lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako sa stravujú supermodelky?

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 14.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Aj supermodelky sú iba ľudia. Ak sa nesprávne stravujú – priberú. Lenže ony musia so svojimi postavami zarábať peniaze a preto majú aj ich diétne triky istý nádych profesionality. Ako sa darí supermodelkám udržať si nádherné postavy, ktoré im mnohokrát  závidíme?

Okrem genetickej danosti, to chce nájsť si vlastný spôsob stravovania, vďaka ktorému sa na človeka nenalepí ani gram navyše. Modelky azda najviac dbajú na to, aby  sa ich nezmocnil  skutočne vlčí hlad.  Claudia Schifferová a jej kolegyne preto jedia počas dňa veľa malých porcii jedla a vypijú dva až tri litre vody.
 

 

Diéta supermodeliek
  Každá topmodelka pozná naspamäť celý zoznam malých dobrôt, ktoré neobsahujú viac ako 200 kcal. Z nich si počas dňa vyberú deväť jedál, skombinovaných tak, aby celkovo neprekročili 900 kcal: sú to štyri jedlá s energetickou hodnotou 50 kcal, tri s hodnotou 100 kcal a dve s hodnotou 200 kcal. Ťažisko jedálneho lístka predstavujú čerstvé šaláty a zdravé zeleninové jedlá. Môžu sa  kombinovať  podľa momentálnej chuti, ale vždy tak, aby celková hodnota neprekročila 900 kcal. 
   Ak máte chuť vyskúšať túto pomerne drastickú diétu, mali by ste si v prvom rade zaobstarať tabuľku s kalorickými hodnotami jednotlivých potravín a potom rovnako ako topmodelky začať raňajkovať ovocie. Ak máte ráno chuť na  čosi sýtejšie, nahraďte ovocie obloženým toastom alebo ovsenými vločkami/ jedným toastom, malou miskou vločiek/, avšak počas dňa už môžete skonzumovať iba 800 kcal. Nezabúdajte, že pocit veľkého hladu možno utíšiť tekutinami, ktoré zároveň povzbudzujú látkovú výmenu ani tu to však nesmiete prehnať, aj naše ľadviny majú svoje obmedzenia.
 
Každá má svoj trik
   Jedna z najvychytenejších modeliek súčasnosti, Nemka Heidi Klumová (29), napríklad jedáva na raňajky výlučne ovocie, na obed veľký hydinový alebo cestovinový šalát a večer zeleninu pripravenú bez tuku vo voku. ,,Nikdy sa ani nedotknem fast foodu, zemiakových lupienkov a alkoholu.“  Jej krajanka Nadja Auermannová je striktná vegetariánka, ktorá dbá najmä na prísun potrebného množstva bielkovín  a preto uprednostňuje jedlá zo strukovín. Topmodelka Ashley Juddová si udržiava hmotnosť takisto vegetariánskou stravou bez mliečnych výrobkov. Jej tajomstvom úspechu je ráno nalačno pohár horúcej citrónovej vody (zrýchľuje trávenie) a ovsené vločky so sójovým mliekom. Češka Eva Herzigová jedáva všetko, čo má rada – ale iba v miniatúrnych porciách. Claudia Schifferová (31) si udržiava postavu bez akéhokoľvek cvičenia, iba pomocou špeciálneho jedálneho lístka: doobeda jedáva iba ovocie a na obed normálne jedlo. Medzitým pije paradajkovú šťavu a bylinkový čaj, na večeru  sa musí uspokojiť s dusenou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.  Cindy Crawfordová (36), dnes už dvojnásobná matka, sa vyhýba tukom v každej podobe a preto nejedáva ani mliečne výrobky. Denne vypije 8 pohárov vody,  prisahá na veľa malých dávok jedla a čo najviac zeleniny.
Niekedy zvíťazí apetít
  Všetky topmodelky sa zhodujú v jednom: s postojom ,,všetko, alebo nič“ by neboli schopné držať žiadnu diétu. Keby po každom zakázanom hamburgeri, či plátku slaniny zahodili celú disciplínu za chrbát, onedlho by prišli aj o svoju lukratívnu prácu. Aj napriek tomu, že sa dlhodobo stravujú zdravo a jedávajú omnoho menej ako je zvykom, každej z nich  sa sem-tam prihodí diétny prehrešok. Preto ani vy neberte malé pokĺznutia na ceste k dokonalej postave  tragicky  - pravdaže, ak  ostane len pri  výnimkách.

 


Diskusia k článku:

no jo, ale čo by sme mali z toho života keby sme sa poriadne nenajedli...
Neregistrovaný - Bellezza , 14.2.2002 08:33, bellezza(`na`)pobox.sk
mozno viac zdravia a menej chorob...
Neregistrovaný - Danica M., 14.2.2002 09:41
Bez cvicenia maju ochabnute svalstvo (vid Jerry Hall),co sa vsak prejavi az neskor.A jednostranny jedalny listok je tiez nezdravy.Mam dve deti a postavu ako pred nimi a nijak sa neomedzujem(mozno genetika),ale neviem si to predstavit bez cvicenia...Diety vam neudrzia postavu,s dietou len schudnete.
Neregistrovaný - Jojo, 14.2.2002 11:50
Keby som tolko pila, ako je odporucane, t.j. cca 2,5 l tekutin, stale by som z pokladne musela odbehovat na wecko, to by ma sef z prace hned hnal!!!
Neregistrovaný - Margotka, 14.2.2002 12:41
a este ste zabudli pridat triky stylu kokain a vodka so sampanskym zaruceny tip Kate Moss a podobne
Neregistrovaný - Zvedavko, 14.2.2002 13:52
je lepsie viacej vypit ako menej zjest
Neregistrovaný - jozko, 14.2.2002 15:04
Bože, dokedy nás chcete opíjať rožkom?! Nielemže modelky takmer nejedia, ale ani poriadne ani nespia. A to Claudia S. necvičí je naozaj blud, pretože sa predávajú video kazety "Cvičíme s Claudiou"! Najskôr si veci, ktoré chcete uverejniť overte!
Neregistrovaný - Perla, 7.3.2002 13:20
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!