náš zoznam nebezpečenstiev a vyhláste im vojnu.

V prvej skupine útočníkov je zastúpený hmyz. Ak zostanete na Slovensku , je málo pravdepodobné, že sa stretnete s druhom, ktorý roznáša maláriu a má na konte viac ľudských životov ako obe svetové vojny, ale jeden nikdy nevie, preto si so sebou, aj na krátky pobyt v prírode, vezmite repelenty. Ak máte pocit, že hmyz viac priťahujú, ako odpudzujú, skúste radu starých mám. Celé leto sa v zvýšených a pravidelných dávkach kŕmte vitamínmi skupiny B, alebo cesnakom. Rovnako komárom, ako aj kliešťom budete neznesiteľne páchnuť / žiaľ, asi aj kolegom/ Ak štípanec od komára okamžite potriete vietnamskou masťou – prestane svrbieť. Kliešťa je tiež potrebné objaviť včas a čo najskôr sa ho zbaviť, ale o tom sme už písali. Po vytiahnutí kliešťa ranu okamžite dezinfikujte napríklad alkoholom. Ak ste na exotickej dovolenke a uštipne vás neznámy druh hmyzu nerozotrite ho na kašu, ale jemne usmrteného vezmite so sebou. Pokiaľ príde k zvláštnym reakciám lekár musí vedieť, čo vás uštiplo./Že uletel? Skúste si zapamätať ako vyzeral./

Druhú vlnu znepríjemňovačov leta tvoria vírusy. Na stenách bazénov číha na svoje obete smrteľne nebezpečná legionela, alebo aspoň pár druhov bradavíc. V sprchovacích kútoch sa na vás pomedzi špáry usmieva pleseň, vo vašich vlhkých plavkách bujnejú kvasinkové infekcie a váš mechúr sa stáva rajom baktérií. Vyzerá to síce ako z hororu, ale je to realita. Neviditeľný útočníci číhajú na všetkých frontoch. Iba od vás závisí, kto v tomto boji zvíťazí.
Bazénom, ktoré na prvý pohľad nespĺňajú hygienické kritériá sa radšej vyhýbajte. Chlór nie je všemocný. Ideálne sú prírodné vodné plochy a najmä more. Tie majú samočistiacu schopnosť.

Do spoločných spŕch nikdy nevstupujte bez gumenej obuvi. Pleseň a bradavice patria medzi mimoriadne rozšírené ochorenia a výborne sa im darí práve vo vlhkom a teplom prostredí. Ich nosiči sa množia omnoho rýchlejšie, ako sa zvykne v podobných zariadeniach upratovať. Ak už si podobný darček od bazénu odnesiete, vyhľadajte kožného lekára. Na bradavice platí aj množstvo babičkovských receptov ako lastovičník, cibuľa, zariekanie...

Nikdy si na sebe nenechávajte mokré plavky. Noste si so sebou aj náhradné a okamžite po opustení bazéna  sa prezlečte. Inak sa kvasinkám, ktoré prirodzene žijú vo vašej pošve vlhko a teplo tak veľmi zapáčia, že sa premnožia. Oni budú mať radosť a vy budete mať hustý, svrbľavý, páchnuci výtok a znepríjemnené leto. Lekárnik vám poradí najvhodnejšie vaginálne čípky , z ktorých mnohé sú vo voľnom predaji. Ak ste mali medzitým styk s mužom, mal by liečbu absolvovať aj on.

Snáď najdôležitejšou vecou je pre zdravie správny pitný režim. V lete to platí trojnásobne. Ak ste dlho na slnku a neprijímate dostatok tekutín, pričom si nohy máčate v studenej vode koledujete si o zápal močových ciest. Vo vašom mechúri totiž žijú baktérie, ktoré treba pravidelne vyplavovať s tekutinou. Ak sa tak nestane, premnožia sa a nepríjemnosť je na svete. Bude vás veľmi často nutkať na močenie a samotný akt vám bude znepríjemňovať pálenie. Dobré na liečbu sú bylinkové čaje, ale ak budú problémy pretrvávať dlhšie, navštívte lekára so samoliečbou zrejme neuspejete.

Posledným druhom „letných nebezpečenstiev“ sú všadeprítomní lovci dobrodružstiev. Vyskytujú sa v niekoľkých poddruhoch – intelektuál, svalovec, športovec, južanský milovník... Ich hlavnou plážovou činnosťou je zlomiť vám srdce, dobyť váš raj a po skončení leta zabudnúť. Obrana voči tomuto druhu útočníkov je skoro nemožná. Azda jediný spôsob je užiť si s nimi, vychutnať si ich taktiku aj telo a zabudnúť. O nutnosti použitia prezervatívu je určite zbytočné aj písať. AIDS, syfilis, kvapavka, hepatitída – to všetko sú choroby prenosné sexuálnym stykom. Chráňte si zdravie, je úžasné nemať zdravotné problémy.                  


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!