lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Holenie intímnych miest je IN

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 14.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Téma holenia trojuholníčka v lonovej oblasti  je u nás  ešte stále tabuizovaná, aj keď vo svete predstavuje samozrejmú súčasť starostlivosti o telo. Čo sa týka holenia intímnych miest, je Slovensko skutočne ešte stále rozvojová krajina. Samozrejme, každá žena sa rozhoduje dobrovoľne, či chĺpky pod pazuchami, na nohách a na ohanbí chce alebo nechce mať. Telo bez chĺpkov je podľa propagátorov tejto módy „in“ preto, lebo oholené miesta sú  hygienickejšie, ľahšie sa ošetrujú a majú aj estetický / aj keď diskutabilný/ efekt – mnohým  mužov sa zredukovaný porast  v intímnej oblasti veľmi páči. Aj tu platí, do ničoho sa nenúťte.

 
Spôsobov, ako  sa zbaviť vlastného ochlpenia, je niekoľko: najbežnejšie formy sú holenie na mokro, depilácia voskom alebo epilácia.
Odstraňovanie chĺpkov voskom je najvhodnejšie pre menej citlivé povahy, ktoré dobre znášajú bolesť.  Ak ste už skúsili vosky, určite viete, že ani odstraňovanie chĺpkov z lýtok nie je nijako príjemné – a ak sa kozmetička pustí do depilácie voskom v oblasti bikín, človek už musí poriadne zaťať zuby.  Veľkou prednosťou však je, že chĺpky sa vytrhnú aj s korienkom a tým sa ich dorastanie spomalí. Táto metóda je vhodná iba pre okolie lonovej kosti, ale rozhodne nie na oblasť pyskov.
Celkom bezbolestné nie je ani holenie pomocou epilátora. Epilačný strojček zachytí pomocou integrovaných pinziet chĺpok kúsok nad korienkom a potom ho vytrhne. Žiaľ, ani touto metódou sa sami nemôžeme v oblasti lona upraviť veľmi precízne a nie je pravdepodobné, že by sme dosiahli želaný ,,účes“.
Odporúčať nemožno odstraňovanie chĺpkov v intímnej oblasti depilačným krémom alebo penou, pretože obsahujú pomerne agresívne látky, ktoré by nemali prísť do styku s genitáliami.
Najjednoduchším riešením a hlavne najmenej bolestivým  je aj v tomto prípade žiletka.
Vo všeobecnosti môže prísť 1-2 dni po odstraňovaní chĺpkov na ošetrovaných miestach k nepríjemnému svrbeniu, vyvolanému dorastajúcimi chĺpkami. Tomuto nepríjemnému vedľajšiemu efektu sa najjednoduchšie vyhnete pravidelným odstraňovaním ochlpenia. Pokožka si zvykne a zahnisaných korienkov bude čoraz menej.

A čo odfarbovanie?
Okrem strihania a holenia chĺpkov sa v posledných rokoch stáva vo svete pomerne bežné aj ich farbenie.  V zahraničí je táto služba v kozmetických salónoch  veľmi obľúbená a na požiadanie vám tam z chĺpkov urobia pokojne aj červené srdiečko. Ak sa rozhodnete vytvoriť si ,,nový preliv“ nielen na hlave, pozorne si pred prvým experimentom prečítajte nasledujúce rady:
1 Na odfarbovanie chĺpkov používajte prípravky určené na zosvetľovanie chĺpkov na tvári. Tieto výrobky sú jemnejšie, menej často vyvolávajú alergiu.
2 Buďte opatrné.  Odfarbujte iba chĺpky na Venušinom pahorku – zvyšok môžete oholiť. Citlivú oblasť pre istotu zakryte uterákom.  Ak sa vám chemikálie predsa dostanú aj tam, kde nemajú, okamžite sa osprchujte studenou vodou.
3 Prečítajte si návod na použitie odfarbovača až celkom dokonca. Farbu nanášajte do chĺpkov vatovým tampónom, najskôr v smere rastu a potom aj v protismere. Nechajte ju pôsobiť maximálne 20 minút.
Gynekológovia upozorňujú, že aj keď siahnete po šetrnom prípravku, môžete sa dočkať alergickej reakcie. Táto sa prejaví nepríjemným opuchom, svrbením alebo pľuzgierikmi. Ak sa vám náhodou ,,podarí“ zasiahnuť sliznicu, môžete narušiť bakteriálnu flóru. V tom prípade radšej bez váhania vyhľadajte lekára.

