lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cena za slávu

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 30.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Jeho najlepší film v ňom vyvolal celú lavínu závislostí. Závislosť od úspechu, závislosť od bohatstva, od lásky aj od žien. Zdá sa, že ešte stále atraktívny herec platí za svoj úspech veľmi vysokú cenu...


Vo filme Tanec s vlkmi (1990) zlomil srdcia státisícom  žien. Natoľko intenzívny výkon podal Kevin Costner /47/,  v úlohe osamelého vojaka, ktorý v prérií objaví lásku k Siouxom a nájde skutočné hodnoty života. A pri tom všetkom ešte aj neuveriteľne  dobre vyzeral. Oduševnený pohľad, správna postava,nežné ruky....Skrátka a dobre, bol to muž, o akom snívajú davy žien.
Gigantický úspech dvaapolhodinového filmu bol výlučne Costnerovou zásluhou. Nielenže objavil knihu, ktorá sa stala filmovou predlohou,  ale Tanec s vlkmi takisto vyprodukoval a režijne viedol. Námaha a kreativita sa mu oplatila , získal zadosťučinenie v podobe siedmich Oscarov. Za jedinú noc sa stal najznámejšou a najvplyvnejšou filmovou hviezdou sveta.
Za tento triumf však draho zaplatil – manželstvom a vlastným duševným pokojom. Pretože v živote nevedel jednať tak, ako na plátne. Nedokázal odolať pokušeniam brandže, ktorá sa zahráva s ľudskými citmi. Je to tak – láska miliónového publika môže morálne slabších hercov pripraviť o zdravý rozum.
Ale poďme pekne od začiatku. Mladý Kevin, narodený v Lynwoode, malom kalifornskom mestečku, nebol žiadny zvodca, ale zasnívaný mladý muž, ktorý spieval v cirkevnom chóre, hral baseball a ako 18-ročný začal študovať na strednej ekonomickej škole (ktorú absolvoval v r.1978). Čiže nič mimoriadne nepoznamenalo jeho detstvo ani mladosť. Napriek všednosti si živil uprostred srdca už dávno sen o nádherných filmoch, sláve a bohatstve. ,,Kino ma fascinovalo  z roka na rok viac“, spomína. Ale bolo v tom ešte čosi viac – Kevin takmer zúfalo túžil po uznaní.  Preto sa prihlásil na hodiny herectva a jediný človek, ktorý poznal jeho sny, bola spolužiačka Cindy Silviová. Cindy ho povzbudzovala, dodávala  mu nádej a v roku 1978 sa za neho vydala.
Novopečená pani Costnerová musela v začiatkoch manželstva prejaviť obrovskú dávku pochopenia, pretože jej manžel sa vzdal prvého zamestnania marketingového odborníka  už  po tridsiatich dňoch a odvtedy ctižiadostivo sledoval už iba jediný cieľ – stať sa skutočným hercom, nehľadiac pritom na potreby rodiny.  Chudobné obdobie trvalo dlhých desať  rokov. Kevin Costner si síce už v r.1981 zahral vo filme Sizzle Bech,  ale išlo iba o lacný, takmer pornografický snímok. ,,Potom som sa zaprisahal, že už nikdy nebudem nakrúcať taký odpad len kvôli peniazom.“
Prelom prišiel v r.1987 vo filme Nedotknuteľní režiséra Briana de Palmu. Z provinčného  chlapca, ktorý príležitostnými zamestnaniami sotva uživil manželku a tri deti Joa, Annie a Lily, sa stal odrazu medzinárodný sexsymbol.  Magazín People ho vyhlásil za jedného z päťdesiat najkrajších ľudí sveta a všetci sa oňho odrazu trhali. 
,,Očakávania, ktoré na mňa kládlo okolie, boli  strašne vysoké“, spomína Costner.  Priveľa bolo aj  pokušení  a Kevin nevedel odolať. Konečne získal uznanie, po ktorom tak dlho túžil. Ponuky sa len tak hrnuli a Costner prijímal, koľko len bol schopný zvládnuť – nielen filmové (Robin Hood, Osobný strážca) ale takisto aj jednoznačné ponuky od atraktívnych žien.
V rok 1995 stratila Cindy Costnerová trpezlivosť, neverného manžela opustila a aj napriek jeho protestom trvala na rozvode. O rok neskôr genetický test dokázal, že Costner je otcom nemanželského syna Liama.
Zároveň s rozpadom manželstva sa skončili aj profesionálne úspechy Kevina Costnera. Predražený film Vodný svet sa stal v roku 1995 najväčším hollywoodskym fiaskom a Costner na vlastnej koži pocítil, aké bolestné je zvrhnutie z trónu.  Zavrhnutá hviezda si nevedela nájsť pokoj, hľadala projekty, sľubujúce úspech a útechu. V lete 2000 ho pri slávnostnom otváraní reštaurácie oslovila atraktívna manažérka Christine Baumgartenová (27), ktorá sa stala jeho trvalou priateľkou. Všetko naznačovalo, že Costner sa konečne upokojil a bulvárna tlač predpovedala ich skorý sobáš. Lenže v januári opustila Costnera aj Christine. Kvôli nevere. Kevin opäť neprejavil silnú vôľu, neodolal iným ženám a Christine to radšej včas vzdala. Samotný herec priznal: ,,Nemám strach z druhého manželstva, ale z druhého rozvodu.“
Zdá sa, že láska davu, popularita a sláva majú tiež dve strany a kto sa pozerá iba na ich jednu časť, môže mať popletenú hlavu. V poslednom čase žije Kevin ako nočný motýľ. Uvidíme, čo mu dá jeho najnovší film Vážka. Kevin Costner má opäť šancu získať si lásku  miliónov divákov, ak city  jedinej ženy  na uspokojenie jeho hladu po uznaní nestačia. Možno, keď bude zasa na vrchole, pochopí, že skutočnú lásku uznanie a prijatie mu nedokáže dať masa divákov, ani keby ich boli milióny.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!