lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Náš život závisí od „prostredníka“

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 4.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Stačí len obkresliť svoju ľavú ruku, zmerať prostredný prst a je to. Hoci vieme , že tabuľku zostavil Mudr. Hans Bjors, túto tabuľku sa nám nepodarilo získať, ale zistili sme, že od rúk závisí nielen dĺžka nášho života, ale aj naše zdravie. Už starí Číňania skúmali ruku ako potenciálny zdroj liečby celého organizmu. Práve oni zistili, že rovnako ako v uchu alebo na chodidle, aj na našich rukách sa nachádzajú akupunktúrne body pôsobiace na všetky orgány nášho tela. Masážou rúk sa dajú tieto body stimulovať, a tak si môžeme bez cudzej pomoci uvolniť celé telo, nastoliť opäť harmóniu a nechať voľne prúdiť životnú energiu čchi, ktorá reguluje všetky životné pochody a je vytvorená na základe existencie jin a jang.

V zdravom organizme prúdi čchi voľne a bez prekážok v uzavretých dráhach, ktoré nazývame meridiánmi. Na oboch poloviciach ľudského tela sa v pároch tiahne 6 meridiánov jin a šesť meridiánov jang. Ak nastane porucha rovnováhy, človek ochorie. Porucha môže nastať po zranení, vplyvom zlej životosprávy, od dlhotrvajúceho stresu, pod vplyvom pôsobenia zlých vplyvov /patogénne zóny, tvarové žiariče/ z nedostatku lásky, z prebytku negatívnych myšlienok atď. Vždy keď sa „vykoľajíme“ je dôležité obnoviť rovnováhu energií, odstrániť prekážky a správne nasmerovať čchi. Dá sa to akupunktúrou, akupresúrou, masážou, pomocou guľôčok čchikung, pomocou pyrenitových kociek, minerálmi alebo pomocou sudžogu. Aby sme si mohli pomôcť, dôležité je pritom vedieť, na ktorom mieste ruky sa nachádza, ktorý bod.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!