 


Diskusia k článku:

To snáď nemyslíte vážne!!!!Prosím Vás aký význam má,keď si odfarbím chlpy na pohlavných orgánoch???To je už podľa môjho názoru trošku zvrátené...si viem predstaviť tú show,žena chodí nahá po byte dole bez,partner sa čuduje,ona mu vysvetlí...vieš miláčik odfarbujem si chlpy na prirodzení...divila by som sa keby nezapochyboval o tom že je jeho partnerka v poriadku.
Neregistrovaný - Bellezza , 14.3.2002 09:17, bellezza(`na`)pobox.sk
Belezza, ty si dnes riadne nabrúsená. Ide o trend vo svete - je to tam jasne napísané. Nie že to musíš robiť aj ty. Asi sa za žiadnu cenu nechceš dozvedieť, ako sa upravujú ženy v zahraničí. Veď aj holenie nôh a podpazušia bolo u nás donedávna považované za kapitalistický výstrelok. Oznamujem Ti, že teraz je to už aj na Slovensku pre väčšinu žien bežná procedúra. Čau.
Neregistrovaný - Andy, 14.3.2002 09:27
Ja som tiež rozmýšlala o odfarbení intímnych miest. Len musím pockat kým budem mat čo odfarbovat:))))) Považujem to skôr za oživenie stereotypu, také prekvapenie partnera. Je to nezvyčajné a môže si povedať: "tak toto som ešte nevidel". Presne tak ako si ženy menia účasy, aby sa pačili samy sebe a partnerovi, a AJ spoločnosti, tak prečo nezmeniť účes LEN pre seba a pre partnera?! Velmi vhodne by bolo použiť farbu na obočie, ale ja mam asi smolu lebo všade majú len čiernu. A čo červená, no nevyzeralo by to dobre? :))))) A myslím si, že je to úplne v poriadku, veď je to najdôležitejšie miesto pri súloži tak prečo ten sex neoživiť. Veď to nemusí vidieť každí.
Neregistrovaný - Mon, 14.3.2002 09:45
Ja mam vlasy iba na hlave,a citim sa velmi dobre a cisto.Moj manzel sa "dole " tiez holi a povazuje to za uplnu samozrejmost.Mne sa to velmi paci a ocenujem hlavne to,ze si pri milovani nemusim lovot jeho chlpky spomedzi zubov.Ked mame dostatok casu,holime sa navzajom a je to naozaj prijemna a vzrusujuca predohra.Prajem pekny den!!!
Neregistrovaný - Bianca, 14.3.2002 11:25
take zelene ciro tam dole .... hehehe ... hlavne ze drzime krok /krok?:-)))/ zo zapadom :-)))
Neregistrovaný - , 14.3.2002 11:40
Netusila som, ze komunizmus povazoval ochlpene nohy a podpazusie za IN. Mne bolo a je jedno co je za rezim v state, zijem radsej bez chlpkov. Je to hygienickejsie a estetickejsie. A ked uz nic ine, tak clovek menej zapacha, ak sa spoti. Farbenie je sice trochu strelene, ale preco nie? Len si neviem predstavit, ze by sa mi tam hrabal nejaky "odbornik" a ze na com (na kom) to trenuju :)
Neregistrovaný - Lila, 14.3.2002 12:44
Z Ameriky došli pornofilmy,lebo ideál socialistického človeka bol okýptený o sexuálnu oblasť,preto sa ani o sexe nehovorilo.:)Tam boli samozrejme všetky herečky vyholené,aby to bolo vidno.:)ale uznávam oholené je to hygienickejšie.A čo pozorujem,tak dneska je to spoločenský trapas,keď žena má krátku sukňu a trčia jej z nej husto zarastené nohy.
Neregistrovaný - Bellezza , 14.3.2002 13:09, bellezza(`na`)pobox.sk
Ja som mala kamosku,ktora mala tak husto zarastene nohy,ze si ich az musela cesat a neverite,ale prave na tie chlpy na nohach balila chlapov.Ti za nou saleli!
Neregistrovaný - , 15.3.2002 23:58
hehehe
Neregistrovaný - , 16.3.2002 10:05
Mala som spoluziacku, ktora ked sa vyzliekla na telocviku tak to bol des bola zarastena ako keby zila v pralese a na pohlad to bolo dost neprijemne az nechutne. Ale ze vraj sa to jej partnerovi paci a rad hlada cestu do .....
Neregistrovaný - Ibiza, 16.3.2002 14:42
...do raja.....:))))
Neregistrovaný - Bellezza , 18.3.2002 15:52, bellezza(`na`)pobox.sk
