lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pikantná teľacina

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 23.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

800g teľacieho stehna, 1 mrkva, 60g slaniny,2 lyžice masla, 1 lyžička soli, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, ¼ l výpeku, 1/8 l bieleho vína, 1/8 l smotany, 1 lyžička škrobovej múčky

Očistenú mrkvu a slaninu pokrájame na pásiky. Navlečieme ich na špikovaciu ihlu a v smere vlákien pretiahneme cez mäso. Maslo pri vysokej teplote vypražíme dohneda. Doň vložíme mäso a zo všetkých strán ho opražíme, osolíme, okoreníme a prikryté pri miernej teplote dusíme. Výpek s vínom prevaríme. Mäso podlievame šťavou tak, aby dno pekáča nebolo nikdy suché. Mäso pravidelne otáčame. V smotane rozmiešame škrobovú múčku, pridáme ku zvyšku výpeku a uvaríme z toho omáčku, ktorú dochutíme. Upečené mäso necháme asi 10 minút stáť. Teplé ho nakrájame na plátky a každý plátok polejeme omáčkou. Podávame teplé.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!