neviem ci si to nahovarate ale este som nestretol chlapa ktory by letel na chlpate nohy (ani zarastene ohanbie nie je nic moc) bellezza: ver tomu, ze by to ocenil
Neregistrovaný - bc, 19.3.2002 18:18
no co,ved niektorym sa pacia zarastene...ja sa sice holim, ale napr.-poznate spevaka zo skupiny HIM? jemu sa pacia prave zarastene zeny-vraj je to pre neho sexy a velmi prirodzene..
Neregistrovaný - , 3.4.2005 10:44
Prosím Vás a kde kúpim šetrný odfarbovač chĺpkov? Potrebujem na tváry a trhať to nechcem ani laserom odstraniť, nie je to trvalé a chĺpky tmavnú.
Neregistrovaný - KATKA, 25.4.2006 12:42, klukianova(`na`)zoznam.sk
Ja by som si odfarbil vtacika na cierno , bolo by to in ?
Neregistrovaný - Vladik, 10.7.2006 22:11
juuj... jaa by som sa chcela zbavit chlpkov na tvari ..
Neregistrovaný - , 18.3.2007 22:23
zeny by si mali hlavne trhat perie.
Neregistrovaný - joko, 15.4.2007 21:17
wzkdsn yekcavus lsbkqiun zntpy huyrilc kubc xozfpswi
Neregistrovaný - ovjcxbhpr rvauhkfsq, 21.8.2007 21:00, uxpjysto(`na`)mail.com
Ja som muz a pacia sa mi zarastene zeny ... Ano,a cim viac tym lepsie.Nehovorim,v podpazi nech sa holi ale poriadne zarastene nohy ma vedia poriadne vzrusit.A ked si mam predstavit co je v nohavickach ... nadhera.
Neregistrovaný - Hairy, 8.10.2007 11:22, hairy-hairy(`na`)azet.sk
Som chlap a ako takeho ma skraslovanie nikdy moc nezaujimalo..vzdy som si pripadal dost k svetu, ale v poslednej dobe som zacal experimentovat, pretoze sa rad pohybujem nahy a kedze hladam partnerku na take volne pobehovanie..nechcel som zle vyzerat..teda neupravene..nechal som si urobit depilaciu voskom. Dost som si vytrpel a navyse sa po tyzdni zacali objavovat vyrazky a dost velke..myslim, ze som znechueny na dost dlho, ak tak sa nabuduce len oholim..;o}
Neregistrovaný - martin, 13.12.2007 16:16, matatko(`na`)azet.sk
"Nevyholená žena je rovnako odpudivá ako vyholený chlap !ale:Vyholený chlap nieje tak odpudivý,ako nevyholená žena"!
Neregistrovaný - Bobi, 11.3.2008 09:18, bobi(`na`)atlas.sk
Dobrý večer..potrebowala by som poradiť s niečím...mám dosť vážny problém..vždy ked sa idem odličiť,aleboo si idem umyť oči,namasťiť...vždy mi vyletí nejaká mihalnica..niekedy aj viac..a vždy len na jednom oku a na rovnakom mieste..je tam už vidno, že tam chýba nejaká riasa...dá sa to zakriť nejakou ceruzkou,ale ja si nechcem vždy dávať ceruzku..prosím poradťe mi,čo mám robiť..mám ísť s tým ku kozmetičke,nech mi to nejako uprawí? alebo neexistujú nejaké lieky na rast mihalníc?vážne tomu nerozumiem,prečo len na tom istom oku,a na rovnakom mieste..tám ich mám dosť riedké,a weľmi ma to trápi :( prosím poradťe mi..dakujem
Neregistrovaný - Jana, 19.12.2008 23:08, janulka701(`na`)azet.sk
Cital som tu par prispevkov ... no zakomplexovane chuderky ... nic ine.Verte ci nie ale je strasne vela chlapov ktorym sa pacia zeny zarastene.
Neregistrovaný - , 4.2.2009 14:28
Zakomplexované chuderky?Keď sa niekto o seba stará a je to naozaj hygienickejšie a príjemnejšie hlavne v letnom období?Čo to má spoločné s komplexami?No ale na to sa muži vždy vyhovárajú, nech ide o čokoľvek(make-up, krátke sukne a pod.)...ja som za.A ešteže sú aj muži, ktorí sa tiež upravujú...Vyťahovanie chĺpkov pomedzi zuby ako tu už bolo spomenuté, by mi pokazilo zážitok.Sto ľudí, sto chutí...preto ale netreba nikoho ničím nazývať, ale to je už o inom...:D
Neregistrovaný - , 6.7.2009 13:59
caute baby,ak potrebujem poradit ohladom odfarbenia chlkopkov ozivte sa...mam super riesenie :)
Neregistrovaný - beauty :), 21.10.2009 22:02, beauty.body(`na`)centrum.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!